Fashion


Személyre szabott színkisokos a tavaszi szezonra

Itt a tavasz – öltözz a színtípusod szerint és hozd ki magadból a maximumot! Sokan nem mernek kilépni a komfortzónájukból és kizárólag a jól megszokott, kedvenc színeiket hordják, illetve azonnal lecsapnak az aktuális szezonális slágerekre.

Ahhoz viszont, hogy igazán jól nézzünk ki, ismernünk kell azokat az árnyalatokat, amik jól állnak nekünk és érdemes ebből a színtartományból válogatni az újdonságok között is. Ehhez nyújt segítséget a színtípusunk ismerete. A tavasz, nyár, ősz és tél típusok szerinti bontás lehetőséget biztosít arra, hogy a hozzád leginkább illő árnyalatokban pompázz. A Fashion Days stílusszakértője, Szabó Erika bevezet a színismeret rejtelmeibe és a tavasz friss trendjeire is kitér.

 

Az új szezon gyönyörű új trendszínekkel érkezik, és ezekből mindenki kiválaszthatja, hogy melyik az, amelyik igazán tetszik neki, valamint illik a személyes stílusához - és természetesen színtípusához.

Meg kell tanulnunk az aktuális divatszíneket a saját adottságainkhoz mérten viselni. Idén például a neonszínek, a körömvirágsárga, a korallos, narancsos árnyalatok, az élénk zöldek, lágy kékek és az állatminta is mind a tavaszi toptrendek között szerepelnek, és szinte mindegyik nagyon intenzív, keveseknek igazán jól álló árnyalat, irányzat. Ezért fontos az átgondolt és tudatos választás.

 

Neonparádé – TÉL típusok figyelem!

A nyolcvanas éveket idéző neonszínek idén visszatérnek. Ezek a tél típusoknak állnak a legjobban, mert nagyszerűen kiemelik természetes élénk színeiket.  A nyár és az ősz típusok viszont óvakodjanak tőle, mert őket inkább sápasztják ezek az árnyalatok!

 

A tavaszi virágos rét színei – TAVASZ típusoknak

Idén előtérbe kerül a fűzöld, lombzöld és egyéb élénk zöldek vidám sárgákkal társítva: ez a tavasz típusoknak tökéletes terep. Nekik igazán kedvez a mostani szezonális divat, ugyanis újra hódít a korall is, ami istenien mutat rajtuk.

 

Babakék álomvilág – igazi ajándék NYÁR típusoknak

Az idei tavasz egyik slágerszíne a világos babakék, valamint a kifejezetten hűvös és lágy kék árnyalatok, melyek remekül állnak a hamvas nyár típusoknak, igazán üdévé varázsolják a megjelenésüket.

 

ŐSZ típusoknak találták ki – a vidám állatminta

Kedves ősz típusok, ha szeretitek az állatmintát, akkor két szuper hírünk is van számotokra: ez a vagány minta továbbra is fókuszban marad és a ti színtípusotoknak áll legjobban. Bátran kombinálhatjátok meleg barnákkal, sárgával vagy földszínekkel is, mert rajtatok ezek a trendi árnyalatok nagyszerűen fognak érvényesülni.

 

Színtípusunk ismeretében is előfordulhat olyan, hogy továbbra is nagyon közel áll a szívünkhöz egy-egy számunkra kevésbé árnyalat. Szerencsére ezeket sem kell teljesen száműzni a gardróbunkból. A trükk, hogy kis felületen, kiegészítőként vagy az arctól távol kell viselni őket, így nem lesznek rossz hatással a végeredményre.

 

Mik is azok a színtípusok?

Sokszor előfordul, hogy valaki elégedetlen a külsejével, de nem tudja igazán megfogalmazni, hogy miért. Ilyen esetben lehet, hogy nem a számára legelőnyösebb színeket viseli.

A négy színtípust (tavasz, nyár ősz és tél) fontos megismerni!

Mindenekelőtt le kell szögezni, hogy ez nem azt jelenti, milyen évszak van éppen vagy, hogy mikor születtél. A négy színtípus szerinti bontás arra utal, hogy a te természetes színeid (arc, haj, szem, száj) összhatásukban milyen színpalettát határoznak meg, és ezeket a csoportokat a négy évszakhoz kötik a színszakértők.

Ez az osztályozás abban segít megtudnunk, melyek a számunkra legelőnyösebb árnyalatok.

