Fashion


Különleges és inspiráló hölgyek 2017.

Róluk még sokat fogsz hallani – három sztár 30 alatt, divattervezők öltözködési tanácsai önmegvalósításhoz, és a női egyenjogúságért folyó harc manapság: Women Of The Year 2017.

Hat kategóriában olyan különleges és inspiráló hölgyek kapják minden évben Glamour Women of the Year díjat, akik az élet különböző területein már bizonyítottak. Mind szakmailag, mind emberileg példaképek lehetnek nőtársaik számára, olyan értékeket képviselve, mint a tehetség, az intelligencia és a nőiesség.

Róluk még sokat fogsz hallani – 3 sztár 30 alatt: fiatal jelöltek mesélnek tapasztalataikról.

Az idei jelöltek között nagyon sok olyan fiatal nő van, aki még alig múlt húszéves, de máris hatalmas szakmai sikereket tudhat maga mögött. Elbűvölő személyiségük kivételes tehetséggel párosul, emiatt szavazták őket az olvasók a legjobb jelöltek közé.
Stahl Barbara a Women of the Year díj Az Év Énekesnője kategóriájában Tóth Gabi, Pásztor Anna, Marge és Odett mellett kapott jelölést. Bár az énekesnő alig töltötte be a húszat, amikor elkezdte zenei karrierjét, mára már hazánk egyik legsikeresebb elektronikus R’n’B előadója.

„Boldog vagyok, hogy ilyen fiatalon ennyi siker ért, de még sokat kell dolgoznom, hogy az összes kitűzött célomat megvalósítsam. Az elismerés kifejezetten motivál, és arra késztet, hogy még tovább menjek, és új dolgokat alkossak” – osztotta meg érzéseit az énekesnő, és már őt is érte hátrány csak amiatt, mert nő.

 Kurta Niké 2014-ben szerezte diplomáját, és máris olyan sikeres produkciókban szerepelt, mint a Terápia, illetve a Kút című film. Színházi és filmes diadalai után idén őt is jelölték a Glamour olvasói Az Év Színésznője kategóriában Dobó Kata, Kovács Patrícia, Döbrösi Laura és Trokán Nóra mellett. 
„Maga a siker szó is érdekes számomra. Mert mit is értünk siker alatt? Szerintem az, ami az ember pályájának elején történik vele, és sikerként könyvelik el, és azt mondják neki, hogy szuperjó voltál, az igazából egy kihívás, amit az illető képes volt teljesíteni. A jó munkák mindig szép emlékeket jelentenek nekem, de a siker nekem inkább az, amikor valami finomat tudok főzni” – nevetett a színésznő. „Egy színházi előadás is lehet sikerélmény, de itt a siker elsősorban a jó csapaton múlik” – tette hozzá Kurta Niké.

Karin Dragos neve lassan egybeforr a profi sminkvideók készítésével, sőt, tavaly a NYX Face Awards díj elnyerése után Los Angelesben is megmutathatta, hogy mire képes. A YouTube videókat készítő fiatal lány Viszkok Fruzsi, Rubint Rella, Nagy Vivi, és Follow Anna mellett Az Év Közösségi Sztárja kategória várományosa.

„Gyerekkori álom volt számomra, hogy ismerjék a nevem, sok embert tudjak inspirálni. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ez megvalósult, de úgy érzem, nem vitt el a siker: ugyanaz vagyok, aki öt éve is voltam” – mondta Karin. „Egyenrangúak vagyunk, ez a legfontosabb! Mindig büszkének kell arra lennünk, hogy nők vagyunk, soha nem szabad a háttérbe szorítani a nőiességünket.”

Szavazz kedvenceidre, és a Women of the Year 2017 további jelöltjeire a http://woty.glamouronline.hu/ linken!

Légy otthon abban, amit viselsz! Divattervezők öltözködési tanácsai önmegvalósításhoz.

Tetoválás? Testékszerek? Rikító hajszínek? Könnyedén szert tehetünk bármelyikre. De talán mégse tegyünk ilyen extrém lépéseket az önkifejezéshez, az önmegvalósításhoz. A XXI. század trendjében nincsenek korlátok, a határ mi magunk lehetünk. Segítenek ebben hazánk divattervezői, akik a Glamour Women of the Year 2017 Az év divattervezője és Az év kiegészítőtervezője kategória jelöltjeiként mesélnek, hogyan lehet kiaknázni az öltözködésben, mint önkifejezési csatornában rejlő lehetőségeket.

