Gasztro


Grillezni mindig jó! Évszaktól függetlenül

Sokan szeretnek és szoktak grillezni, de, nem biztos, hogy jól csinálják. Kiderült, el lehet sajátítani a fortélyokat, sőt, meg is lehet tanulni. Megnyitott a H2G - Grilliskola!

http://www.h2g.hu/

 

Nagyjából 1 éves tervezgetés és szervezés után, idén tavasszal elindult Ürömön a SpaTrend saját grill oktatási intézménye, a H2G - How to Grill - BBQ - és Grilliskola.

Az iskolában grillkurzusokat, alkalmi grilloktatásokat, grillspecifikus esteket és bemutató rendezvényeket tartanak. Az első tavaszi napsugarak megérkeztével eljött az ideje annak is, hogy elárulják azt a nem kis léptékű, ambiciózus tervüket, hogy ide csábítsanak mindenkit, aki szeretne jobban elmélyülni a grillezés és a BBQ-zás világában.

A grilliskolában olyan programokat szeretnének megvalósítani, ahol összehozzák a grillezés és BBQ-zás szenvedélyes rajongóit. Azon dolgoznak, hogy vendégeik a legjobbaktól sajátíthassák el a 21. századi szabadtéri sütés speciális technikáit.

 

Vezse Roland - tulajdonos

“A grilllezés, a szabadban töltött idő, a közös élmények mindig is sokat jelentettek számomra...
A SpaTrend Kft alapítójaként 17 éve igyekszem az ügyfeleink igényeit kiszolgálni a kültéri nappalijuk, wellness terük és konyhájuk tervezésében és kialakításában. A tervezés során nagyon sok olyan kivitelezésben vettem részt, amikor a kültéri sütés helyszíne tökéletes lett, de felmerült az igény arra, hogy a grillezés alapvető fogásait is megmutassuk.
A H2G ötlete ennek alapján született. Célunk az, hogy minél több emberrel szerettessük meg a grillezés szokását, és ezzel hozzájáruljunk a családok és baráti társaságok együtt töltött idejének minél magasabb szintre emeléséhez.

Szeretettel várunk mindenkit, aki tanulni szeretne, vagy egyszerűen csak egy kellemes estét szeretne eltölteni a grilliskola nyár melegére emlékeztető, mediterrán hangulatú csodálatos környezetében.” #H2GGrilliskola #H2G #howtogrill #grilliskola #urom #budapest #grill #grilltime #garden #home #spatrend #gardenparty

 

A csapat

A legjobb minőségű grillsütőket és eszközöket használják a bemutatóik alatt, illetve konyájuk minden szegletét úgy alakították ki, hogy a kurzusokon aktívan résztvevők kényelmesen tevékenykedhessenek. Segítségükre vannak ebben azok a séfek, akik mindamellett, hogy elkötelezett hívei a grillezésnek, egyben saját területükön is már sokat bizonyítottak.

 

Csapatukban tudhatják Serény Zsoltot, Ölveczky Sebestyént, Biró Botond Boldizsárt és Báthory Gábort is.

 

A megnyitó eseményen többek között Tőlük kaptak ízelítőt a grilliskola vendégei. Bemutató alkalmaik, tulajdonképpen, nem hagyományos vacsorák, és nem is tipikus főző tanfolyamok. Miközben készül a menü, minden részletet megmutatnak, ami egy tökéletes vacsorához kell: az alapanyagok gondos előkészítésétől, az eszköz használaton át az igényes tálalásig.

 

Mondhatnánk, hogy kurzusaik olyanok, mint a legtöbb főzőtanfolyam, mert a vacsorát együtt készítik el a résztvevőkkel. Amiben mégis más, az az, hogy minden esetben grilleznek vagy füstölnek, ha úgy adódik, akkor pedig BBQ-znak.

Az iskola elgondolását szem előtt tartva pedig a grill eszközök előkészítésétől az utolsó mozzanatig, mindent közösen csinálnak. Mindet egybevetve alapkoncepciójuk, ami a mottójuk is egyben: „Lángra gyújtunk és igazi kapcsolódást teremtünk!”

