Gasztro


Ahol jó vásárolni, kávézni, finomságok között válogatni

A kis üzlet egyszerre delikát, egyszerre kulináris műhely, egyszerre bisztró és kávézó. Egy hely, ahova jó megérkezni, ahol jó körülnézni, ahol jól esik leülni kicsit, meginni egy kávét, megebédelni, és sokat beszélgetni, ötletelni.

Egy napra szélesre tárult a Delikát ajtaja, hogy válogatott finomságait végigkóstolhassák az érdeklődők.

A hangulatért felelős Gastro-Hack csapat királyi beszállítótól származó, szarvasgombás “mangalica beiglis” pizzát és csoki szuflét sütött a védjegyükké vált Big Green Eggben.

A galérián pedig kézműves sajtok, sonkák, kisüzemi olasz és hazai kolbászok, frissen sült kenyér és a legkülönbözőbb pástétomok, kencék mutatták be a Deli igencsak széles kínálatát.

A poharakban Bocelli prosecco és filozofikus gondolatokra serkentő, jéghideg csapolt Hekkelberg sör habzott, így a könnyed beszélgetés hamar beindult az asztaltársaságok között.

Körbenézve, a falakon az Autistic Art által támogatott autizmussal élő fiatalok egészen különleges festményei gondolkoztatják el a szemlélőt. A klasszikus iskolás székeken kényelmesen lehet elhelyezkedni. Egyből érezhető, hogy nagyon kellemes itt csak úgy üldögélni. Sőt, akár még a laptopot felcsapva, egy fekete Le Piantagioni kávé, és egy szelet házi sajttorta társaságában érdemes dolgozni is egy kicsit.

A következtetés az, hogy szinte lehetetlen elmenni innen üres kézzel! Biztosan beférkőzik a papírtáskába egy-két üvegcse szarvasgombás olaj, vagy néhány csatosüvegben még a palackozás után is folyamatosan érlelődő Etyeki kézműves sör. Ráadásul vissza-visszatérni is megéri, hiszen egyre gyakoribbak Deli Gourmet Estek: a tematikus gasztro események és kóstolók.

A Frankel Delikát a tulajdonosok szerint:

“Delikát bolt vagyunk a szó hagyományos, eredeti értelmében, ahol kiváló minőségű élelmiszereket lehet vásárolni, s a belőlük készített finomságokat elfogyasztani. Ha ízlett valami, minden hozzávalót meg tudsz venni, hogy otthon is elkészíthesd, s ha megtetszett egy alapanyag, szívesen megmutatjuk, mi milyen ételt gondoltunk belőle.

Helyben sütött pékáru, ültetvényes kávé, természethű borok - dugódíj ellenében akár ott fogyasztásra is -, szarvasgombás ínyencségek, kézműves sajtok, kisüzemi húsféleségek, pástétomok, lekvárok, szörpök, ivólevek, friss tészták, gombakészítmények, házi torták, szendvicsek, napi leves, pohárételek és jéghideg kézműves sör a csapon.” – ebből lehet választani.

Mi is megkóstoltuk a Frankel Deli kínálatát, a Frankel Leó utca nemrég nyílt boltjában. Asztaltársaságunk megállapította, hogy a fent felsoroltakban semmi túlzás nincs. Arra a nagy igazságra is rájöttünk, hogy jó minőségű, finom ételekből kevés is elég, hogy jól lakjunk.

És még egy fontos dolog: ha vendéget vársz, ha vendégségbe mész, ha a párodat, barátodat, családodat meg akarod lepni különleges finomságokkal, akkor is vár a delikát üzlet.