Gasztro


Kerestetik a szörp fővárosa

Bármelyik magyar település versenybe szállhat
 

 

 Országos internetes felmérés keretein belül keresik, hogy melyik magyar városban fogy a legtöbb szörp. A literszám mellett a finom gyümölcsszirupokkal kapcsolatos lexikális tudás is szükséges ahhoz, hogy egy település megkapja a szörp fővárosa címet. A győztes város a különleges elismerő cím mellett ráadásul helyszíne lehet egy nagy, szörpöt ünneplő rendezvénynek is, amelyen a finom italok mellett színes programokkal várják az ott lakókat és természetesen az odalátogatókat.
 

Már közel 14 000 ember töltötte ki azt a felmérést, amelynek végére kiderül: melyik magyar település lehet  a szörp fővárosa 2021-ben. A Pölöskei Szörp kezdeményezésére indult akció jól mutatja, mennyire népszerűek a magyarok által annyira kedvelt finom gyümölcsszirupok.

 

„A szörp fővárosa cím odaítélésénél elsődlegesen a mennyiséget fogjuk figyelembe venni, ennél pontosabban is az ott élők által elfogyasztott átlagos literszámot. Annyit már elárulhatunk, hogy melyek azok a városok, amik a TOP 5-ben szerepelnek. Nem mások, mint Debrecen, Miskolc, Budapest, Győr és Szeged. Amit még tudni kell ehhez, hogy a végleges eredményeknél mindenképpen a lakossággal arányosan fogjuk nézni a szörpfogyasztást, így kerülve el azt, hogy egyértelműen Budapest kapja a szörp fővárosi címet” – mondta Lakatos Áron, a Pölöskei Szörp social média managere.

 

Az elfogyasztott szörp mennyisége mellett arra is keresik a választ, hogy a lakosság mennyit tud a finom italtípusról. Az ismereteknél olyasmiket kérdeznek, hogy tudjuk-e ki alkotta meg Magyarországon a szörp szót, vagy hogy egy 2017-es felmérés szerint melyik volt a lakosság kedvenc íze. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg nemcsak egy, de a kampány végén két érdekes eredményt is megosztanak majd a szörpivókkal.

A kedvenc ízt is keresik

Az átfogó felmérés végére az is kiderül majd, idén melyik íz a magyarok kedvence.


 

„A legkedveltebb ízeknél a sorrendet pedig egyelőre szintén titokban tartanánk. Az viszont jól látszik, hogy a málna a legjobbak között szerepel, és ott van a bodza, kaktuszfüge, szőlő, de még a cola ízű szörpünk is. Ami biztos: ezek az adatok még bőven változhatnak a felmérés végéig. Szóval, ha valaki nagyon szeretné, hogy az ő városa vagy az ő íze legyen a nyerő, és még nem töltötte ki a kérdőívet, akkor itt az idő” – nyilatkozta Lakatos Áron, social média manager.


Így jutalmazzák a szörp fővárosát
Az elismerő cím mellett a Pölöskei roadshow keretein belül - amit idén nyárra is már terveznek - célba veszik majd a szörp fővárosát is, ahol programokkal, finom szörpökkel várják az ott lakókat - és természetesen az odalátogatókat is.


 

A szörpfogyasztással kapcsolatos felmérést június 25-ig lehet kitölteni, mindössze 2 perc alatt. Az űrlap kérdéseinek megválaszolásával bárki részese lehet a felmérésnek, s ezzel nem csak a szörp fővárosának megválasztásához járulhatnak hozzá, hanem értékes ajándékokat is nyerhetnek.

További információ és a felmérés kitöltése: 
https://poloskeiszorp.hu/keressuk-a-szorp-fovarosat/ https://ci6.googleusercontent.com/proxy/3CXCbXuhzTTXrb--9azJFiSwp0lxSawWxmHMJRgnDt7uqbhqEBbx8j8JQzOdMxVb29mHhjA8iOGqUPJzkptf5bNsBysV1CvUqvrAv0hYu7gBIYb_zIHfng=s0-d-e1-ft#https://newsletter.akoczka.com/open.php?M=62&L=1&N=429&F=H&image=.jpg

 

Illusztrációk, forrás: Pölöskei Szörp