Egészség


Figyeljünk egymásra, tartsuk be az óvintézkedéseket!

Megváltozott az életünk, jobb, ha mindenki otthon marad!

 

Ez magával hozta egy nem ismert hosszúságú időszak bizonytalanságát: munkahelyek, iskolák, egyéb intézmények bezárását, a családok megélhetését, és sok minden mást. Például a turisztikai, a sport és a kulturális események, rendezvények elhalasztását vagy lemondását, és még lehet sorolni, de mindegyik nagyon befolyásolja a világ mindennapjait, a gazdaságot meg különösen.

Valójában egy láthatatlan ellenséggel állunk szemben, ami világméretű járványt okozott, és aminek még nem ismerjük az ellenszerét.

 

Mit tehetünk?

Az unásig sorolt dolgokat: gyakori kézmosás és fertőtlenítés, zsebkendőbe köhögj – tüsszents, a zsebkendőt dobd - lehetőleg zárt - szemetesbe, orrfújás után is, kerüld a helyeket, ahol többen vannak, találkozáskor ne a megszokott üdvözlési formát használd: puszi és kézfogás NE legyen!

És legfőképpen: maradj otthon, ha teheted, otthon dolgozz!

Az idősek a legveszélyeztetettebb korosztály, ők maradjanak leginkább otthon! Ne vigyázzanak az unokákra, és vásárolni se menjenek ki, segítsünk nekik, tőlünk telhetően! Figyeljünk a környezetünkben élő más idős emberekre is!

 

No, hát ez bizony mindenkit próbára tesz, felnőttet, gyereket egyaránt. Viszont, a járvány terjedését így lehet lassítani, mert az emberek egészsége a legfontosabb!

És én hiszek benne, lesz nyár, kultúra, divat, egészség, vagyis helyre áll a rend!

Vigyázzunk egymásra és magunkra!