Fashion


design LAB inkubációs program - Pályázati felhívás

A Magyar Divat & Design Ügynökség a gyártásfejlesztés érdekében design LAB néven inkubációs programot indít.

 

A design LAB pályázat során olyan gyártók és designipari tervezők jelentkezését várjuk, akik egymás tudását és tehetségét kiegészítve közösen szeretnének valami igazán különleges terméket alkotni!  A programra a gyártók és tervezők egy közösen átgondolt, részletesen kidolgozott pályázati anyaggal jelentkezhetnek, amellyel elsősorban bútor, lakás kiegészítő és textil termékek megvalósításához kapnak támogatást.

A cél: a gyártók professzionalizmusának és a tervezők kreativitásának összekapcsolása

A Magyar Divat & Design Ügynökség a design LAB programmal a designerek és a gyártók közötti együttműködéseket támogatja, aminek eredményeképpen hazai és nemzetközi piacon is versenyképes, szériában gyártható termékek születhetnek.

 

Pályázati határidő: 2020.július 3.

 

Az eredetiség, a megvalósíthatóság és az exportképesség dönt

A pályamunkák kiértékelését az iparági szakemberekből álló Bírálóbizottság végzi az eredetiség és megvalósíthatóság, valamint az exportképesség szempontjait kiemelten figyelve. A legjobbnak ítélt pályázók szériaérett termékek véglegesítésére és legyártására fordíthatják a vissza nem térítendő támogatást.

 

Speed Dating: Online meeting 15-20 percben

A kapcsolatteremtést az Ügynökség egy „Speed Dating” esemény megszervezésével is segíti, amit a jelenlegi vírushelyzetre tekintettel az online térben valósít meg. A virtuális eseményen a gyártók és a designerek 15-20 perces webkamerás interjúk során ismerhetik meg egymást, valamint a preferenciákat, és tehetik meg az első lépéseket az együttműködések felé.

Az esemény időpontja: 2020.június 10.

 

A pályázattal kapcsolatos kérdéseket, és a jelentkezéseket a designlab@hfda.hu e-mail címre várjuk!

 

A pályázati részletes leírása: https://hfda.hu/hu/cikkek/palyazati-felhivas-gyartok-es-designipari-tervez-k-szamara-1660