Érdekesség


5 lazulós zene a nyár végére

Lassan augusztus végéhez közeledünk, jönnek az egyre rövidebb nappalok, pár hét múlva már az időjárás is elkezd hűlni. Hogyan tehetnénk túl magunkat jobban a nyaralási szezon végén, minthogy ráhangolódunk pár olyan zeneszámra, amik segítenek elfeledtetni vagy feldolgozni azt a tényt, hogy lassan véget ér az év legizgalmasabb időszaka? A We Magazin zeneajánlója következik:

Mac DeMarco - Passing out pieces

A kanadai Mac DeMarco-t az igényesebb popzene kedvelői már a Szigeten is láthatták, de a kanadai énekes-dalszerző munkássága sokkal nagyobb volumenű annál, mint ami beleférne egy koncertbe. A Passing out pieces Mac 2014-es, Salad days című albumán jelent meg, és gyönyörűen magában foglalja az előadó könnyed, mégis néhol komoly stílusát, lebegős, néhol jazzes zenéjét. Ablakból szomorúan kibámulásra tökéletes.

Lorde - Sober II (Melodrama)

Lorde idén nyáron megjelent lemezét méltán fogadta lelkesen mind a közönség, mind a kritikusok, azonban a Sober II című szám talán nem kapta meg azt kitörő elismerést, amit megérdemelt, pedig talán ez a lemez legjobbja. A dal szolidan, de magabiztosan építkezik, egyszerre mélyen melodikus, visszafogott, és izgalmas, ezen felül pedig tökéletesen reflektál szövegével az egész lemez címére és tematikájára, talán ebben fejezi ki legjobban Lorde azt a józanító, mégis pezsgő életérzést, ami az egész lemezről árad.

Kaleida - 99 Luftballons 

Következő ajánlott dalunkat a nemrég mozikba került Atomszőke című filmből csentük: az előadó az angol electropop duó Kaleida, akik már sokszor bebizonyították, hogy amellett, hogy fantasztikusan felhasználhatóak a dalaik kísérőzenének, azok önmagukban is szépen megállják a helyüket. Ez a dal, amely Nena nyolcvanas évekbeli meghatározó slágerének feldolgozása, átértelmezi, de el is mélyíti az eredeti szám jelentéstartalmát, nyugodtabb, melankolikusabb mederbe terelve a hangzást és a ritmust.

Starfucker - Rawnald Gregory Erickson the Second

Listánk következő szereplőjét a nyugodtabb, elektronikus zenék kedvelőinek ajánljuk. A Starfucker nevű együttes már régóta a világ elektronikus szcénájának egyik fontos szereplője, visszafogott, de fülbemászó számaik nemes egyszerűségükkel   nyűgözik le a zenei csemegék kedvelőit. Rawnald Gregory Erickson the Second című száma is ebbe a vonulatba tartozik, lusta hétvégi kelésekhez, vagy laza délutáni zenehallgatásra tökéletes.

Ricsárdgír - Éndalom

A Ricsárdgír a magyar zenei színtér egyik legérdekesebb szereplője, a hazai trash-szinti-punk talán egyetlen képviselője. Játékos, de vérprofi dalaikban számos műfaj eleme keveredik. Az Éndalom talán a legismertebb számuk, és a zenekarral való ismerkedésnek tökéletes első lépése lehet. A banda nemrég jött ki egy új, a Mindenki boldog című számukhoz készített klippel, ezt is érdemes meghallgatni-megnézni