Gasztro


Sonkák, sajtok, csemegék

Sonka sokféle van, és elkészítése is sokféle. Az igazi - a hagyományos, minőségi, füstölt parasztsonka.

 

Ennek legnagyobb ismerője Gódor András, aki több mint három évtizede dolgozik a Fény utcai piacon. Ma már mindenki – de, a budaiak biztosan - csak „a Sonkásként” ismeri. 15 éve viseli ezt a nevet a hentes-kereskedő üzlete, amely jó hírnevét a bőséges választék mellett a minőségi termékeknek köszönheti.

 „A Sonkás” Gódor András mindig a legjobbra törekedett, értéket szeretett volna teremteni. A napokban pedig, új webshopja elindításával egy 25 éve dédelgetett álma vált valóra azzal, hogy két hagyományos boltja mellett elindította a webáruházát is.

Ha már online is jelen van, ott szintén a minőségre törekszik: rekordméretű sonkakínálatot állított össze, közel 500 termék közül válogathatnak nála. A magyar gyártók válogatott húskészítményei mellett, a külföldi sonkák legnagyobb hazai választékával indult el a hazánk legnagyobb kínálatú sonkás webshopja, a sonka.hu.

 „Hosszú ideje játszottam a gondolattal, hogy a termékeinket online is elkezdjük forgalmazni, de valamiért mindig akadályba ütköztem. A koronavírus-járvány idején viszont olyan nyomás helyeződött ránk, amivel eljött a végső elhatározás, és belevágtunk a megvalósításba. Rengeteg munka áll mögöttünk, három hónapig dolgoztunk rajta, de a végeredményt látva és a visszajelzéseket hallva úgy érzem, abszolút megérte az energia befektetés” – fogalmazott.

 

A webshopon közel 500 minőségi termékből, köztük hazai és import sonkákból és sajtokból, szárazáruból, tejtermékekből, konzervekből és saláta kiegészítőkből válogathatnak a vásárlók.

A kínálat más hazai webáruhazákhoz képest jóval szélesebb és magasabb minőséget képvisel. Gódor András ezzel kapcsolatban elmondta, „a Sonkás” termékei házhozszállítás után is olyanok, mintha a boltban vette volna megrendelő.

Tartósítószer nélkül, környezetbarát módon

„Sonkáink szavatossága ugyan rövidebb, de frissebbek, nem tartalmaznak tartósítószereket, és a csomagolásnál nem használunk műanyagot, így a környezetvédelemre nagy hangsúlyt fektetünk. A magasabb minőségű helyi sonkákon kívül osztrák, német, olasz, spanyol, szlovén, francia, belga és macedón különlegességeket is kínálunk, virslink pedig - túlzás nélkül - a piac legjobbja” – mondta el a hentes-kereskedő.

Hozzátette azt is, odafigyelnek az étel érzékenyekre is, így több termékük teljesen adalékanyag mentes: nem tartalmaz laktózt, glutént, polifoszfátot és színezéket sem.

A tulajdonos büszkeségével ecsetelte továbbá, hogy sajttálak, sonkatálak és vegyes tálak is rendelhetőek már tőlük különböző méretekben, amiket főleg családi vagy baráti összejövetelekre ajánlj. Ráadásul, a vásárlók maguk állíthatják össze, mi legyen a házhoz küldött tányérokon.

 

Mivel számukra az élelmiszer bizalmi kérdés, Gódor András majdnem minden beszállítójával személyes kapcsolatban áll. Sokat kóstol, saját ízlése pedig visszaköszön a pultban és a webshopon, mert olyat nem árul, ami neki nem ízlik.

„Tőlünk mindenki olyat kap, amihez máshol nem jutna hozzá, és erre én vagyok a biztosíték. Ahogyan cégünk üzleti hitvallása is szól: amit mi nem ennénk meg, azt nem adjuk másnak sem!” – tette hozzá, köszönetet mondva egyúttal a sonka.hu-t fejlesztő Modernity Marketingnek, akik nélkül nem jöhetett volna létre az online webáruház.