Érdekesség


Álomnyaralás 2021-ben

A Kanári-szigetek lehet a helyzet egyik nyertese
 

 

Sokan nagyon várják már a megérdemelt pihenést, így a nyaralások iránt is egyre nagyobb intenzitással kezdtek el érdeklődni. Sajtos Gábor tenerifei utazásszakértő arról beszélt, a klasszikus értelemben vett turisztikai fellegvárak sorra jelentik be, hogy nyáron megnyitják kapuikat a külföldi vendégek előtt. Ezért egyre többen döntenek a foglalás mellett. Véleménye szerint az álomnyaralás legfontosabb összetevői az aktív pihenés, a gasztronómia és a biztonság lesznek.
 

Érezhető az embereken, hogy a bezártság mentálisan mindenkit nagyon megterhelt. Szabadulnának, és a fokozatos nyitásnak köszönhetően már látótávolságba került újra az utazás, a nyaralás önfeledt élménye.

 

Krisztina Visnyei Sajtos Gábor a Tenerife titkai útikönyv szerzői

Sajtos Gábor tenerifei utazásszakértő azt mondta, a szakma Európa-szerte arra számít, hogy májusban robbanásszerűen nő majd a foglalások száma. Mindenki egyszerre szeretné bebiztosítani nyári szálláshelyét. A hotelek, vendéglátóhelyek éppen ezért már most gőzerővel készülnek a főszezonra.

Mik lesznek az álomnyaralás fő szempontjai?

 

Az emberek, várhatóan, az elmúlt egy évből kimaradt dolgokat szeretnék bepótolni. Emiatt a nyaralók olyan szempontokat is figyelembe vesznek majd foglaláskor, amire korábban sokaknál nem volt akkora hangsúly. Ilyen a gasztronómia, az aktív kikapcsolódás lehetősége, valamint az is, hogy minél több különleges, életre szóló élményt adó programon vegyen részt.

A szigetek biztosan nagyobb népszerűségnek örvendenek majd, ugyanis földrajzi adottságaiknak köszönhetően biztonságosnak számítanak járványügyileg.

„Lehet találni pár ilyen szigetet, de az Európai Unión belül szinte csak egy szigetcsoport van, amire a felsorolt jelzők igazak és egész évben látogatható is. Ez nem más, mint a Kanári-szigetek, ennek is legfényesebb csillaga Tenerife” – fogalmazott a Tenerife titkai útikönyv szerzője.

Mint mondta, Tenerifén volt az első hotel, ahol karanténba zártak embereket az Európai Unión belül, de azóta nem került sor hasonló intézkedésre. A védekezés sikerét jól mutatja, múlt év júliustól az éttermek teljes bezárására sem volt szükség. November óta ráadásul csak negatív PCR-teszttel lehet beutazni, ami még biztonságosabb úti céllá tette a szigetet. A Spanyolországhoz tartozó nyaralóövezet Budapestről, vagy akár Bécsből is elérhető közvetlen repülőjárattal.

A sziget, ahol képtelenség unatkozni

A Holiday in Tenerife.EU tulajdonosa arról is beszélt, a sziget számos gasztronómiai élménnyel is kecsegtet. A tengeri herkentyűktől a különböző sült húsokon keresztül az isteni helyi érdekességeken és egzotikus gyümölcsökön át, még a vegán étrendet követők is megtalálják számításukat. Így nagyon nem lehet melle nyúlni a szigettel, ha a kulináris élvezeteket szeretnénk megélni.


 

Sajtos Gábor szerint, az érdeklődők zöme azért választaná most a szigetet, mert nem akarnak a bolygó másik felére utazni, hogy egzotikus helyen legyenek. Ugyanakkor aktív nyaralásra vágynak a családdal vagy a barátokkal.

„Tenerife a fakultatív programok fellegvára. Aligha találni még egy olyan szigetet, ahol a tengeralattjárózástól az összes vízi sporton keresztül a helikopterezésig mindenfajta kikapcsolódási lehetőség elérhető.
A nyaralók megmászhatnak egy 3718 méter magas vulkánt, katamaránozhatnak vadon élő delfineket és bálnákat megfigyelve, de már újra látogatható a világ egyik leggyönyörűbb állatparkja is” – sorolta az utazásszakértő.

 

A sziget sok természeti látványossággal is büszkélkedik, ilyen a Teide, a világ harmadik legmagasabb vulkánja,

 

a Masca, az eldugott kalózfalu, amit Tenerife Machu Picchu-jaként is szoktak emlegetni. Tenerifének még ezer arca van, ami több száz túraútvonalon fedezhető fel.
 

Santa Cruz - Auditorio


A Holiday in Tenerife.EU honlapja (https://www.holidayintenerife.eu/tenerife-utazas-2021/) folyamatosan frissülő blogposztban tájékoztat a beutazási feltételekről.

 

 

Fotók, forrás: holidayintenerife.eu