László Bea, a Beango dizájnere szerint: „Attól leszünk felejthetetlenek, ha egyediek vagyunk. Még ha nem is szeretünk nagyon kiemelkedni a tömegből, mindenképpen érdemes az öltözékünkbe egy kis rafinériát, szép részletet vinni, vagy legyen maga a sziluett különleges. … A saját hibáimból tanultam meg, hogy ne másnak akarjak megfelelni. Fontos, hogy olyan ruhát vegyek fel, amiben azt érzem: ez igazán én vagyok, ebben kényelmesen önmagam tudom adni, bármilyen helyzetben vagy társaságban” – mondta Bea, akire Az év divattervezője kategóriában szavazhattok.

Szilágyi Andrea, a NES Shoes tervezője kezei közül rengeteg stílusos és egyedi cipő került már ki. „Alapjaiban nehéz helyzet, ha mások elvárásainak próbálunk megfelelni. Ehelyett inkább belső igényeinkre, késztetéseinkre lenne érdemes hallgatnunk, és olyan darabokat viselnünk, amelyekben igazán otthon érezhetjük magunkat, vagy tényleg önmagunk lehetünk. Persze vannak speciális helyzetek, amikor másképp alakulnak a prioritások, de szerintem sosem érdemes feláldozni azt, hogy valódi személyiségünk megmaradjon, a lehető legegyszerűbb módon” – osztotta meg velünk véleményét Szilágyi Andrea, aki Az év kiegészítőtervezője kategóriában várja a voksokat.

 Az egyszerű, letisztult, de markáns ékszereket készítő Nagy Sarolta, a NASHA tervezője a szabadságban és önmagunk őszinte képviseletében hisz. „Sokan megijednek a különleges dolgoktól, mert tartanak más emberek véleményétől. Félnek, mert nem biztosak benne, hogy pozitív vagy negatív visszhanggal találkoznak. Én kedvelem az extrémebb darabokat és szívesen mutatom meg önmagam ezeken keresztül.” – mondta Nagy Sarolta, Az év kiegészítőtervezője kategória jelöltje.

Szavazz te is kedvenceidre, valamint a Glamour Women of the Year 2017 további jelöltjeire a http://woty.glamouronline.hu/ linken!

Tart a harc az egyenjogúságért

A férfiak büszkén állítják, hogy a nemek közti egyenlőség egy létező és megvalósult jelenség, a nők mégis újra és újra az ellenkezőjét tapasztalják. A Glamour Women of the Year idén az egyenjogúságot helyezi fókuszba, amelynek kapcsán három sikeres nő mondja el, szerintük hol tart most ez a folyamat hazánkban.

Tóth Gabi határozott és céltudatos nőként százezreket inspirál és őszintén meri vállalni a véleményét, akkor is, ha az nem nyeri el mindenki tetszését. „Soha, semmi miatt, senkinek sem szabad hagynia azt, hogy megkülönböztetés érje, vagy valamilyen okból – bárki – megakadályozza, hogy elérje a céljait. Ha egy férfi dühös valamiért, akkor heves a vérmérséklete, ha egy nő emeli fel a hangját, akkor egy hisztérika.. Mások vagyunk, de ez nem jelenti azt, hogy másként is kell kezelni bennünket” – mondta Az Év Énekesnője kategória egyik esélyese.

Viszkok Fruzsina, a húszas éveiben járó lány, valódi véleményvezér, tanácsait, látásmódját több mint százezren követik a közösségi médiában, és világmárkák kérik fel termékeik tesztelésére. „Úgy tapasztalom, hogy a XXI. században sokan megfeledkeznek a nemek közötti eltérő bánásmódról, pedig a női egyenjogúságért vívott harc még mindig ugyanolyan fontos, mint 50 évvel ezelőtt. Igenis képesek vagyunk az élet minden területén helytállni. Szerintem… a legegyértelműbb különbség továbbra is a fizetésekben nyilvánul meg. Még ma is hatalmas különbségek vannak egy ugyanolyan pozíciót betöltő férfi és nő keresete között, amire semmilyen magyarázat nincs” – fogalmazta meg véleményét Fruzsi, akit Az Év Közösségimédia Sztárja kategóriában jelöltek a Glamour olvasói.

Molnár Nini, a magyar kortárs divat kiemelkedő képviselője, táskái minden nőnek valódi társává válnak a mindennapokban. „Szerintem még elég sok területen van különbség a férfiak és a nők megítélése között: egyik talán a munkahely, hiszen a nőknek többnyire nehezebb magas beosztásba kerülnie és ezáltal sokszor a fizetésük is nehezen éri el a férfitársaikét. Sajnos ez a mentalitás sokszor bennünk, nőkben is megragad… de hajlamosak vagyunk még mindig azt gondolni, hogy nekünk a háttérben kell maradnunk” – osztotta meg észrevételeit Az Év Kiegészítőtervezőjének jelölt Nini az egyenjogúság helyzetéről.

Szavazz te is kedvenceidre, valamint a GLAMOUR Women of the Year 2017 további jelöltjeire a http://woty.glamouronline.hu/ linken!