Érdekesség


Nagy hajrában szervezik a nászutakat a magyarok

Késve ugyan, de idén is berobbant az esküvői szezon.
 

 

A házasulandó párok nem csak a rendezvényhelyszínek naptárait töltik meg, hanem hatalmas hajrában kezdik szervezni a nászútjaikat is. Az egyik kedvelt egzotikus nászutas helyszínen, Tenerifén dolgozó vállalkozó például már alig győzi a házasulandóknak szóló árajánlatok írását.

 

A korlátozások feloldása miatt már 400 főre emelkedett a lakodalmakra vonatkozó létszámkorlátozás, így sokan most kezdték el a nagyobbra tervezett esküvők szervezését. Ezzel együtt nem csak a rendezvényhelyszínek és ruhakölcsönzők leterheltek, hanem a nászutak szervezői is.

 

A magyar párok egyik legkedveltebb egzotikus nászutas helyszíne évek óta Tenerife. A Spanyolországhoz tartozó nyaralóövezet Budapestről vagy akár Bécsből is elérhető közvetlen repülőjárattal. EU-s országként személyi igazolvánnyal is utazhatunk. A beutazás a covid lecsengése miatt lényegesen könnyebb, s földrajzi adottságaiknak köszönhetően a sziget biztonságosnak számít járványügyileg. Nem csoda, hogy a Holiday in Tenerife.EU tulajdonosa, Visnyei Krisztina már alig győzi a nászutas programokra szóló árajánlatok írását. Igaz, egyáltalán nem bánkódik, hiszen minden vendégnek örül a hosszú kényszerszünet után.

 

Visnyei Krisztina és Sajtos Gábor

„Onnantól, hogy a kormány bejelentette az 5,5 millió beoltott utáni enyhítéseket, érezhetően megnőtt a tenerifei utazás után érdeklődők száma. Az eddig megszokott több hónapos tervezési időszak helyett sokan már csak hetekkel előre gondolkodnak, szeretnék még kihasználni az idei nyarat. Az egyik specialitásunk a nászutak szervezése. Ebben a kategóriában kiemelkedően több az ajánlatkérés. Vannak olyan dátumok, amikre már alig tudunk megoldást kínálni a sok jelentkezés miatt” – mondta Visnyei Krisztina. Férjével, Sajtos Gáborral együtt - annak idején - pont a nászútjuk során szeretett bele annyira a Kanári-szigetekbe, hogy ott lettek turisztikai vállalkozók.

Ezután közös útikönyvet is írtak ’Tenerife titkai’ néven és több tucat nászutat szerveztek meg a szigeten.

Magyarország helyett sokan külföldön töltik a mézesheteket
Krisztina úgy látja, a külföldi nászutas úti célok iránti érdeklődés azért is magas, mert a vírushelyzet hatására sok magyar területen már-már megfizethetetlenek a szállodák. Így néhol jobban megéri inkább nemzetközi üdülőhelyeket választani, akár egzotikus desztinációkat is. A covid persze változtatott az utazásainkba épített programokon: a zsúfolt helyszínek helyett sokan keresik a természet közelibb célpontokat.


 

„Ne feledjük, az elmúlt időszak nem csak a nyaralókat, de a nászutasokat is kicsit megváltoztatta, hiszen egyre keresettebbek azok a célpontok, amik aktív kikapcsolódást nyújtanak. Tenerife egy olyan sziget, amely magában rejti a szigetek szinte minden szépségét. Pont olyan messze van Európától, hogy időjárása egzotikussá tegye, mégis kellemes idő garantált egész évben. Programok tekintetében pedig napestig lehetne sorolni a lehetőségeket a tengeralattjárótól a helikopterezésig” - nyilatkozta Visnyei Krisztina.

A gyakorlott nászút-szervező azt tanácsolja a pároknak, hogy mihamarabb hozzák meg döntésüket a mézeshetek kapcsán.

„Érdemes minél hamarabb átgondolni, hova foglalunk, mert már itt is elindult a nagy foglalási hullám. Így szöknek fel az árak, de még lehet jó árajánlatot kapni” – tette hozzá.