Gasztro


Már nálunk is elérhető az amerikaiak kedvence

Először kerül magyar polcokra a készre sütött streaky bacon
 

Az amerikai gasztronómia elképzelhetetlen a sült bacon nélkül, legyen szó sós, avagy édes ételekről.

 

Széll Bea minőségbiztosítási vezető, Király Linda énekesnő, Kárász Róbert tv-s műsorvezető

Csak egy példa: Király Linda énekesnő Amerikában született, és sokáig ott is élt. Azt mondja, bacon nélkül még a pancake (amerikai palacsinta) sem az igazi. A mai napig is elengedhetetlen része étkezésének a papírvékony sült császárszalonna szelet.

 

Amerikában már nemzedékek óta közkedvelt, most nálunk is meghonosodhat a készre sült bacon szelet, azaz az American Streaky Bacon. Az ínyenc szalonnaszelet sok recept elengedhetetlen kelléke, ám eddig nem volt kapható fogyasztásra kész verzióban.

Ki ne szeretné olykor otthon is elkészíteni éttermi kedvenceit? A kézműves hamburger, a különféle gazdag saláta alapú fogások és club szendvics variációk Magyarországon is népszerűek.

 

Az otthoni ínyenc hamburgerkészítés trendjét a hiper- és szupermarketek is lelkesen kiszolgálják. Így már kifejezetten erre a célra készült zsemléket, szószokat, félkész hamburgerpogácsákat, salátákat gazdagító krutonokat is könnyedén találunk a nagyobb élelmiszerboltokban. Ebben a választékban - idén nyártól - a készre sütött, vakum csomagolt, azonnal fogyasztható bacon is elérhető.

Az American Streaky Bacon, 100 százalékban prémium oldalszalonnából készült sült bacon szelet, ami füstös, autentikus, amerikai ízt idéz a tányérunkra. Hasonló termék eddig csak a vendéglátó ipari felhasználók számára, nagy mennyiségben volt beszerezhető. Mostantól, végre, a családi konyhában is könnyedén elérhető!

Mire használhatjuk?
Szinte nincs olyan, amit ne tehetne finomabbá a Gierlinger American Streaky Bacon. Ajánlják hamburgerekhez, szendvicsekhez,

 

salátákhoz, tojás mellé, de a rakott és göngyölt ételek tökéletes kiegészítője lehet. Az igazi amerikai életérzéshez a vastagabbra sütött, juharsziruppal leöntött palacsinta tetején is ott a helye.

 

Sós palacsinták,

 

vendégváró falatkák, saláták nélkülözhetetlen alkotórésze, de készíthetünk vele koktélt, vagy

 

krémes édesség tetejére szórva is igazi íz élményt ad.

 

Kiváló választás piknikhez vagy utazáshoz összeállított csomagokban…

 

Mártogatós szószokhoz is jó választás, akár egy gyors ebéd része is lehet a munkahelyen vagy az iskolában. Ízlés szerint melegíthető serpenyőben vagy mikrohullámú sütőben, de kibontás után azonnal fogyaszthatjuk akár szobahőmérsékleten.

Miért éppen sült bacon?

Igény mutatkozott a termékre, aminek elsőként akart megfelelni a Tamási-Hús Kft.

 

A most piacra kerülő kiszerelés 8-9, nagyjából 10 cm-es szeletet tartalmaz, ami elegendő egy család vagy kisebb baráti társaság számára készülő fogáshoz kiegészítőként vagy önmagában 1-2 adagként. Ez a tálalási alapon számított csomagolási mennyiség segít a konyhai felesleg csökkentésében és segíti visszaszorítani az élelmiszerpazarlást.

Sütés hozzáadott zsiradék nélkül
A baconszeletek sütése, a cég speciális gyártósorán, két teflon szalag között történik a sült bacon saját zsírjában, hozzáadott zsiradék nélkül készül el. Az alapot biztosító sertés császárszalonna kizárólag a sótól és a bükkfa füstöléstől nyer zamatot: nincsenek benne ízfokozók, nátrium glutamát, térfogatnövelők és hozzáadott cukor sem. https://ci6.googleusercontent.com/proxy/kLpRtuMRjEiYKfZoucqQbNKf_benu4Rm8N9jT82hclPKsIBVHul3m8BIeKMzgxb9YxBrNWqSyGtYZ691KZsjXLoVqYoMkz7HhR_UW89boEsOrqiozOLi8w=s0-d-e1-ft#https://newsletter.akoczka.com/open.php?M=62&L=1&N=530&F=H&image=.jpg

 

Az újdonságot Magyarország piacvezető bacongyártó vállalkozása, a Tamási-Hús Kft. fejlesztette és gyártja. Az üzemben további fejlesztések várhatóak mind termék, mind munkaerő vonatkozásában. A cég nevéhez fűződik többek közt a Gierlinger Premium Bacon márka is, amely számos versenyben és összehasonlításban végzett már az élen. Az új American Streaky Bacon alapanyaga ugyanaz a magas minőségű, Magyarországról és az EU-ból beszerzett császárszalonna, amit a cég többi bacon termékében is megtalálhatunk.
 

Fotók, forrás: Gierlinger / Mózes Anita