Fashion


Athleisure – az új sport- és utcai kollekció

Az elmúlt hónapok hatásai és történései sok mindent megváltoztattak: a ’slow life’ azaz a megfontolt és lassú életmód kezdeményezés már szinte mindenkinek az élete részévé vált.

 

Már nem rohanunk annyira, jobban tiszteljük és becsüljük egymást, végezetül pedig magunkra is jobban odafigyelünk. Ez a változás a divat világában is nyomon követhető, hisz a sportos, de mégis kényelmes, Reserved - Athleisure stílus nagy hangsúlyt kapott a hétköznapi viseletünkben is.

 

A kényelmes pulcsik és leggings-ek nagy kedvencek voltak már a 90-es években is, de főként sportolásra, edzőruhaként használták őket, manapság már előszeretettel hordjuk őket otthon, egy gyors kávéra a barátnőnkkel vagy akár utcai viseletként. Az Athleisure trend, egyik fő sajátossága a multifunkcionalitás és most nagy örömünkre megtalálhatóak a Reserved ajánlatai között.

 

A már említett pulcsik és leggings-ek mellett, a lengyel márka újdonságai között felfedezhetünk kényelmes melegítőket, finoman kötött ingeket és felsőket, sport topokat, alakunkat kiemelő ruhákat, valamint oversized vízhatlan kabátokat is.

 

A kollekció darabjai szabadon kombinálhatóak egymással, de más stílusú darabokkal is, még akkor is ha első ránézésre nem tűnik megszokottnak vagy úgy érzed nem illenek egymáshoz – dobd fel a zakódat egy toppal, a cigaretta fazonú nadrágodat egy oversized kabáttal vagy viselj a sportos összeállításodhoz hangsúlyos ékszereket.

 

Pontosan ez a sokszínűség az oka annak, hogy a modellek és az influencerek is ennyire kedvelik ezt a kollekciót, hisz a jóga nadrágok nemcsak a gyakorlatok és meditáció során, hanem baráti találkozásokon vagy akár egy könnyed randihoz is tökéletes választás. Az elmúlt hónapok során az Athleisure trend az otthonról dolgozók egyenruhájává vált.

 

Manapság a legfontosabb a kényelem, a praktikus viselet és a puha anyagok. Előtérbe került a külső és belső egyensúly megteremtése, de ezúttal mi személyesen határozzuk meg, hogy mit is jelent ez.

 

A RESERVED új kollekciójának színvilágát a visszafogott színek jellemzik, mint például a fekete, a bézs, a khaki, a lila és a halvány rózsaszín, s ezek tompított árnyalatai nagyszerűen illeszkednek mindenki szekrényébe.  A teljes kollekciót a letisztult, esztétikus szabás jellemzi, nagy motívumok vagy minták nélkül.

A kollekció különlegességei a kiegészítők - az Athleisure stílus kulcsdarabjai egyértelműen a kötött sapkák és a baseball sapkák, ezen termékek mellett a táskák,

 

illetve a hátizsákok is fontos szerepet kapnak: az edzéshez szükséges kellékek mellé a laptopod is biztonságosan elfér bennük.

 

Találunk még edzőcipőket, valamint a skandináv bloggerek által kedvelt és szezonokon átívelő népszerűségnek örvendő túrabakancsokat is.

Az Athleisure darabjai jellemzően organikus, Eco Aware anyagokból készülnek és helyben, azaz Lengyelországban gyártják a termékek döntő többségét. Ez a kollekció tökéletes választás azoknak, akik aktív életet élnek, még akkor is, ha manapság sokkal több időt kell otthon tölteniük. A legfontosabb, hogy komfortosan, mégis stílusosan éljék meg a megváltozott mindennapokat.

 

A kampányfotók a világhírű modellel, Kasia Struss-szal készültek, aki feltűnt már többek közt az olasz, a francia, az amerikai és az olasz Vogue magazinban, valamint a francia “Numéro”-ban, a “V” és “W”-ban, a "Ten Magazine"-ban, illetve a "Dazed & Confused"-ban is, valamint számos világmárkával is dolgozott már együtt.

Kasia model pályafutása során már most számos címet is elnyert, többek között a „Vogue Top 30 Modellek évtized” listáján a 17-ik helyen áll.

 

A RESERVED Athleisure ruházat és kiegészítők Magyarországon a marka webshopján elérhetőek: www.reserved.com.

 

Fotó kreditek:

Modell: Kasia Struss

Fotós: Wunsche & Samsel