Érdekesség


Átalakítja a reptéri utas élményt az Amadeus

Az önkiszolgáló rendszerek bevezetésével hosszútávon sokkal hatékonyabbá és gördülékenyebbé lehetne tenni a reptéri utasforgalom irányítását. A lehetőség annak kapcsán merült fel, hogy az Amadeus megvásárolta az ausztrál ICM Airport Technics-t.

„A reptéri utas-élmény gyakran nem kellemes: hosszú sorban állás után lehet feladni a poggyászt, és eközben az elszeparált szolgáltatások és technológiák nem kommunikálnak egymással” – mondta Bruno Spada, az Amadeus reptéri IT-vel foglalkozó részlegének vezetője. 

A repülőterek lényegében esedeznek az olyan önkiszolgáló megoldások után, melyek segítségével meg lehetne előzni a feszültséget és a vitákat.

Az Amadeus és az ICM által létrejött megállapodás a két cég szoftver- és hardver-kapacitásainak kombinálásával, az önkiszolgáló lehetőségek bemutatásával illetve felgyorsításával, valamint a biometria felhasználásával biztosítja azt, hogy utasai a jövőben kedvezőbb élményeket éljenek át a repülőtéren.

A felvásárlás részeként körülbelül az ICM 150 alkalmazottja csatlakozik az Amadeushoz. Az ICM az Amadeus reptéri IT divíziójának részévé válik. Sydney-i és Melbourne-i irodája megmarad, így az ottani fogyasztóival továbbra is közeli kapcsolatban lesz.

Az Amadeus és az ICM várakozásai szerint a – készpénzzel finanszírozott – tranzakció 2019 második negyedévében lebonyolódik.
 

forrás: www.turizmus.com