Gasztro


Egészséges street food-lelőhelyek Londonban

A street food manapság az egyik „legtrendibb” formája az étkezésnek. Az elmúlt pár évben egy kisebb gasztronómiai forradalom zajlott le, és a gyorséttermi ételek már nem csak a hamburger – hot dog – ázsiai büfék kínálata­ira korlátozódnak. Az egészséges, tudatos étkezésre való törekvés is az egyik legdivatosabb dologgá vált az em­berek életében. Szerencsére sok olyan helyet találni ­Londonban, ahol gluténmentes, paleo, vegán ételeket kérhetünk a food truckok kiadóablakainál.

Rupert’s Street 

A Rupert’s Street az egyik legnépszerűbb gyorsétterem­lánc Angliában, London legforgal­masabb terein és piacain is fel­lelhető, ahogy a városban rendezett szabadtéri fesztiválokon is. A Rupert’s Street vegán éttermeiben a legjobb minőségű alapanyagokból állítják össze a menüket. Bűntudat nélkül rendelhetünk hamburgert vagy sütit, és ételallergiától sem kell tartanunk: itt minden glutén- és laktózmentes.

 

Hummus Bros 

Hummus Bros éttermei sokak számára ismerősek lehetnek, ahogy azok a tipikus street food ételek is, amelyek a kínálatukban szerepelnek. A gyorsétterem nagy figyelmet fordít arra, hogy természetes, adalékmentes alapanyagokból állítsa össze ételeit. A honlapjukon pedig saját magad válogathatod össze a menüdet, és beírhatod, mely ételeket nem eheted.

Feed Me Primal 

A paleo étrendet ünnepli a ­Feed Me Primal, mely hely saját recept szerint készülő, tortilla tésztába tekert finomságot kínál. A „toastadákat” mindenki maga állíthatja össze a szigorúan gluténmentes és a paleo étrendbe illeszkedő hozzávalókból. Finom és egyszerű étel, valamint nagyon alacsony a kalóriatar­talma is.

 

Total Organics 

A Total Organics nem igazán a gyorséttermek kategóriájába sorolja magát, inkább egy saláta- és juice-bar, ahol a legfrissebb zöldségekből, gyümölcsökből lehet izgalmas salátákat és turmixokat összeállítani a nap bármely szakában. Ideális ebéd-lelő helyszín, nem mellesleg pedig érdemes lehet náluk kezdeni a napot egy friss vitaminkoktéllal.

Horn Ok 

A Horn Ok vegetáriánus indiai éttermeiben óriási hangsúlyt kapnak a keleti fűszerek és a különleges indiai alapanyagok. A Horn Ok nemcsak azokat a ti­pikus távol-keleti fogásokat árulja, melyeket a több száz indiai gyorsétterem Londonban. Igyekeztek úgy kialakítani a menüjüket, hogy az európai emberek számára szinte ismeretlen indiai ételek is szerepeljenek rajta. A honlapjukon ­naptárak segítségével nyomon lehet követni, hogy melyik napon, hol fog felbukkanni a Horn Ok food truckja.

 

szerző: Pozsgai Rebeka