Gasztro


A legújabb és legfinomabb élményközpont

Miskolc legújabb és legfinomabb élményközpontja, a Creppy Center, csütörtökön, 2020. július 23-án, nyitja meg kapuit.

 

A palacsintás különlegességeiről méltán híres Creppy brand megálmodója, Oszlánczi Réka, most egy újabb álmát váltja valóra a multifunkcionális rendezvényház megnyitásával.

Idén, a palacsintázók környezettudatossá alakításával tett nagy lépést földünk megóvása érdekében.

 

Fenntarthatóság a gasztronómiában

Zöld jövőt ígér az avasi palacsintás családi vállalkozás. Napjainkban, a környezettudatos gondolkodásmód, egyre jobban előtérbe kerül.

Ennek lényege, hogy igyekezzünk olyan életmódot folytatni, amely tekintettel van környezetünkre, óvja, védi a föld természeti kincseit.

A Creppy elkötelezett híve a környezetünk megóvásának, és rendkívül fontosnak tartja életterünk, a minket körülölelő világ egészségesebb létét. Ennek érdekében már 4 éve gyűjtik szelektíven a hulladékot, és használnak energiatakarékos izzókat palacsintás éttermeikben.  A zöld filozófiához mostantól az is hozzátartozik, hogy egységeikben, ezen túl csak 100%-ban lebomló csomagolóanyagokkal találkozhassunk.

 

A palacsinták a legmagasabb minőségű, prémium alapanyagokból készülnek. Ugyanakkor figyelembe veszik azt is, hogy főbb beszállítóik számára is elsődleges szempont legyen a környezettudatosság. Fontos alapvető termékük - a Creppy palacsinták - mind a vendégek igényeit, mind a környezet megóvását maximálisan szolgálja, éttermi megjelenéssel, csomagolással és elkészítési folyamatával.

A ház környezettudatosságával is kiemelkedik a mezőnyből, hiszen mindig valami mást csinál, valamivel többet tesz, mint amit egy étteremtől megszoktunk.

 

De, mik is azok a törekvések, amiket a Creppy franchise hálózata megtesz a fenntarthatóság érdekében?

 

A Creppy zöld filozófiája

A szelektív hulladékgyűjtés, az energiatakarékos berendezések, eszközök használata már több mint 4 éve kiemelt fontossággal egységeiben.  A beszállítók révén nagy mennyiségben érkeznek csomagolástechnika céljából papír kartonok, amelyeket különválogatnak, majd, szelektív módon, hulladékgyűjtő telepekre szállítják azokat. Ezzel is elválasztva a kommunális hulladéktól az újrahasznosíthatót.

 

 A felelős hulladékgazdálkodás mellett az energiatakarékos izzók használatát is fontosnak tartja.  Így nemcsak a rezsiköltség tehető barátságosabbá, de kevesebb energia felhasználásával, egyúttal a bolygó védelméhez is hozzájárulnak.

Mindezen törekvések mellett a Creppy most emelte a tétet a környezettudatosság jegyében.

 

Lebomló csomagolóanyagok

Bevezetésre került minden Creppy palacsintázóban a teljesen lebomló, 100%-ban komposztálódó csomagolóanyagok használata.

 

„Amikor kiválasztottuk, melyik csomagolóanyag gyártóval szeretnénk szerződni, szem előtt tartottuk, hogy mindenképpen a környezetet kímélő, lebomló, minőségi csomagolóanyaggal szeretnénk dolgozni.

Mindezek mellett fontos szempont volt palacsintás ételeink csomagolásának praktikussága - az, hogy jól elférjen a dobozban a palacsinta, ne essen szét, miközben hazaviszi a vendég, illetve, hogy hő hatására se változzon meg a doboz.  Nem utolsó sorban, a jó anyagtapintásra és a letisztult, Creppy stílusra is igényt tartottunk.” – mondta el Oszlánczi Réka, a Creppy PalacsintaHáz és a Creppy Franchise alapító tulajdonosa.

 

Asztalkultúra és mosdóhigiénia

A vállalkozás számára nagyon fontos a minőség és precizitás megjelenítése az asztalkultúra tekintetében is. Fontos szempont volt a szalvéták és az evőeszköz alátétek beszerzésének szempontjából viszont az is, hogy ezek fenntartható forrásból származzanak.

 

Az asztalkultúra termékei mellett a mosdókban is minőségi adagolókat és higiéniai szereket választottak. Minden adagoló egyedi, gazdaságos filozófia mentén került kifejlesztésre annak érdekében, hogy a legkevésbé terhelje a környezetet. A Creppyben található kéztörlők és szalvéták rendelkeznek EU Ecolabel tanúsítvánnyal. Jelentése: a termékek újrahasznosított rostanyagokból, illetve cellulózból készültek, melyek 100%-ban fenntartható erdőkből származnak.

 

A Creppyben a kávé is környezetbarát

A fenntarthatóság jegyében a hálózat következő terve a Puro Bio Kávé családjának bevezetése. Ők szintén elkötelezett hívei az úgynevezett Fair Trade kereskedelemnek és környezetünk megóvásának.

Ez a kávémárka több mint két évszázados múltra tekint vissza, és a Creppyhez hasonlóan egy családi vállalkozásból indult Belgiumban. Kezdetben a Michielsen család egy egzotikus fűszereket, teákat értékesítő élelmiszer boltot üzemeltetett, majd 100 évvel később ez a családi vállalkozás egy pörkölő üzemmé fejlődött. Mivel az üzem, az Antwerpeni kikötő közelében helyezkedett el, ez lehetővé tette azt, hogy a világ minden tájáról eljussanak a kávébabok a Miko pörkölőbe.

2005-ben, a család figyelme, bolygónk védelme irányába kezdett el haladni. Ugyanis ekkor született meg a Puro, és vele együtt az elköteleződés a harmadik világ kizsákmányolása ellen. Ezzel biztosítva a tisztességes felvásárlási árakat a termelőknek, az esőerdők és a bennük otthonra lelő fajok védelmének támogatását.

 

Zöld fejlődés a jövőben is

Ez az a filozófia és szemléletmód, amelyet a Creppy is követ és követni is akar a közeljövőben, hiszen mindezek mellett rengeteg ötletük és tervük van arra vonatkozóan, hogyan tehetnék még zöldebbé a céglábnyomát a jövőben is.

Sok apró lépés, mégis áldoznak és odafigyelnek a környezetre, a természet megóvására, ezzel jelezve több ezer vendég felé is ennek a fontosságát.

 

A Creppy ezzel a szemléletével követendő példa lehet, akár más éttermek, vállalkozások, akár a vendégei számára. Ha nem dobjuk el a szemetet az utcán, ha szelektíven gyűjtjük a hulladékot, ha odafigyelünk kicsit, Mi is beilleszthetünk egy darabot a nagy kirakósba, könnyítve ezzel egy kicsit a természet terhein.

Ennek jegyében, és a sokféle, finom töltelékű palacsinták választékával nyílik meg a a multifunkcionális rendezvényház július 23-án.