Érdekesség


Kiadnád a lakásod? Így növeld értékét!

A home staging, vagyis a kiadásra, eladásra való felkészítés nem csak esztétikusabb, szebb lakást eredményez, de az értékét is nagyban növeli.

 

Miért ne vágnál bele azonnal? A Poli-Farbe festékgyár tippjeivel egészen biztosan hamar bérlőkre találsz, és a felújítás költségei is megtérülnek.

 

Az albérletekre az egész országban magas kereslet van. Ősszel a felsőoktatásba is visszatérnek a diákok, akik leginkább fiatalos, trendi lakást keresnek. Nem gond, ha a kiadandó otthonod eddig nem feltétlenül felelt meg ennek az elvárásnak, ugyanis a következő tippek segítségével könnyedén feldobhatod a tereket úgy, hogy ne kelljen mélyen a zsebedbe nyúlnod.

 

Nézesd át a lakás egy külső szemlélővel

 

Első lépésként hívd át egy ismerősödet, barátodat és kérd meg, hogy tüzetesen nézze át a lakás hibáit! Egy külső szemlélő sokkal jobban látja majd, mit kell javítani az ingatlanon a meghirdetés előtt. Ezután írd össze az elvégzendő feladatokat, és készíts pontos költségvetést, a lehető legolcsóbb megoldásokat keresve! A lényeg, hogy tiszta és modern összhatás várja az érdeklődőket.

 

Festés mindenekelőtt

 

Ajánlatos okosan megválasztott, semleges pasztellszínekkel felújítani a falfelületeket! A túl hivalkodó, markáns színű felületek elijeszthetik a bérlőket.

 

Fesd át őket például fehérre, bézsre vagy modern hatású pasztellszürke árnyalatokra! Ezzel jó alaphangulatot teremthetsz a lakásban. Ha nem szeretnél sokat pepecselni, de tökéletes végeredményre vágysz, válaszd a Poli-Farbe Inntaler Premium latex beltéri falfestéket, amely idén februárban került a polcokra, és máris nagy kedvenc lett. A munkálatok végén adj magadnak időt az alapos kitakarításra, ami nem csak a felmosást jelenti, hanem az ablakok megpucolását és a bútorok áttörlését. Ha kert is tartozik a lakáshoz, azt is tedd rendbe, hogy a bérlők azonnal magukénak érezzék az egész ingatlant.

 

Tedd egyértelművé a lakáson belüli tereket

Festés végeztével igyekezz átláthatóvá tenni a lakás pontjait! Ügyelj arra, mi az, ami visszakerül a szobákba! Válj meg a felesleges, oda nem illő tárgyaktól, kisebb bútoroktól! A szelektálással sokat tehetsz a sikeres kiadásért. Akkor végeztél jó munkát, ha a szobák világosak, szellősek és minimálisan (éppen csak jelzésértékűen) bútorozottak. 

 

Apró, de fontos trükkök

 

A besárgult, lepattogzott ajtók és ablakok esetében is ajánlott egy felújítás. Az egységes, szép felületű fehér nyílászáró sokat dob a lakás összképén. Némi zománcfestékkel ez is könnyedén megoldható, sőt, a régi, kopott székeket, asztalokat is átalakíthatod. Néhány jól elhelyezett tükörrel optikailag növelheted a belső tereket, de a zöldnövények is hamar otthonossá teszik a lakást. A sötét textileket cseréld világosabbra, ezzel üdébb képet adhatsz az egyes helyiségeknek.

 

Végül néhány kedves, ám semleges lakásdekoráció is csalogató lehet, mint például egy gyertyatartó az asztalon, vagy néhány kép a falon.

 

Fotók: Poli-Farbe Kft.