Érdekesség


A királyi családdal karácsonyozott Harry herceg menyasszonya

Meghan Markle első ízben töltötte együtt a királyi családdal a karácsonyt a királynő téli rezidenciáján az észak-angliai Sandringhamben. II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg, valamint a királyi család többi tagjának társaságában a hagyományos közös templomlátogatáson is részt vett jegyese oldalán a St. Mary Magdalene templomban.  

Az esemény önmagában is azt üzeni, hogy a királyi család teljes jogú tagjaként befogadta Harry herceg amerikai menyasszonyát, a régi hagyomány szerint ugyanis ezen az összejövetelen a családtagok csak olyan partnerekkel jelenhetnek meg, akikkel már összeházasodtak. A jelek szerint az udvar a jegyesek kedvéért ezúttal enyhített a protokoll szigorán.

 

Első ízben fordult elő az is, hogy Harry nem egyedül, hanem hölgypartnerrel jelent meg a sandringhami családi karácsonyon.

 

Az egyórás szertartáson jelen volt Vilmos herceg, Harry bátyja, az Egyesült Királyság majdani uralkodója és hitvese, Katalin hercegnő, valamint Károly trónörökös és felesége, Kamilla cornwalli hercegnő. 

II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg a hagyományoknak megfelelően menetrendszerű vonattal, a londoni King's Cross pályaudvarról utazott a hétvégén Sandringhambe, a Londontól 180 kilométerre fekvő Norfolk megyei téli rezidenciára, ahol csatlakozott hozzájuk a királyi család többi tagja.

 

A királynő, aki az idén ünnepelte 91. születésnapját, autóval érkezett a kastélyhoz közeli kis templomhoz, 96 éves férje ugyanakkor a fiatalabb családtagokhoz csatlakozva gyalog tette meg a néhány száz méteres gyalogtúrát. 

 

 

Az uralkodó és férje novemberben ünnepelte házasságkötésének 70., februárban pedig a királynő trónra lépésének 65. évfordulóját. Mindkét évforduló példa nélküli az angol-brit monarchia 1200 éves történetében. 

A 33 éves Harry herceg - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia - és a 36 éves, elvált amerikai színésznő eljegyzését november végén jelentették be Londonban. Két hete a Kensington-palota azt is tudatta, hogy az esküvő május 19-én lesz Windsorban, a legősibb angliai királyi rezidencián. 

 

 

Forrás: MTI

Fotó: AFP, AP