Gasztro


London öt legjobb kávézója arra vár, hogy felfedezd!

Etesd meg a benned rejlő kávészörnyet napi koffeinadagjával a leghangulatosabb londoni kávézókban, a város legfinomabb kávéival.


A Guardian összegyűjtötte a brit főváros legjobb öt kávézóját, ahol a tökéletes kávétól a kedves kiszolgáláson keresztül a szuper designos hangulatból fakadó felszabadult életérzésen át minden megadatik, míg a kávét szürcsölöd.

The Attendant, Fitzrovia

A barátságos kávélelő helyet csak úgy mutatják be, mint a hely, ahol London legjobb kávéját kaphatod. A kávéméltató bejegyzéseken túl a kedves kiszolgálást és a Viktória korabeli berendezést is sokan megemlítik. Na jó, a hely különlegessége igazából, hogy a Viktória korabeli berendezés valójában mini mosdó, de hát, nem sokan mondhatják el magukról, hogy a legjobb kávét wc csészék közt szürcsölik.


Hol leled? A Foley Street-en.

Brill, Clerkenwell

A Brill azért került fel a listára – a finom kávé mellett-, mert a kiszolgálás párját ritkítja London-szerte. A kávézó küszöbét átlépő vendéggel a csapat mindig azt az érzést kelti, hogy „hazaért”. Legyen szó tősgyökeres londoniról vagy egy angliai magyarról, netán hátizsákos turistáról, mindig azonos bánásmódban részesül: kedves szavak, őszinte mosolyok, finom kávé.

Hol leled? Exmouth Market-ben.

Alchemy Coffee, Blackfriars

Az eddigi kávézók közül kissé kilóg a sorból, már ami az enteriőrt illeti. A mogyoróbarna és lágy karamell színek keverékéből építkező kávézó méltóságteljes atmoszféráját a friss kávé terjengő illata teszi még klasszikusabbá. Az ember belépve azonnal újságot ragadna, feltenné az olvasószemüveget, és egy jóféle pörkölt fekete társaságában böngészné a híreket.

Egyébként, egy adag kávé a szokásos háromszorosának felel meg, és négy féle kávébab körül választhatunk még a készítés előtt. Ha a koffeint pedig alkohollal öblítenéd: sör is kapható!

Hol leled? A Ludgate Broadway-en.

LOVE Tea and Coffee House, Lambeth

Az első, ami megragadja az embert a LOVE esetében a helyszín és a kilátás a kávézó teraszáról a második pedig az olasz kávé hamisíthatatlan ízvilága.

A folyópart mentén elterülő kávézó egy korty olasz életérzetet cserkész a szürke londoni mindennapokba két olasz baristájával, és a csodás kávéjukkal. A látvány pedig, hát magért beszél. Lehetne ennél ideálisabb?

Hol leled? Albert Embankment SE1.

The Wet Fish Café, West Hampstead

A kávézó névválasztása pont annyira szokatlan, mint az amerikai kávét felszolgáló aprócska helyiség. A kávé erős, telt ízvilágú és kicsit sem keserű. Honnan a névválasztás? Mielőtt a környék legfinomabb kávéjának elárusító helyévé avanzsált, egy halbolt volt helyette.