Gasztro


Igazi kávéélmény dobozból

Az egyik legnagyobb energiaital gyártó cég ezúttal kávét zárt ikonikus dobozaiba, és nem is akármilyet.

 

A tripla adag eszpresszót tartalmazó Espresso Monster, különösen magas kávétartalmával emelkedik ki a fogyasztásra kész kávék piacáról, amivel garantált energialöketet biztosít a fogyasztók számára.

Az elviteles kávék nem véletlenül örvendenek nagy népszerűségnek főként a városi fiatalok körében. A „Vedd meg most, idd meg később” elvre épülő dobozos kávék kényelmesen fogyaszthatóak akár út közben, a nyári melegben pedig hűsítőként is szolgálnak.

 

Azonban az azonnali fogyasztásra kész (RTD – Ready-To-Drink) kávékat eddig nem tekinthettük egy csésze főzött eszpresszó igazi alternatívájának, hiszen azok eddig alacsonyabb, általában 1-2 százalék, ritkább esetben maximum 20 százalék kávétartalommal rendelkeztek. A Monster most felrúgta ezt az íratlan szabályt, és legújabb, 39 százalékban kávét tartalmazó termékével hamisítatlan kávéélményben részesíti fogyasztóit.

 

Míg a jelenleg piacon lévő RTD kávék általánosságban 25-40 mg koffeintartalommal rendelkeznek a főzött kávék átlagosan 60-70 mg-jával szemben, az új termék - a tripla adag eszpresszónak köszönhetően - 150 mg koffeint tartalmaz. Vagyis ugyanolyan energetizáló hatással bír, mint egy hagyományos csésze kávé.

 

A magas kávétartalomhoz ráadásul kiemelkedően alacsony kalória- és cukortartalom társul, így az egészségtudatos vásárlóknak is ideális választás. Az RTD-kávék piacának meghódítása kifejezetten illeszkedik a Monster arculatába, mivel a márka a profi sportolók és zenészek szponzorálása mellett mindig is a mozgalmas, változatos és izgalmas életvitel nagy támogatója volt –a „Dobozba zárt életstílus” szlogenjük is ezt hangsúlyozza.

 

Ben Ashlin, a Monster Energy EMEA régiós márka alelnöke a bevezetés kapcsán elmondta, hogy ezzel a termékkel a kávéfogyasztókat és a Monster rajongóit egyaránt célozzák, így növelve tovább a márka népszerűségét: „A Monster Energy továbbra is az innováció hajtóereje, nagyon örülünk annak, hogy bevezethetjük az Espresso Monstert az azonnal fogyasztható kávék kategóriájába. Az új termék kulcsfontosságú szerepet játszik a márka folyamatos növekedésében azzal, hogy új fogyasztókat vonz be a kávé- és energiaitalok piacára, miközben a meglévő Monster rajongóknak újabb alkalmat biztosít a termék fogyasztásához.

 

Nemcsak a doboz tartalma vonzza majd a fogyasztókat, hanem az egyedi design is: a doboz oldalán kis történetek olvashatóak, a kávé látványát hívogató aranybarna színvilág tükrözi, a Monster logója pedig a hangulatos kávézók stílusát idéző grafikai elemekkel egészül ki.

 

A hazánkban a Coca-Cola HBC Magyarország által forgalmazott Espresso Monster augusztus közepétől két ízben, 250 milliliteres kiszerelésben érhető el a boltok polcain.

 

A népszerű olasz Macchiato kávé által ihletett Espresso Milk, tejjel ízesíti az erős tripla eszpresszó kávét,

 

a Vanilla Espresso pedig egy csipetnyi vaníliával dobja fel a 100%-os Arabica szemekből készült kávét.