Fashion


Generációváltás a Szamos Marcipánnál

Szamos Cafe - több mint cukrászda. Aki belép az ajtón, megérti. A stílus merőben más, mint az eddigi Szamos üzletekben. Mindez három szinten, trendi felfogásban a Parlament közelében.

 

A főfalon poétikus alkatú teremtmény. Szárnyak nélkül repül. Kürthy Hanna tusrajza vágtázó lovat ábrázol. Dinamikája felcsigáz, szépsége megnyugtat. Ugyanakkor fiatalos, lendületes az egész komplexum, mind a régi, mind az új generáció szemléletét tükrözve.

„More than sweet” az új generáció

Vagyis, már nem csak édes a Szamos – üzeni az új szlogen. Utal arra, hogy a márka kilép a cukrászda kategóriából. Pozíciót vált. Nyit a fiatalok felé. A Szamos Today elvitelre szánt termékeinek designja korunk gasztronómiai trendjébe illeszkedik. Kora reggeltől kapható a reggelik széles választéka.

A környéken dolgozók, vagy éppen a Parlamentnél kiránduló turistáknak ajánlják a változatos üzleti ebéd kínálatot, a szendvicseket, smoothie-kat, leveseket. A Szamos Today termékek hamarosan több Szamos üzletben is megjelennek majd.

A Szamos Cafe kávézóban tehát a Szamos Today és a hagyományos kínálat együtt várja a vendégeket.

A galériát azok számára alakították ki, akik a Szamos tradicionális vonalát kedvelik. Itt a’la cart kínálattal, terített asztalokkal és étlappal várja a személyzet azon vendégeket, akik szívesen szervezik üzleti megbeszéléseiket szép környezetbe.

Szamos Csokoládé Múzeum és csokoládébolt

A legfelső szint a Szamos Csokoládé Múzeumé. A kiállítás anyagát több évtizede gyűjti a család. A múzeumi anyag hat termen keresztül mutatja be a kakaót, a termesztéstől a XX. század csokoládé gyártásáig. Láthatunk itt berendezett csokoládé szalont, ’30-as évekbeli édességboltot és egy működő csokoládé műhelyt is. A múzeumi túra végén a látogató az ajándékboltba érkezik A vitrinben egy méretarányos Parlament tekinthető meg, amelyet az egyedi panorámának köszönhetően az ablakon keresztül bárki könnyedén összehasonlíthat az igazival. Itt még a koronázási emlékek is marcipánból készültek.

Ugyancsak ezen a szinten található az 50 fős különterem. Parlamentre nyíló panorámával csapatépítésre, zártkörű megbeszélésekre vagy sajtótájékoztatók rendezésére is szolgálhat.

Szamos Csokoládé Iskola és Tortaműhely

A Szamos sütemények a magyar cukrászat tradicionális receptjei alapján készülnek. A Szamos Csokoládé Iskolában és Tortaműhelyben a látogatók betekinthetnek a kézműves termékek elkészítésének fortélyaiba.