Gasztro


Itt az idő, hogy újra gondold a konyhádat!

A hűtő, ami a hangulatodhoz öltözik, a páraelszívó, ami megbújik a főzőlapban és a mobilról irányítható okos vízlágyító, ami megvédi a háztartási gépeidet – találkoztál már velük?

Ha eddig azt hitted, ismered a tökéletes konyha receptjét, tudd meg, hogy mégsem! 2018-ban a technológiai fejlesztések mellett a funkció is megváltozott. A klasszikus konyhák csillaga leáldozóban, a főzés helyszíne valódi társasági zónává alakult.

Apropó főzés: szerinted mi lesz idén a gasztronómia újhulláma? Ha téged is érdekel minden, ami a konyhában történik, a tavasz első hétvégéjén, az ország legtrendibb lakberendezési kiállításán megnézheted a Budapest Sportarénába. Tervezd meg lakásod központi terének minden egyes szegletét, lesd meg a legújabb enteriőröket, és légy részese egy valóságos sztárparádénak!

Március 2-4. között irány a Konyhakiállítás!

Konyha 2.0

2018 talán egyik legfontosabb változása, a konyháról alkotott fogalmunkat érinti. Napjainkban a lakástulajdonosok egyre inkább a személyes otthon megteremtésére törekednek, épp’ ezért szinte az összes trend arra tart, hogy kicsit lazítson a főzés helyének jellegén.

A cél egy barátságosabb, otthonosabb kialakítás, a konyha ennek megfelelően mindinkább szobaszerű. Meleg, barátságos hangulatú térré válik, ahová befut a nappali parkettája, szőnyeg kerül az étkezőasztal alá, a falakat pedig képek vagy egyedi tapéták díszítik. A főzés és étkezés színhelye ennek köszönhetően szervesen kapcsolódik a nappalihoz, és ily módon egységes egésszé áll össze a társasági zóna.

A Konyhakiállításon választ kaphatsz arra, miként lehet elegánsan lekövetni a legújabb trendeket. A csempétől a csaptelepig itt megtervezheted lakásod központi terének minden egyes szegletét. Szakértők segítenek kiválasztani a stílusodhoz illő enteriőröket, színeket és kiegészítőket.

 Az eszközök, amik nélkül nem lehet élni 

A konyha ugyan egyre inkább társasági színtérré változik, a főzésről egy pillanatig sem terelődött el a figyelem, sőt! Évről évre újabb ajtókat nyit ki a kulináris technológia fejlődése. A kiállításon megismerkedhetsz a 21. századi ember igényeinek maradéktalanul megfelelő innovációkkal és multifunkcionális okos-eszközökkel.

Elsőként ismerheted meg a mobilról is irányítható újgenerációs okos vízlágyító berendezést, ami megvédi a háztartási gépeket, a szerelvényeket és a csöveket a vízkőlerakódástól. Közelről szemügyre veheted a főzőlapba integrált páraelszívót, a női szívek elrablója pedig idén minden bizonnyal a világ első öltöztethető hűtőszekrénye lesz.

Kóstold meg 2018 ízeit!

A külcsín azonban mit sem ér izgalmas tartalom nélkül! Szerencsére a Konyhakiállítás nagyszerű alkalom a gasztronómia újhullámainak megismeréséhez!

Bíró Lajos Jókuti Andrással egy meglepően egyszerű Michelin-csillagos fogással varázsol majd el. Talán elárulják, mely budapesti éttermek kapnak majd csillagot egy hét múlva, a díjátadó gálán.

Mautner Zsófi, Lakatos Márk, Kovács Lázár, Dobó Ági, és Németh Ádám, a Konyhafőnök 2016-os győztese is bemutatókkal vár a kiállításon. De nem fogsz csalódni, ha a hagyományos ízek kedvelője vagy, mert Borbás Marcsi gasztronómiai időutazásra invitálja a közönséget. Lila Füge, vagyis Havas Dóra pedig bebizonyítja, hogy a salátával igenis jól lehet lakni!

 Vidd haza a kedvencedet!

A nyeremények – természetesen - idén sem maradnak el, érdemes előre regisztrálni a www.konyhakiallitas.hu oldalon, mert több mint 1 millió forint értékben várnak értékes konyhai nyeremények, többek között ez a különlegesen színes hűtő!

Néhány újdonság

A KitchenAid a Konyhakiállításon mutatja be új kollekcióját

2018-ban a jól megszokott króm kiegészítőket felváltják a színes konyhai kisgépek. Az arany, a réz, a bronz vagy a rózsaszín mind egyedi karaktert kölcsönöznek az enteriőrnek.

A kapszulás kávéfőzők új generációja megérkezett!
A technológia és dizájn új útjait járja a Cremesso legújabb készülékcsaládja, a Viva B6 és a Compact One II, a világ első, előáztatási funkcióval is rendelkező kapszulás kávéfőzői. Az eddig csak full automata kávéfőzőknél elérhető funkció, amelynek lényege a kétlépcsős kávéfőzés: a készülék még a kávé lefőzése előtt forró vizet enged a kapszulába, a finom kávéőrlemény pedig pár másodperc alatt magába szívja ezt, és térfogata kitágul, így a második lépcsőben érkező víz sokkal nagyobb felületen képes érintkezni az őrleménnyel. Az eredmény ugyanabból a kávéból egy sokkal aromadúsabb élményt adó, forró ital.

Egyszerű, letisztult és elegáns

A HITACHI hűtők egyszerűek, letisztultak és elegánsak, de sokkal többet tudnak, mint azt gondolnánk, ugyanis el van rejtve bennük egy nagy teljesítményű kompresszor. Ez finoman beállítja a hűtés teljesítményét a külső és belső körülményeknek megfelelően. Dual fan cooling rendszere két dedikált ventilátorral hűti a rekeszeket, amik a körülményektől függően a hideg levegőt külön el tudják juttatni csak a hűtőrekeszbe, csak a fagyasztó rekeszbe, vagy mind a kettőbe egyszerre.