Érdekesség


Rekordszámú élelmiszeradománnyal segítettek a vásárlók

Több tízezer ember fogott össze az Adni Öröm! jótékonysági akció „ami Önnek élelmiszer, az másnak ajándék” felhívására. Összesen több mint 309 tonna élelmiszer gyűlt össze, amely 34 ezer ajándékcsomag elkészítését teszi lehetővé.

A kezdeményező a még személyesebb hangvételre fókuszált az adománygyűjtés során. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország közösen szervezett Adni Öröm! jótékonysági akciója idén december 14. és 19. között zajlott. A karitatív szervezet több mint 3500 önkéntese 161 SPAR és INTERSPAR áruházban kérte arra a vásárlókat, hogy tartós élelmiszerek megvásárlásával segítsék a rászoruló embereket. Az akció kezdetekor Ördög Nóri is beszállt az adománygyűjtésbe.

A gyűjtés hat napja során rekordszámú, 309 tonna élelmiszert adományoztak a vásárlók, amelyből 34 ezer ajándékcsomagot tudtak összeállítani a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai.

Az eddigi legsikeresebb karitatív akció különleges kampánynyitója a vásárlói visszajelzések szerint empátiát keltett és aktivizálta a vásárlókat. Az „ami Önnek élelmiszer, az másnak ajándék” üzenetét hangsúlyozta, hogy a tartós élelmiszereket, előre karácsonyi díszcsomagolásba öltöztették. Ezzel is ráirányították a figyelmet, hogy milyen árucikkekre lehet szüksége a rászorulóknak. Az adományozás személyesebbé vált, mert valós élethelyzetek, egyéni sorsok bemutatásával hozták testközelbe a rászoruló egyéneket, családokat. A vásárlók leginkább cukrot, olajat, konzerveket, édességeket, tésztákat, lisztet és rizst adtak át az önkénteseknek az áruházak gyűjtőpontjain.

A szervezők az Adni Öröm! akció keretében arra is felhívták a figyelmet, hogy adományozásra az év minden napján lehetőség nyílik a két szervezet több évtizedes együttműködése keretében, így Máltai adománykártyával, vagy Supershop pontokkal.

A több mint húszéves gyakorlatot követve, a karitatív szervezet munkatársai az összegyűlt élelmiszereket minden nap raktárakba szállították az ország több pontján, ahol egységcsomagokat állítottak össze. A 34 ezer csomagot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei még a téli ünnep előtt eljuttatták a rászorulóknak.

Az idén 21. alkalommal lebonyolított Adni Öröm! jótékonysági kezdeményezés szervezői, a SPAR és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a rászoruló családok nevében köszöni az adományokat.

Az Adni Öröm! kisfilmje bemutatja a kezdeményezés új vizuális világát, illetve azt, hogyan mutattak az adományozásra ösztönző áruházi kihelyezések. A videó az alábbi linkeken tekinthető meg: https://youtu.be/En4fdMDWizg