Érdekesség


Arisztokrata sikk – így öltözik a kis herceg és a kis hercegnő

Katalin hercegné nagy odafigyeléssel válogatja meg nem csak saját, hanem gyermekei ruháit is. Nem is lehet ez másként, hiszen a kis hercegre és hercegnőre, bárhol jelenjenek is meg, azonnal ezernyi érdeklődő tekintet szegeződik.


György herceg huncut mosolyával, nyitottságával és a királyi családhoz méltó öltözetével születése óta mágnesként vonzza a fotósok figyelmét. Azt hihetnénk, ezen nem lehet túltenni, de a másfél éves Charlotte hercegnő kislányos bájával és csinos ruhácskáival bizony felveszi vele versenyt.

Összeállításunk az elmúlt év néhány emlékezetes fotós pillanatát vonultatja fel.


A család márciusban a Francia Alpokban síelt, amihez a tőlük megszokott módon rendkívül stílusosan öltöztek fel: a hölgyek fehérben, az urak kékben élvezték a telet.


Charlotte májusban ünnepelte első születésnapját. A nagy napon tündéri rózsaszín ruhát és kardigánt, a hajában pedig azonos színű masnit viselt.  Hercegnőhöz méltó módon láthatóan jól viselte azt is, hogy fényképezik.


Sokak fejében megfordult, hogy vajon miért hord mindig rövidnadrágot és térdzoknit György herceg. A válasz egyszerű: ez olyan, az angol arisztokrácia és a királyi család által követett hagyomány, amelyet a társadalom alsóbb rétegei nemigen vallanak magukénak. E szerint a legfelső körökben hosszúnadrágot csak a nagyobb fiúk és a férfiak viselnek, a kisebbek azonban rövidet hordanak. Ez Angliában egyike azoknak a jeleknek, amelyek egyértelműen arra utalnak, ki melyik társadalmi csoporthoz tartozik – mondta az etikett szakértőjeként ismert William Hanson a Marie Clairnek. Bár változnak az idők, a hosszúnadrág-rövidnadrág kérdés ma is vízválasztó: aki a felső tízezer, netán a királyi család tagja, az ad arra, hogy gyermeke véletlenül se tűnjön alsóbb osztályhoz tartozónak. A királyi család is ehhez tartja magát. Vilmos és Harry herceg is rövidnadrágot hordott egészen addig, amíg el nem érték a kívánt 8-9 éves kort, amikortól már ők is hosszúnadrágban mutatkoztak – fejtegette a szakértő.


Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegné őszi kanadai útján egy zsúron is részt vett gyermekeivel Victoriában. A helyi kormányzói palota kertjében rendezett partit láthatóan a kis Charlotte is nagyon élvezte.


Őt ezúttal kék ruhácskába és sötétkék kardigánba öltöztették, és a hajában ismét ott volt az elmaradhatatlan masni.


György herceg hófehér bőrét és szőke haját jól kiemeli ez a laza nyári szett. A hercegné előszeretettel bújtatja kékbe gyermekeit, ami Charlotte-nak éppoly jól áll, mint Györgynek.


Karácsonykor a család minden évben Kate szülőfalujába látogat a karácsonyi misére; a kis herceg és hercegnő ismét felkeltette a fotósok figyelmét. Mintha egy festményből léptek volna ki: Charlotte bordó harisnyája, kis hajcsatja, édesapja nyakkendője és édesanyja bordó kabátja tökéletes harmóniában áll egymással, amelyhez a kis György szürke, eleganciát sugárzó öltözéke párosul. Hát így öltözködnek az angliai trón örökösei.