A kiindulópont az, hogy a tavasz és az ősz meleg színtípusok, így hozzájuk jellemzően a meleg, élettel teli színek passzolnak. Tavaszokhoz a friss, gyümölcs- és virágszínek, az őszeknek az őszi erdő, a levélhullás gazdag és telt árnyalatai.

A nyár és a tél ennek épp az ellenkezője, ők hideg színtípusok, így a hideg árnyalatokban virulnak ki igazán: a nyarak a pasztelles, selyemcukorkás színekben, a telek pedig az intenzív, vibráló árnyalatokban, amelyek a többi típust elnyomják.

 

Így állapíthatod meg könnyen, hogy mi áll jól igazán

Habár száz százalékban csak egy profi színszakértő tudja megállapítani, hogy tavasz, nyár, ősz vagy tél színtípus vagy, te is tudsz kísérletezni a dologgal, és az már ad egy jó irányt ruhavásárláshoz.

Smink nélkül állj a tükör elé, és emelj az arcodhoz különböző egyszínű ruhadarabokat vagy anyagokat, valamint ezüst és arany ékszereket, és figyeld az arcodat, mely színek mellett hat igazán üdének. Elsősorban azt figyeld meg, hogy a hideg vagy a meleg színek teszik élettelibbé, majd azt, hogy az élénk, a pasztelles, a világos vagy a sötét árnyalatok. Ha a világos élénkek állnak jól, akkor jó eséllyel tavasz vagy, ha a lágy, pasztelles színek, akkor nyár, ha az élénk, hideg tónusok, akkor a tél típushoz tartozol, ha pedig a sötét és meleg színek, akkor valószínűleg ősz vagy. Szerintem mindez a férfiakra is igaz.

 

Fashion Days tipp:

A színtípusok rendszere hatalmas segítség lehet, amivel a legjobbat hozod mi magadból. Elsősorban arra figyelj, hogy azok a darabok, melyek az arcodhoz közel vannak, a te színtípusodba tartozók legyenek: felsők, kendők, sálak, kabátok. Lentebb már lehet egy kicsit elkalandozni más színtípusok irányába is.

Valamint van egy csodás jolly joker szín, ami minden színtípusnak jól áll, ez pedig a tengerészkék, mindenképpen próbáld ki! A türkiz különböző árnyalatai is megtalálhatóak minden típus palettájában, csak arra ügyelj, hogy a hozzád legjobban illőt válaszd.

 

Szabó Erika, a fashiondays.hu stílus-szakértője

Miután megszerezte első diplomáját rajztanárként és kommunikációs szakemberként, divat- és stílustervező szakon diplomázott. A divat több szegmensével is foglalkozott már, és két legnagyobb szenvedélye, a divat és az írás többször és többféleképpen találkozott szakmai pályafutása során.

Jelenleg a Fashion Days Magyarország marketing részlegén dolgozik. Nemcsak munkája, hanem szenvedélye is a divat, és céljának tekinti, hogy arra inspirálja az embereket, hogy merjenek kísérletezni, találják meg egyéni stílusukat és hozzák ki magukból a legjobbat. Hiszen a jólöltözöttség nem pénz, hanem stílusérzék és önismeret kérdése.

 

 

A FASHION DAYS márkáról:

A fashiondays.hu több mint 9 éve áll a vásárlók rendelkezésére Magyarországon, Romániában és Bulgáriában. A cég széles választékban kínál ruházati cikkeket, cipőket és kiegészítőket nőknek, férfiaknak és gyerekeknek egyaránt. A webshop olyan nemzetközi topmárkák kollekcióit kínálja, mint például a United Colors of Benetton, Guess, Le Coq Sportif, Pepe Jeans, Desigual, Zee Lane, Diesel, Calvin Klein, Nike, Esprit, Love Moschino, Next, Mango, Napapijri, Fossil, Max & Co, Ted Baker és még sok más.

A Fashion Days elkötelezett híve annak, hogy a vásárlást minél egyszerűbbé és gördülékenyebbé tegye, ezért olyan funkciókat vezetett be, mint a rugalmas és gyors kiszállítást (otthoni címre, munkahelyre vagy csomagátvevő pontra), a csomag ellenőrzését kézhezvételkor, valamint 30 napos visszaküldést (mindössze 499 Ft költségért és a futár házhoz megy a csomagért). A mobilapplikáció pedig még könnyebb és biztonságosabb vásárlást tesz lehetővé.