 

Bemutatkozik Horváth Zsóka, a H2G Grilliskola háziasszonya!
 

“Az élet bármely területén fontos, hogy az a szemlélet és attitűd, amit a sajátomnak érzek, megnyilvánuljon. Hiszek a minőségi munkában, nem futamodok meg a kihívások elől, és vallom, hogy a kreativitás a legfőbb motorja a változásnak.
Tulajdonképpen minden munkám projektek menedzseléséről és fejlesztéséről szólt. Jelenleg a H2G Grilliskola projektvezetőjeként és háziasszonyaként a Spatrend csapatát erősítem.” #H2GGrilliskola #H2G #howtogrill #haziasszony #projectmanager #grillschool #bbq #budapest #ourteam #lovelyteam

 

Biró Botond Boldizsár hobbi szakács és parfümséf: „hogy megértsük, mit is jelent a parfümséfség, egy kicsit távolabbról az "A" tervvel kezdem. Civilben, mikor nem szakácskodok akkor egy natúr- és biokozmetikai üzletet igazgatok

A parfümök alapjait a 100% tisztaságú, a természetben előforduló növényekből, gyökerekből, virágokból és fűszerekből kinyert illóolajok alkotják. És ha már fűszerekről beszélünk, akkor nekünk… a fűszer említésekor…egy konyhai alapanyag jut eszünkbe, amit a főzés során használunk ízesítésre. Elég, ha csak a rozmaringot, bazsalikomot, citromot vagy fahéjt említünk.

És itt van a kapcsolódási pont az “A” terv és Béterv között. A Béterv lakásétterem alapvetően illatvacsorák megszervezésére jött létre, ahol egyazon alapanyag sokszínűségét mutatjuk be a vendégnek.”

A grillezés pedig szinte mindennapjai részévé ált. Egyszer azon kapta magát, hogy a karácsonyi vacsora menüjét is grillsütőn, méghozzá a kamado sütőn készítette el.

 

 

Báthory Gábor vagyok, 8 éve a gasztronómiában tevékenykedem. Illetve 5 éve foglalkozom hagyományos ételkészítési módozatokkal, mint faszenes, illetve fatüzeléses eszközökön, kamado sütőkön, kemencében, szekrény- és offset smokereken.

Már az első pillanattól beleszerettem a műfajba, amit a Briquette lakásétteremben ismerhettem meg Ölveczky Sebestyén és Serény Zsolt mellett. Ez idő alatt úgy érzem elkezdett kiforrni a saját stílusom, ami nem más, mint, a BBQ és Grill ételek fúziója, a világ különböző konyháinak ételeivel. Továbbá, már lassan 1 éve BBQ és Grill event cateringgel foglalkozom szabadidőmben gyermekkori barátommal, Batta Ramonnal, saját márkánk, a Fillet Event Catering neve alatt."

Ölveczky Sebi mondja:

"A tűzhöz kötődő elválaszthatatlan szenvedélyem már a gyerekkori, családi sütögetésekre is visszavezethető, de nagyjából 10 éve kezdett el komolyabban érdekelni a grill és BBQ világa és kezdtem egyre mélyebbre ásni a témakörben, ekkor fektettem be az első "komolyabb" sütőmbe is. Azóta pedig nincs megállás.
Lassan 6 éve, hogy elkezdtem építeni - első sorban saját célra megálmodott - BBQ&GRILL kánaánomat, majd rá 2 évre, 2016-ban megnyitotta kapuit a Briquette, az első grill és BBQ tematikájú "lakásétterem". A nyitás óta - heti minimum 2-3 alkalommal - sütök a különböző fatüzelésű eszközökön, de már egy igazán megbízható és lelkes gárdával a háttérben, hogy minél több emberrel megismertethessük ennek a tüzes világnak minden szépségét. A repertoárban megtalálhatóak kamado sütők, töltény smokerek, gömbrillek, kemence, tandoor sütő, ofyr sütő, szekrénysmoker, yakitory és hibachi, tehát gyakorlatilag minden létező eszköz, ami található a szegmensben. Számomra a fatüzeléses sütés nem csupán hobbi, sokkal inkább szenvedély és hivatás."