Érdekesség


A lakossági tüzelés veszélyezteti legnagyobb mértékben a levegő tisztaságát

A téli fűtésszezon végeztével érdemes összegezni: az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint Magyarországon, a légszennyezettségért, közel 50 %-ban a háztartási tüzelés felel, megelőzve a mezőgazdaság és a közlekedés környezetkárosító hatását.

fotó: legszennyezes.hu

Sokan meglepődnének, ha tudnák, a gépjárművek károsanyag-kibocsátása hányadik helyen áll a rangsorban.

Számtalan tévhit terjeng a légszennyezéssel kapcsolatban. Az Egészségügyi Világszervezet és az Európai Bizottság által 2015-ben kezdeményezett, valamennyi kontinensre kiterjedő vizsgálatból kiderült, hogy Közép-Európában elsősorban a korszerűtlen háztartási tüzelés felelős a 2,5 mikronnál kisebb szennyező részecskék kibocsátása miatti rossz levegőminőségért.

Magyarországon is ez az első számú problémaforrás. Dézsi Viktor, az Országos Meteorológiai Szolgálat Levegőtisztaság-védelmi Referencia Központ osztályvezetője szerint a lakossági szilárd tüzelés körülbelül 50%-ban felelős a légszennyezésért. A fő probléma a nem megfelelő minőségű tüzelőanyag megválasztása. Sokan használnak nedves és puha, vagy kezelt fát, gyenge minőségű szenet vagy hulladékot.

Az országon belül is nagy eltérések vannak köszönhetően a tüzelési szokásoknak és a földrajzi paramétereknek.  A Sajó-völgy sajnos egy nagyon jó példa erre, ugyanis itt rendszerint kiemelten magas a szállópor-koncentráció.

Hogy hányadik helyen áll a gépjárművek általi szennyezés - Dézsi Viktor szerint - komponensfüggő: míg nitrogén-dioxid kibocsátás tekintetében kiemelkedő jelentősége van a közlekedésnek, szállópor-koncentráció esetén kb. 10%-ban felelős az autóipar és a gépjárművek a szennyezésért.

A nagy gond az, hogy télen sokkal alacsonyabban van az úgynevezett keveredési határréteg. A szennyezés kisebb légtömegben tud elkeveredni, eloszlani, így ugyanakkora kibocsátás sokkal rosszabb helyzetet jelent télen.

Fontos kérdés, mi lesz az autóipar sorsa, különös tekintettel a dízelautókra. A jövő útját és a dízelmotorok esélyeit jelzi, hogy a kipufogórendszerek további fejlesztésével és a szennyezőanyagot eltároló katalizátorok széleskörű alkalmazásával az egyik legkritikusabb nitrogénoxid-kibocsátás minimálisra csökkenthető.

 

Hazánkban a levegőminőség mérését, értékelését az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat (OLM) végzi, amely egy manuális és automata mérőhálózatból épül fel. A manuális hálózat pontjain gyűjtött minták elemzése laboratóriumban történik, és kén-dioxid, nitrogén-dioxid, szálló por (PM10), valamint egyes helyeken ülepedő por összetevőkre korlátozódik. A PM mintákból további analízissel arzén, kadmium, ólom, nikkel valamint policiklusos szénhidrogének mérése történik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat foglalkozik továbbá az időjárás jelentéssel, előrejelzéssel, UV sugárzás méréssel. Ezen a területen is átvette a digitális technika a bármit, a mérések legnagyobb része már az új technológiával, készülékekkel történik. Ezzel a légszennyezettségi és egyéb mutatók pontosabban mérhetőek. Érdemes egy sétát tenni a Gilice téren az OMSz tanösvényén!

 

Az európai nemzetközi hálózatnak is szerves része a Szolgálat, valamint szintén segíti a Liszt Ferenc repülőtér munkáját.