Gasztro


Karácsonyozzon a Szamossal!

Ha már megvettük a fára, vagy a fa alá a szaloncukrot, felvetődik a kérdés: hogyan is készül ez az édesség? A szakma fortélyaiba nyerhetnek betekintést az érdeklődők Szamos László és Haraszti Andor, a Szamos mestercukrászainak segítségével.

A hagyományos finomság új és izgalmas formákat is öltött, így ajándékként is megállja a helyét!

Budapesten, a Vörösmarty tér sarkán, a Váci utca 1. szám alatt nyílt meg hat évvel ezelőtt a Szamos Gourmet Ház. Az egykoron tőzsdepalotaként is ismert patinás épület gyönyörű földszinti termeiben kialakított kávéház egész évben népszerű a magyar és külföldi látogatók körében, decemberben pedig különösen, mikor jólesik betérni az adventi vásár forgatagából.

A kávézó belső szalonjából egy látványcukrászatra nyílik rálátás, ahol kávézás közben kísérhetjük figyelemmel a cukrászok munkáját. A helyszín adta magát, hogy filmen is bemutassuk a karácsonyi szezon legnépszerűbb édességének, a szaloncukor készítésének titkait. A család egyik tagja Szamos László mestercukrász, valamint Haraszti Andor csokoládémester mesél a szaloncukor készítés titkairól a Szamos Gourmet Ház látványműhelyében. 

A kisfilm megtekinthető itt: https://youtu.be/ub8ZNSkJ0kc

„A Szamos mai napig azt az elvet követi, melyeket az alapító Szamos Mátyás képviselt 50 évvel ezelőtt. Hiszünk a minőségi alapanyagokban, a jó magyar szakemberekben és a folyamatos megújulásban. A különleges minőség, a változatos, nemes ízek megérdemlik, hogy ne csak ünnepi nassolnivalóként, hanem akár ajándékként is tekintsünk rájuk.” – mondja Kelényi Kolos, a Szamos család stratégiai igazgatója.

A Szamos az idei évben a korábban is népszerű desszert marcipán szaloncukrait új csomagolásban is elérhetővé tette.  Ezeken túl – természetesen - az idei évben is megtalálhatóak a kínálatban a szaloncukorként csomagolt prémium töltött praliné desszertek.