Erotika


Kezdj el gyanakodni, ha nem küld smiley-t!

Mire utalhat, ha szíved választottja nem hív fel, vagy nem ír üzenetet? Egyik sem jó jel, a mosolygó arcocskák elmaradása azonban akár a kapcsolat végének előszele is lehet.

 

Legalábbis ez derül ki abból a véleményáradatból, amelyet a Reddit közösségi oldal felhasználói osztottak meg egymással. Ki-ki azt írta le, mikor kezdett gyanakodni arra, hogy kezd lanyhulni iránta a partnere érdeklődése. Volt, aki az elhidegülés kezdetét arra vezette vissza, hogy egyre ritkábbá váltak az intim együttlétek, más meg arra, hogy nem hallotta kedvesétől a szót: szeretlek, ám szinte mindegyikük megemlítette a hangulatjelek használatában észlelt változást.

Mint a széleskörű véleménycsere egyik női résztvevője írta, először igyekezett lebeszélni magát a gyanakvásról, amikor azt tapasztalta, hogy partnere üzeneteiből elmaradtak a különböző, addig rendszeresen küldött hangulatjelek. „Azt gondoltam, eltúlzom a dolgot, aztán persze kiderült, hogy ezek voltak a szakítás első jelei”. Hasonlót tapasztalt egy másik is, akinek a barátja hol a szia, hol a jó éjszakát alternatívájaként használt valamilyen emojit, egyszerre többet is.

„Az irántam táplált érzéseinek akár a fokmérője is lehetett volna, mikor mennyi hangulatjelet küld. Egyszer csak elkezdtek megfogyatkozni a kedves szimbólumok, a végén pedig már egyet sem biggyesztett az üzenetbe.”

Sokatmondó a hangulatjelek milyensége is. Amint egy bejegyzésből kiderült, írója a kedvesnek küldött szívecskékről és puszit dobáló arcocskákról, amikor kihűlt a kapcsolat, állatfigurákat ábrázoló hangulatjelekre váltott...

Nem meglepő módon persze sokan számoltak be arról, hogy a lejtmenet része volt a szexuális érdeklődés megcsappanása, majd a szexuális együttlétek elmaradása. Ilyenkor a tudat alatt vagy az a felett kiszállni szándékozó fél már vonakodik ágyba bújni a másikkal, vagy szándékosan ritkítja az együttléteket. Abban sincs persze sok köszönet, ha az egyik fél azt tapasztalja, hogy párja láthatóan valahol egészen máshol szeretne ilyenkor lenni. Egy bejegyzés szerint

„Akkor ér az egész valamit, ha a szex egyikünkben sem kelt rossz érzést, ha az együttlétet mindkét részről a vágy mozgatja.”

Időnként intő jel lehet az is, ha a kedves egyre több időt szentel a barátainak. „Ha nem hív magával, amikor bulizni mennek, az arra utal, hogy szeretne függetlennek látszani, hátha sikerül felcsípnie valakit.” Hasonló esett meg egy férfival, aki ezt írta:

„Egyre-másra beszélt meg és tervezett különböző dolgokat a barátaival, engem azonban ezekbe egyszer sem vont be.”