Gasztro


Kávékoktélokkal a hőség ellen

Forró nappalok, szikrázó fények és hűs strandok. A nyári hőségben fokozottan fontos odafigyelni a megfelelő hidratálásra. A Starbucks kávémesterei ennek érdekében állították össze különleges szezonális kávékoktél-válogatásukat,

amelyek nem csak finomak, de változatosságot is hoznak a nyári mindennapokba. A frissítő italkülönlegességek bárhol könnyedén elkészíthetőek.

A Starbucks baristái és kávémesterei hosszú ideig tanulják a kávékészítés módszerét és titkait, így pontosan tudják, hogy az adott kávéfajtához milyen pörkölés illik, milyen kávékészítő eszközzel főzve a legfinomabb és milyen ízekkel harmonizál legjobban.

A következő kávékoktélok akár otthon vagy az irodában is könnyen elkészíthetőek, hogy ne csak a nyári bulik, de a mindennapok is színesebben teljenek.

 

Golden Kenya koktél

A receptet Deák Dóra alkotta mindazoknak, akik az édes, habos, kávéval teli koktélokat kedvelik, vitamindús narancs kíséretében.

Hozzávalók:

140ml Starbucks Kenya kávé,

100ml rostos narancslé,

5 db kávétejszín,

37,5ml vanília szirup

Elkészítés: A Kenya kávét elkészítjük pour overben. Shakerben összekeverjük a kávét, a narancslevet és a vaníliaszirupot. Hozzáadunk egy adag jeget és a kávétejszíneket, majd felrázzuk. Díszítésnek használjunk egy narancskarikát, a pohár szélére tűzve.

Tipp: A jeget a tejszín előtt adjuk hozzá, hogy lehűtse az italunkat és ne csapódjon ki a fehérje!

 

City Jungle

Végh Emese a pezsgő nappalok és éjszakák rajongóinak álmodta meg ezt a koktélt, amely gyümölcsökkel és csokoládéval adja meg a napindító erőt és igazi agyserkentőként kísér végig a mindennapokon.

Hozzávalók:

27g Starbucks Veranda kávé,

1 db mangó, 1 db ananász,

3 kanál fehércsokoládé,

kókusz reszelék,

1,5%-os tej, jég

Elkészítés: A felszeletelt ananászt a pohár aljára helyezzük, hozzáadjuk a három kanál csokit és a jeget. Ráöntjük a pépesített mangót, majd a tetejére a durvára őrölt, french pressben készített Veranda kávét töltünk. Ízlés szerint tehetünk rá kókuszreszeléket, kávébabot vagy mangót is.

 

Mentás-Csokis Álom

Geiger Gábor receptje azok számára készült, akik igazi energiabombára vágynak és a hétköznapok különlegességét keresik. A koktélban a kávé és a jótékony hatású gyümölcsök kombinációja keveredik a menta és csoki párosával.

Hozzávalók:

2×20 ml mokka, dupla eszpresszó,

menta, csoki, tej, málna szirup, lime, marok jég

Elkészítés: 2×20ml mokkát és mentát teszünk egy üvegpohárba, majd hozzáöntjük a dupla adag presszókávét, valamint a tejet és a jeget. A pohár maradék részébe 15ml málnasziruppal kevert tejhabot teszünk, a hab tetejére pedig csokoládéreszelék és a lime kerül.

 

+1 Summer Morning

A friss ébredést Győri Emese koktélja biztosítja, a hűs cold brew és az immunerősítő bazsalikomlevél segít majd, hogy a reggeli energia estig tartson.

Hozzávalók:

15 ml barack szirup,

cold brew, szűrt víz, fél adag jég, bazsalikomlevél

Elkészítés: 15ml barack szirupot töltünk egy shakerbe, ehhez hozzáadjuk a jeget, a szűrt vizet és a bazsalikomlevelet, majd összerázzuk. A pohár alsó részébe cold brewt öntünk, erre kerül a jég és a shaker tartalma.