Fashion


Nemcsak a tökéletes őszi/téli ruhatár alapja

Premium Sustainable Kollekció – klasszikus divat a fenntarthatóság és környezettudatosság jegyében

Amint beköszönt az ősz, szokásaink és prioritásaink kicsit megváltoznak. Több időt töltünk otthonunkban – nem vágyunk annyiszor a szabadba és nem vágunk neki a hosszas, több órás sétáknak. A kényelem és az otthonosság érzését keressük, mind környezetünk, mind ruháink tekintetében.

A RESERVED elkészítette a kollekciót, ami nem csak a tökéletes őszi/téli ruhatár alapja, de a legmagasabb minőségű, környezetbarát, anyagokból készült

 

A Premium Sustainable kollekció darabjait a modern, letisztult szabású nőies stílus jellemzi. Az alakunkat átölelő és puha érintésű környezetbarát anyagok biztosítanak arról, hogy a hideg idő ne írja felül terveinket – az időtlen sziluettek és szabásminták pedig szinte minden alaklomra tökéletesek.

 

Most pedig nézzük, hogy a RESERVED tervezői milyen öltözetek tartogatnak a számunkra: A kollekció darabjai között találunk egy leheletkönnyű, zakó szabású kabátot, ami már a 90-es években is nagy trend volt. A blézerekhez most keskeny és bő szabású nadrágot is választhatunk.

 

 

Nem hiányozhat az idei szezon egyik legfontosabb visszatérője, a culottes (boka fölött végződő nadrág),

 

a garbónyakú ruhafozon finoman gyűrt berakással vagy a klasszikus kockás ingek és

 

kötött együttesek – ezek bármelyikét tudjuk egy kabáttal, vagy egy hosszúszárú, vastag talpú csizmával kombinálni.

 

Az ingeket most megint - még a selyem anyagúakat is - garbóval viseljük.

 

Válogathatunk különböző kardigánok és pulóverek között,

 

illetve fekete – fehér kockás kabáttal és

 

egy steppelt dzseki inspirálta kabát fazonnal is készült a márka.

 

Mi a helyzet a kiegészítőkkel? Minden gardróbban helye kell hogy legyen a fűzős bakancsoknak vagy a már említett hosszabb szárú, vastag talpú csizmáknak, melyek egyik pillanatról a másikra hódították meg az utcákat és lettek ennek a szezonnak a ‘must have’ darabjai. Klasszikus válltáska helyett, pedig válasszuk egy övtáskát, amit a derekunkra tudunk csatolni.

 

A RESERVED ismét premium minőségű, Eco Aware anyagokat használ a kollekció gyártásához – melyeket a fenntartható környezet elvárásainak megfelelően állítanak elő. Olyan organikus (vagy újrahasznosított) szövetekből készítik a kollekció darabjait mint a gyapjú, a pamut, az újrahasznosított poliészter, a tartós, lebomló és zárt körben gyártott Lyocell-Tencel, a viszkózt helyettesítő Lenzing EcoVero (amit eukaliptuszból, bükkfából vagy lucfenyőból gyártanak), a finom érintésű Tencel™ Modal, melyet fapépből és fagyapotból készítenek.

 

A kollekció színpalettájának gerincét a finom fehér és bézs árnyalatok, illetve a szürke több tónusa és a kultikus fekete alkotják.

 

A színeket fekete – fehér kockás mintával és különböző anyag tesxtúrákkal törik meg a tervezők.

 

A lengyel márka legújabb kollekcióját a jól ismert Wunsche&Samsel duó fotózta, főszereplője pedig Sara Blomgvist a svéd modell, aki egyenesen a párizsi és milánói kifutókról érkezett a fotózásra és a legismertebb márkák kampányaiban szerepelt már.

 

A RESERVED Premium Sustainable kollekció ruhái és kiegészítői Magyarországon a webshopon érhetőek el:  https://bit.ly/322WDiC

 

Kreditek:

Képek: Wunsche&Samsel

Styling: Ewelina Gralak

Haj: Paweł Solis

Smink: Dariia Day

Set design: Ania Witko

Modell: Sara Blomqvist