Gasztro


Ki csinál ma szódát? És Pepsi-t?

A kérdés nem költői, nagyon is a valóságot tükrözi, mert már Pepsi kólát is készíthetünk magunknak otthon.

 

Kell hozzá egy SodaStream készülék, közönséges csapvíz és: a SodaStream bemutatja az otthoni felhasználásra való PepsiCo szörpcsaládot

 

A világ vezető szódagép gyártója, a SodaStream tavaly kezdte meg a PepsiCo szörpök forgalmazását négy európai országban, Norvégiában, Svédországban, Németországban és Franciaországban. A vállalat idén folytatja az új ízek bevezetését olyan európai piacokon, mint például Ausztria, Olaszország, Szlovákia, Csehország, illetve Magyarország. A SodaStream szódavízkészítő gépekhez elérhető Pepsi szörpcsalád olyan népszerű ízeket foglal magában, mint a klasszikus Pepsi, a Pepsi Max, a 7up, 7upFree, a Mirinda és a Mirinda Diet. Az új termékek május 20-tól érhetők el a boltok polcain.

 

A szódagép használatát a Pepsi szörpökkel Litkai Gergő magyarázta el online közvetítéssel, akit ugyan a stand up és a tévé világából ismerünk, ám most megmutatta új oldalát, mint szódavíz szakértő. A műveletet szódavízkészítéssel kezdte, majd óvatosan beleöntötte a kész buborékos vízbe a szörpöt, és voilà: készen volt a Pepsi Cola.

 

Litkai Gergő jó tanácsa, legyen otthon jégkocka, azzal jobb fogyasztani a kész innivalót, mint ahogyan azt ő is megtette.

 

Miközben italunk elkészítésének rejtelmeibe avatott be, elhangzott a szódavíz feltalálójának, Jedlik Ányosnak a neve is. Valamint kiderült, hogy a fröccs szót nagy költőnk, Vörösmarty Mihály találta ki.

A Pepsi szörpökből koktélok is készíthetőek, mint például a Vodka7. Ez Seven Up-ból, vodkából és jégkockából áll, no meg néhány finom összetevőből. Én ezt szigorúan csak 16 – 18 éven felülieknek ajánlom!

 

Litkai Gergő mellett Rutai Gergely, a SodaStream marketing vezetője segített a felmerülő, céggel kapcsolatos információk közt eligazodni.

 

“Az ikonikus PepsiCo ízek bevezetése fontos mérföldövet jelent a SodaStream missziójában, amelynek célja, hogy úgy tegye elérhetővé a legjobb ízeket a vásárlók számára, hogy közben óvja a Földünket” – emelte ki Eyal Shohat, a SodaStream vezérigazgatója. “Ezzel a lépéssel a SodaStream felhasználók képesek lesznek kényelmesen, otthon elkészíteni a kedvenc Pepsi üdítőjüket a SodaStream szénsavas víz készítő gépekkel és a többször használatos szénsavasító palackjaival.

 

“Elnézve a SodaStream gyorsuló növekedését, nagy örömmel tekintünk ezeknek az erős márkáknak az összekapcsolódására” – hangsúlyozta Jim Andrew, a PepsiCo ügyvezető alelnöke, valamint a Beyond the Bottle és New Ventures üzletág vezetője. Hozzátette: a SodaStreammel közösen a műanyag hulladék csökkentéséért és egy élhetőbb jövőért dolgoznak. Az új PepsiCo szörpök bevezetése csak az első lépése ennek a közös utazásnak.

Ehhez kapcsolódik a cégnek az a törekvése, hogy egy év múlva már ne műanyag, hanem fémdobozok legyenek a szódagépekhez. 2025-re pedig a gépek műanyag részeit is növényi alapú anyagok váltsák fel.

 

Randi Zuckerberg

A jó ügyet több híresség is támogatta, például a mindig mosolygó Randi Zuckerberg, Scarlett Johansson vagy Michael Bublé, akinek a neve - szójátékként - buborék is lehet.

 

 

A SodaStream-ről

A SodaStream a világ első számú otthoni szénsavasító készülék gyártó márkája (mennyiség tekintetében), amelyet a PepsiCo 3,2 milliárd dollárért vásárolt meg. A SodaStream lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy másodpercek alatt könnyen átalakítsák a hagyományos csapvizet szódává vagy ízesített üdítőitallá. Becslések szerint évente mintegy 800 millió liter szódát készítenek készülékeik segítségével, így a SodaStream felhasználói közel 500 millió PET-palackkal kevesebb hulladékot termelnek. Ennek köszönhetően a műanyag palackok gyártásával és szállítmányozásával együtt járó környezetterheléstől is megóvják a természetet. A SodaStream termékeivel a környezettudatos választás lehetőségét kínálja vásárlóinak.

Szénsavasító berendezéseivel 46 országban van jelen, A termékek több mint 80 000 kiskereskedelmi üzletben állnak rendelkezésre. A SodaStream gépek magyarországi forgalmazását 2008-ban kezdődött el a viszonteladói hálózat kiépítésével, amelynek köszön­hetően jelenleg közel 500 boltban érhetőek el a termékek, és az üzletek száma folyamatosan bővül.

Ha többet szeretne megtudni a SodaStreamről, kövesse a Facebookon, Instagrammon és YouTube-on.