Fashion


Kapszula kollekció az ukrán “Vogue Travel” címlapfotózásán

Egy stílusos, vidéki kirándulás megfelelő öltözéket kíván. Az ukrán “Vogue Travel” legfrissebb számában Julie Pelipas - Fashion Director, kortárs stílusikon, és Instagram influenszer (több, mint 202 ezer követővel) ezúttal a Reserved 2020-as első kapszulakollekciójának darabjait választotta a címlaphoz és a divatanyaghoz.

Pelipas a fotózást egy amerikai úti-film hangulatában álmodta meg és egy nagyon találó címmel látta el: “On The Road”, magyarul “Úton”.

 

Egy magas nyakú pulóver midi szoknyával párosítva talpig pirosban, pikáns megjelenést ad, egy krémszínű, eco bőrből készült ballonkabát vagy egy streccs kötött ruha, a klasszikus stílus könnyed és fantasztikus újraértelmezése.

 

A szabályok egyszerűnek tűnnek – a kevesebb több. Tiszta sziluettek, letisztult szabások és a funkcionalitás kifinomult és elegáns összhatást eredményez.

Hogy miért? A nyers szabásvonalak kihangsúlyozzák a ruhadarabok tökéletes arányát, a különféle textúrájú anyagok egyediségét, a fényes és matt darabok különleges kölcsönhatását.

A fotózás másik fontos eleme a szín, amelynek szintén kettős szerepe van – a nyugodt, krémes és bézs árnyalatok gyönyörűen kiemelik az élénkvörös színeket – a kármintól a meleg paprikaszínen át a borvörösig. Az erős és tisztán körvonalazott sziluett egy modern, dinamikus csavart ad a kollekciónak.

 

Mindez természetesen a fotózás sztárjának, Anna Shoot, ukrán modellnek is hűen tükrözi a személyiségét, az intrikus szélsőségek egymás mellé helyezése miatt. Érzékeny, de ugyan akkor erős is. Éber és dinamikus. Nőies és lezser. Egy energikus, modern lány, aki követi a divatot, viszont sohasem kockáztatja meg, hogy a rabszolgájává váljon.

 

A vadon költői megjelenítése, egy Buick Skylark-kal a háttérben az ukrán fotós, Stephan Lisowski alkotása. Gyakori együttműködője az ukrán Vogue-nak és a Harper’s Bazaar közép-európai számainak - érdemes figyelemmel kísérni munkásságát.

 

A ”Vogue Travel” fotózáson dolgozó csapat tagjai: 

Képek: Stephan Lisowski
Stylist: Julie Pelipas
Fodrász: Pavel Lotnik
Sminkes: Olga Ostapchuk 
Modell: Anna Shut @City Models 
Rendező: Marina Sandugey-Snyshkina

 

A kollekcióról

A legújabb Reserved kollekció a női természet kettősségének kifejezése.

 

A “Secret System” extrém elemeket kombinál azon avantgard japán művészek munkásságát megidézve, akik a női sziluett dekonstruálása révén szereztek hírnevet. Hangsúlyos derékvonal egy nagyméretű kabáton. Finom fodrok, egy túlméretezett ujj részen. A finomság áll szemben az erővel, a nyugalom pedig a mozgással.

 

A ”Secret System” színpalettája a piros változataira épül, amit a neutrális bézs és a tört fehér hoz egyensúlyba. A vörösbor, a chili paprika, a paradicsom és a téglavörös mély színei keverednek a brazil homok, a krémszín és a tejeskávé árnyalataival.

A minták megjelenésében is az ellentétek játéka uralkodik. Modern virágok éles, de mégis lágy vonásokkal, a klasszikus kockás fehér-burgundi kombinációja kerül egymás mellé.

 

Klasszikus szabásvonalak látványos és modernizált részletekkel kombinálva. Ballonkabátok vagy szafari dzsekik széles gallérral, túlméretezett zsebekkel, vastag övekkel.

A hangsúly a derék felé tolódik – mind a csíkok, mind az anyagok ezt a területet helyezik a fókuszba: akár egy bézs blúz hátulján, akár egy fehér ing elején. A sziluett folyatásával A-vonalú szoknyákat, lendületes, bohém ruhákat és palazzo nadrágokat kapunk.

A kollekció kiegészítői nagyrészt bézs és krémszínű, enyhén lekerekített orrú,  alacsony tű vagy tömb sarkú bokacsizmákból és hosszúszárú csizmákból állnak. A táskák aprók, szintén neutrális színekben, de a szezonban divatos különféle steppelt minták és fonott részletek megbolondítják őket.

 “A szabályok a fejemben vannak” – Rei Kawakubo ezen mondata vált a “Secret System” tervezésének alapjává. Hiszen a divat szabályait gyakran mi magunk teremtjük, amit aztán puszta szeszélyből meg is szegünk. Ez a kollekció éppen ennek tökéletes példája.