Érdekesség


Kalandra hív a Balaton közeli új gyöngyszem

Lebegő wellness részleg nyílt Közép-Európa első luxus resortjában
 

 

Igazi program kavalkáddal várja a nyaralni vágyókat a magyar tenger új gyöngyszeme, Zalacsány és környéke. Az egyre felkapottabb turisztikai régió gasztronómiai kínálata a kézműves sajtoktól a különleges kolbászokig határtalan. A borok kedvelői is megtalálják itt a számításukat.

Az ország legmodernebb hőlégballonján 1500 méter magasból csodálhatják meg a Balatont.

 

Közép-Európa első luxus resortjában, a Zala Springs Golf Resortban, nem olyan régen, megnyílt a wellness részleg is.

 

A kültéri meleg vizes termálmedence és a szabadtéri jakuzzi egész évben gőzölgő termálvízzel várja a vendégeket.

 

A komplexum területén, egy világszínvonalú golfpályán lehet ütögetni, és luxus apartmanokban pihenhető ki a sportolás, szállodai szolgáltatásokkal.

 

A helyszín alkalmas tárgyalásokra, konferenciákra, csapatépítő programokra is, mindennel felszerelt luxus egységek állnak a vendégek rendelkezésére, de úgyanúgy alkalmas céges vagy családi események megrendezésére.

Végre újra szabadabban van lehetőségünk felfedezni az ország természeti kincseit. Az aktív pihenést preferálók számára lehet tökéletes választás a Balaton eddig fel nem fedezett szeglete. Azon belül is Zalacsány és környéke, ahol egész nyáron változatos programokkal várnak mindenkit.


 

A gasztronómiai különlegességekre vágyók ellátogathatnak például az Ozsvárt Kolbászműhelybe, de szintén ajánlott kipróbálni a

 

Korosajt Műhelyt.

A jó borok szerelmeseinek már-már kötelező jellegű a Dóka Éva Pincészet felkeresésére, ahol szenvedélynek tekintik az átváltozás irányítását a szőlőtőkétől a palackig.

 

A környék egyik legizgalmasabb attrakciója Európa egyik legnagyobb hőlégballonja Keszthelynél. A 18 személyes ballon 1500 méter magasba emelkedik a vendégekkel, innen pedig teljes pompájában csodálhatjuk meg a vidéket, a Balatont.

A programválaszték tényleg határtalan, a teljesség igénye nélkül említhető még a Dubai-módra szervezett jeep safari a Balaton-felvidék dombjain vagy a balatoni vitorlázási lehetőségek.

Megnyílt a wellness részleg a luxus resortban

 

A Balaton új gyöngyszemében a feltöltődést Közép-Európa első luxus resortja, a Zala Springs Golf Resort teszi teljessé.

 

Az egyedülálló létesítményben tavaly novemberben adták át a wellness részleget, amit idén tavasszal vehettek végül át a korlátozások miatt a vendégek.

 

A lebegő wellness tervezése során sokat foglalkoztak a víz fizikai tulajdonságaival, odafigyeltek arra, hogy hőmérséklete, nyomása, áramlása, felhajtó ereje miként hat majd a fürdőzők szervezetére. Így egyaránt kiváló lehetőséget biztosít majd az aktív és passzív pihenést kedvelőknek.

A kültéri meleg vizes termálmedence (20 m) és a szabadtéri jakuzzi egész évben gőzölgő termálvízzel várja a felfrissülni vágyókat. A vizes élményeket fokozza a beltéri medence, amelyben több különböző élményelem és fényterápia csábít kényeztetésre. A bio szauna és a klasszikus gőzkabin mellett nagy létszámú, szauna szeánszokra is alkalmas autentikus finn szauna áll rendelkezésre.

 

A Health Barban a hangsúlyt az egészséges étkezésre fektettek, illetve fiatalító, sejtmegújító, rejuvenációs shak-eket és smoothie-kat kínálnak. Mindezt fokozza az egyedi és trendkövető kézműves ginek és tonikok választéka, akár alkoholmentes kivitelben is.

A Zala Springs Golf Resort területén található a térség egyik legszínvonalasabb golfpályája is, amelyet a világhírű tervező, Robert Trent Jones Jr. álmodott meg. A 160 hektáros területen fekvő, 6351 méter hosszú, tavakkal tarkított, 18 szakaszos bajnoki pályát 2015 szeptemberében nyitották meg a játékosok előtt. Békeidőben évente több mint tízezer golfozó játszik rajta. Arra bíztatják a golf iránt érdeklődőket, hogy teljesen kezdőként is bátran próbálják ki ezt a különleges sportot. Már néhány hétvége alatt komoly sikerek érhetőek el,  játék közben pedig csodálatos környezetben lehet aktívan kikapcsolódni.


 

A luxus resort tökéletes helyszíne egyébként esküvőknek is. A páratlan természeti adottságokkal rendelkező komplexum és a személyzet felkészültsége, elhivatottsága a garancia arra, hogy felejthetetlen legyen a szerelmespárok nagy napja. Érdekesség, hogy a Zala Springs Golf Resort összes esküvői párja a mai napig boldog házasságban él.

A Zala Springs Golf Resortban ráadásul a fejlesztések sem álltak le, hamarosan hat új, nagy, családi apartmant adnak majd át a resortban. Ezáltal már összesen 40 szobával áll a vendégek rendelkezésére.