Gasztro


„Költészet és Zene” – fizess verssel a kávédért!

Ébreszd fel a benned rejlő költőt! Minden év március 21-én, a Költészet Világnapján helyszínek százai csatlakoznak világszerte a “Fizess Verssel” kampányhoz.

Egy vers a mai napig feltöltődést, iránymutatást, vagy akár kikapcsolódást nyújthat, főképp akkor, ha egy finom kávé társaságában olvassuk, vagy éppen írjuk.

2018. március 21-én, szerdán, a Költészet Világnapján a Julius Meinl jóvoltából, egy teljes napig minden idézet (legyen az ismert, vagy saját) kávéházi fizetőeszközzé válik. Így a vendégek a kávéjukat egy verssel vagy akár egy idézettel "fizethetik ki" a kampányhoz csatlakozott éttermekben és kávézókban.

Ebben az évben megújították a kampányt, bizonyítva, hogy a költészet a zene lelke. A zene ugyanis egy univerzális nyelv, mely a dalszövegek által segít abban, hogy a költészetet napjaink részévé tehessük. Éppen ezért megkérték a nemzetközileg is elismert JP Cooper énekes és dalszövegírót, hogy alkosson egy új dalt.

“A Julius Meinl-el való együttműködés lehetőséget adott számomra, hogy tisztelegjek pályatársaim, költőim és szövegíróim munkája előtt, remélem, hogy az elkészült új dal is megmutatja, hogy a költészet mindenhol jelen van.” – JP Cooper, aki 2016 óta az egyik legismertebb angol énekes és szövegiró, a Fizess Verssel esemény nemzetközi nagykövete.

2018-ban a finom kávén kívül mást is nyerhetsz soraiddal: Készíts egy fotót versedről, majd töltsd fel a www.meinlcoffee.com weboldalra. A 10 leginspirálóbb költemény íróját 2 db JP Cooper koncertjeggyel jutalmazzák! Figyeld a www.meinlcoffee.com weboldalt, hogy megtudd, a döntősök közé jutottál-e! Tarts velünk JP Cooper nemzetközileg elismert énekes és dalszövegíró koncertjére! Premier: 2018. május.

Az idei év másik újdonsága, hogy ezúttal az országszerte összegyűjtött verses cetlik, 2018. április 11-től (A Magyar Költészet napjától) egy héten át megtekinthetőek lesznek Budapest szívében az Akvárium klubban.

A globális és rendhagyó kezdeményezés mögött, a Julius Meinl, mint a bécsi kávépörkölő és a bécsi kávéházi kultúra nemzetközi nagykövete áll. Hagyományainak megfelelően a céget erős kötelékek fűzik a költészethez, hiszen a bécsi kávéházi kultúra nem csupán egy sajátos életmódot jelent, hanem a művészekre és írókra gyakorolt inspiráló hatása is közismert. Idén negyedik alkalommal csatlakozott Magyarország is a felhíváshoz 80 helyszínnel országszerte, köztük több nagy múltú kávéház és cukrászda is.

Tehát, egy vers a kedvenc költődtől, vagy saját ihletésű sorok? Mindkettőt nagyra értékelik: engedd szabadon szárnyalni a benned rejlő művészt, rendelj egy csésze gőzölgő kávét*, meríts belőle ihletet és Fizess Verssel** — 2018. Március 21-én, a Költészet Világnapján! 

*A kampány a koffein tartalmú és tejes alapú kávétípusokra vonatkozik úgy, mint a ristretto, az espresso, a dupla espresso, az espresso macchiato, az americano, a cortado, a cappuccino, a cafe latte, a latte macchiato, vagy a Melange. A felhívás nem vonatkozik teákra, növényi alapú tejitalokra (szója, mandula stb.) valamint olyan kávékra, melyben alkohol van, pl.: írkávé. A promóció kizárólag 2018. március 21-én érvényes. 
**Amennyiben nem saját verssel szeretnél fizetni, kérünk, hogy jelöld meg azt is, kitől származik a vers, vagy idézet.

 A "Költészet és Zene"’ nemzetközi felhívás részleteit keresd a www.meinlcoffee.com weboldalon, vagy az asztalokon kihelyezett cédulatartó dobozokon. A promóció kizárólag 2018. március 21-én érvényes.

Eseményről bővebb információ:

A felhívás videója: https://www.youtube.com/watch?v=PFxj4x0xb4s

Facebook:www.facebook.com/juliusmeinlhungary, https://www.facebook.com/events/701596070229304/

Web:www.meinlcoffee.com