Fashion


Szeptemberben is vár a természet: 3+1 tipp az örömteli őszi kirándulásokhoz

Ahogyan hűvösebbre és esősebbre fordul az idő, sokan egyre kevesebb időt töltenek a szabadban. Pedig ősszel, amikor a fák lombkoronája sárga, vörös és rozsdabarna színeket vesz fel, a természet csodás látványt nyújt.

Megfelelő öltözékkel és felszereléssel ilyenkor sem kell lemondanunk a kirándulásokról. Mutatunk 3+1 helyet, ahová mindenképpen érdemes idén ősszel ellátogatni, és milyen öltözéket érdemes egy-egy őszi kirándulás alkalmával viselni.

 

1.Szalajka-völgy

A Bükk-hegység lábánál található egy völgy, ahol rengeteg természeti látványosság vár ránk. A völgyet a sebes Szalajka-patak szeli át, amit egy ponton megtör a Fátyol-vízesés. Egy erdei séta a patak mentén már önmagában is remek kikapcsolódás, de akik ennél többre vágynak, egy kis hegyi túrával egybekötve felkereshetik az Istállós-kői-barlangot, ami az ország egyik leglátogatottabb ősemberbarlangja.


Egy őszi sétához a Szalajka-völgyben ideális választás a Fjällräven Greenland Re-Wool Dzseki, amely azon kívül, hogy megfelelően szigetel, így hidegebb időben is alkalmas a kirándulásokhoz, jól szellőzik és elvezeti a nedvességet is. Mindemellett újrahasznosított gyapjúból készül, ami hozzájárul a Föld fenntarthatóságához.

 

2.Őrség

Ha valaki egy kis időutazásra vágyna, mindenképpen érdemes ellátogatnia az Őrségi Nemzeti Parkhoz. Az Őrség bővelkedik néprajzi kincsekben, de ősszel, a különböző színekben pompázó lombkoronák közt járva, az apró patakok partján az ember igazán ki tudja zárni a külvilágot, hogy csak ez a mesevilág létezzen számára.


Az Őrségben tett kirándulás során ebben az évszakban a Fjällräven Övik Nordic gyapjú pulóvere biztosíthatja, hogy ne fázzunk át egy szelesebb napon. Elvezeti a nedvességet, így akkor is szárazon és melegen tart, ha egy kicsit naposabb időben megizzadnánk. Ráadásul a felhasznált gyapjúalapanyag olyan gazdáktól származik, akik minden tekintetben megfelelnek a szigorú állattartási követelményeknek.

 

3.Dobogókő

Dobogókő igazán népszerű kirándulóhely, nem is csoda, hiszen a hegytetőről az ország talán egyik legszebb panorámája, a Duna-kanyar látható. Ha pedig valaki igazán meg akar dolgozni ezért a kilátásért, akkor a Rám-szakadék útvonalán keresztül közelíti meg a kilátót. A vadregényes túra útján sokszor vízesések mellett kell létrán felmásznunk, de nem csak a végső célért érdemes ezt az útvonalat választani, hiszen a szakadékmászás azon kívül, hogy igazi adrenalinlöket, szintén meseszép területeken visz keresztül.


Dobogókő felkeréséhez az őszi hónapokban a Fjällräven Greenland Down Liner Mellény ajánlható, amelynek pehely bélése a hűvösebb napokon is melegen tart minket. Divatos és praktikus egyben, ráadásul újrahasznosított poliészterből készül.

      

+1. Gaja-völgyi Tájcentrum

A Gaja-völgyben rengeteg izgalom várja a kirándulókat: tó, patak, barlang is található errefelé. Ráadásul a tanösvény kialakítása igazán családbaráttá teszi, így kisgyermekkel is nekivághatunk a kirándulásnak.


Aki a Gaja-völgybe készül ebben az időszakban, az a Fjällräven Greenland Re-Wool pulóverrel védekezhet a hűvös idő ellen. Ez a ruhadarab 70%-ban újrahasznosított gyapjúból készül, így készítése során takarékosan bántak az állati eredetű, értékes alapanyaggal, hozzájárulva ezzel környezetünk védelméhez is.