Fashion


A magyar ŐSERŐ, amely mindig velünk lehet

Nemes ékszerek Pálházáról – szeretettel. Magyar ékszer, magyar porcelánból, magyar motívumokkal. Bemutatkozott az ŐSERŐ a nagyközönségnek, amelynek folytatása jövőre várható.

A Pálházán készült porcelán ékszerek 2018-as új ékszer termékeibe nyújtott bepillantást az idén 9 éves, és már nemzetközi szinten is egyre ismertebb brand.

A ZEMA kollekciókról általánosságban elmondható, hogy kizárólag prémium minőségű, exkluzív, forma- és mintaoltalommal védett ékszereket tartalmaznak, mindegyiket egyedileg, kézzel festik a finomporcelán alapra. Az ékszerek teljes mértékben Magyarországon készülnek.

A márka showroom-jában most mutatkozott be a legújabb, jövő évi, ŐSERŐ elnevezésű kollekció egyike, amelyet az ősi elemek színei, a régi korok formavilága, szikrázó jegyek és a kifinomultság jellemeznek.

Az új ékszer együttes egyes darabjait autentikus népművészeti ornamentikával díszítették, ezek különböző korokat idéznek meg. Így szeretné a tervező megőrizni és feleleveníteni a gyönyörű, régi magyar motívumokat, hogy azok jelen korunk részesei lehessenek.

Papp Erzsébet és Csisztu Zsuzsa

A nyílt nappal egybekötött bemutató háziasszonya Dr. Csisztu Zsuzsa volt, aki immár 5 éve a ZEMA ékszerkollekcióinak arca és nagykövete. Elmondása szerint az egyedi technikával készített ékszereket különleges alkalmakkor is viseli, mert ezek stílust teremtenek és eleganciát sugároznak.

Tradíció, inspiráció, szenvedély jellemzi a legújabb kollekciót

A bemutatott új modellek formavilága a tradicionális magyar népművészetből merít. Különlegességét pedig az adja, hogy a magyarság eredetét dolgozza fel, megjelenítve többek között a bronzkori, a szkíta, a hun, valamint az avar kori elemeket.  Az ŐSERŐ fantázianevet viselő kollekció, komplex módon hangsúlyozza a magyarság származását és identitásának erejét.

„A színvilágot ezúttal a négy fő elem - a négy ősi erő - a Föld, Tűz, Víz és a Levegő határozzák meg.” - fűzte hozzá Papp Erzsébet a híres magyar ékszermanufaktúra kreatív igazgatója és a kollekció megálmodója.  Négy fő csoport van, amelyek közül a szkíta a levegő, a hun a víz, az avar a tűz és a honfoglalás a föld színekben pompázik.

A bronzkori kollekció kicsit elkülönül a többitől, hiszen itt nem a színek dominálnak, inkább a fazonon van a hangsúly, amely pontos mása egy bronzkori leletben talált karkötőnek. Mintázata szintén figyelmet érdemlő, az un. ZEMA-arany alapminta, melyet őseink hoztak be keletről a Kárpát-medencébe. Az élet virágát mintázó alapot 21 karátos arannyal és 23 karátos platinával díszítik. Ezzel a mintasorral nem csak az ékszereken, hanem a cég elegáns ajándékdobozain és táskáin is találkozhatunk.

A márka koncepciójáról röviden

Neve egyet jelent az ősi magyar motívumok felvirágoztatásával modern formában. Évek óta a minőséget, a valódi értékek bemutatását és azok megtartását tartja legfontosabb irányelvének a manufaktúra. Koncepciója, hogy a művészet, a kultúra és a tradíció iránti elkötelezettséget közvetítse.  Az ékszerház termékeinek mindegyike saját tervezésű és kivitelezésű darab. 2014-ben a márka porcelán ékszerei elnyerték a Nemzeti Érték címet.

A családi vállalkozás saját tulajdonú üzeme Pálházán működik. Értékét tovább növeli, hogy a manufakturális gyártás minden mozzanata kézzel készül. A kezdeti formákat szobrászművészek készítik, a ZEMA tervei alapján. Az ékszerek dekorálását festőművészek és porcelán festők végzik. A kézi megmunkálás értékén túl az ékszerek exkluzivitásához hozzájárul a dekoráláskor használt 21 karátos arany és a 23 karátos platina. A dekorációk sokrétűek, a tradicionálistól az art deco-n és szecesszión át a barokkig.

A ZEMA nyílt nap és bemutató, valamint Csisztu Zsuzsa kommunikációs partnere a PResston PR.