Érdekesség


Jövőre ovis lesz Charlotte hercegnő

Fontos hírt tett közzé hétfőn Vilmos herceg és Katalin hercegnő londoni rezidenciája, a Kensington-palota: a hercegi pár másodszülött gyermeke, Charlotte januártól óvodába fog járni. 

A hivatalos közlemény jelentőségét az adja, hogy Charlotte mindössze a harmadik a brit trónutódlási sorrend legelején állók között, akit óvodába adnak. Az első Charlotte édesapja, Vilmos volt, a második György herceg, Charlotte bátyja, aki azóta már iskolába jár.

 

Korábban a brit trón várományosait és gyermekeiket mindig valamelyik királyi rezidencián készítették fel magánnevelők az iskolai életre.

 

A 2015 májusában született kis hercegnő a negyedik helyet foglalja el a trónöröklési sorban. Az első helyen nagypapája, Károly trónörökös áll, őt követi édesapja, Vilmos herceg és bátyja, György.

 

A Kensington-palota hétfői bejelentése szerint Charlotte január 4-étől a Willcocks Nursery School nevű gyermekintézménybe jár majd. A patinás magánóvoda a palotától nem messze, a világhírű londoni rendezvényközpont, a Royal Albert Hall tőszomszédságában működik. A délelőtti foglalkozások éves díja 9150 font (csaknem 3,3 millió forint), a délután járó gyerekek szüleinek az intézmény 5400 fontot (1,9 millió forintot) számláz.

Charlotte hercegnő először valószínűleg délutánonként jár majd az óvodába, mert elsősorban ezeket a lazább foglalkozásokat alakították ki a két-hároméves gyerekek igényeinek megfelelően, a délelőtti programok kötöttebbek, és főleg a 4-5 éves korosztály érdeklődéséhez igazodnak.

 

A hercegi pár a hír bejelentése alkalmából új családi fotót is közzétett. A fénykép - amelyet Chris Jackson ismert fotográfus készített - Vilmost, Katalint, Györgyöt és Charlotte hercegnőt ábrázolja a Kensington-palotában. Ez a fotó díszíti majd a házaspár karácsonyi üdvözlőlapjait. 

 

 

Forrás: MTI

Fotó: Getty Images