Gasztro


Szívügyünk a magyar bor és a magyar borvidékek…

A bor, és aki jól ismeri és szereti a finom nedű természetét, no meg a fogyasztási szokásokat: Deák Boglárka. Elmondja nekünk, milyen italokat keresnek, milyet ajánl ő, és még néhány érdekességet.

  • Milyen italt keresnek a fiatal borfogyasztók? Mely borok a legnépszerűbbek?
     

A fiatalok borfogyasztási szokásaik igen változatosak. A legfiatalabb generáció a borokkal való ismerkedés fázisában a legkellemesebb ízélményeket keresi. A borpiacra frissen belépők rendszeresen egy közösségi élmény kiegészítőjeként tekintenek a borokra.


Ahogy finomodik az ízlésük, úgy kerülnek egyre jobban előtérbe a fajtajellegek, a borvidékek vonásai, adott esetben az ország-preferenciák.
Az Ital Magyarország portfóliójában minden korosztály megtalálhatja a kedvére való borokat: a fiatalabbak előszeretettel választják a Lovassy LIFE fiatalos, könnyen érthető borait, míg a náluk idősebb fogyasztói réteg már inkább a történelmi borvidékek válogatásait keresi.


Az IMO-TIME FOR WINE az ország legjelentősebb borvidékeiről nyújt kiváló minőségű alternatívákat, így elhozzuk a fogyasztóknak többek között Villány, Szekszárd, Tokaj, Eger és Balaton legjobb borait.

•             Kell-e, egyáltalán lehet-e formálni a fiatal borfogyasztók ízlését?
A fogyasztók edukálása egy fontos és hálás feladat. Érdemes minél többet kommunikálni, hogy az üzenetek, az újdonságok mindig eljussanak a megfelelő helyre. A fiatal borfogyasztók rendkívül nyitottak az újdonságokra, de ragaszkodnak a megfelelő minőséghez és ár-érték arányhoz is.
Nyári kampányunkban a proseccok világába kalauzoltuk fogyasztóinkat sok érdekességgel, információval és izgalmas termékekkel – nagy öröm volt látni, hogy rendkívül lelkesek lettek a fiatal fogyasztók is.

•             Mi az IMO – Time for wine brand üzenete?
Szívügyünk a magyar bor és a magyar borvidékek; képviselt borászatainkon keresztül részt veszünk az ország legjelentősebb borvidékeinek, így Tokaj, Eger, Villány, Szekszárd, Balaton és az Alföld borainak forgalmazásában. Képviselt borászatainkkal stratégiai és kereskedelmi kapcsolatot alakítottunk ki, kiszolgálva logisztikai igényeiket is. 14 kiemelt borászattal dolgozunk, akikkel személyes és szoros viszonyt ápolunk, mely a forgalmazáson túl kiterjed szakmai támogatásra, egyedi termékfejlesztésekre és marketing támogatásra is.
Úgy valljuk, hogy mindig van alkalom egy jó pohár borra, így az üzenetünk is ez: mi elhozzuk a legjobb tételeket, a fogyasztó pedig bátran dönthet mikor érzi úgy, hogy „itt az idő a borhoz”.

•             Mely IMO - Time for wine borok a legkelendőbbek (hány liter fogy fajtánként és összesen) - ezt csak röviden kifejtve

Az IMO-TIME FOR WINE legkiemeltebb márkái az alábbiak: Bognár Pincészet, Bolyki Pincészet, Bősz Adrián, Frittmann, Gere Tamés & Zsolt, Günzer Tamás Pincészete, Kristinus, Polgár Pincészet, Royal Tokaji, Schieber, Takler, Thummerer Pincészet, Velence és a Vinatus Pince, valamint az olaszországi Val d’Oca és a Riondo pincészet, melyek kiváló proseccokat készítenek.

•             Hogyan, milyen csatornákon érik el a fogyasztókat?
Az IMO-TIME FOR WINE koncepció a piac egy új megközelítése. Összegyűjtjük Magyarország legkiválóbb pincészeteinek legkiválóbb tételeit, hogy a fogyasztók mindig bátran nyúlhassanak egy-egy borhoz. Kínálatunk jelenleg a hipermarketekben, hazai üzlethálózatokban és a trafikokban elérhető. Fogyasztóinkkal jelenleg a social media felületeken, illetve a honlapunkon kommunikálunk. Azonban a koncepció hosszú távú terveibe tartoznak a saját borboltok, illetve borbárok kialakítása, illetve webshop üzemeltetése is.

•             Milyen eszközök segítenek a fogyasztói lojalitás kialakításában és fenntartásában?
Az IMO-TIME FOR WINE számos hazai rendezvény kiemelt szereplője. Minden egyes rendezvény a kiváló tételekről és a fogyasztókról szól. Online és offline kommunikációs csatornáinkon keresztül bemutatjuk kiemelt pincészeteinket, hogy a fogyasztókat még közelebb hozzuk egy-egy brandhez ezáltal növelve rálátásukat a borpiacra és növelve márkahűségüket. Közösségi média oldalainkon folyamatosan érdekes és izgalmas nyereményjátékokat futtatunk, melyek még inkább építik az adott márkát és építik a lojalitást.

•             Melyik bor az u.n. zászlóshajó, az igazi prémium termék a Bognár Pincészetben?

A Bognár Pincészet igazi különlegessége a fekete címkés Bognár Merlot Válogatás.
Ezen borunk exkluzivitását a kiváló alapanyagok, a gondos feldolgozás és az alacsony forgalomba hozott palack szám adja. Ezt a borcsaládunkat kiskereskedelmi egységekben nem lehet megtalálni, kizárólag a gasztronómiai üzletágnak tartjuk fent. Fogyasztóként éttermekben, borbárokban kóstolhatunk belőle, amit határozottan javaslunk, hiszen minden évjáratban igazi borélményt garantál ez a tétel.

•             Milyen az idei szőlőtermés, és melyik lesz a pincészet legjobb bora?

Villányban 24,9 hektár saját szőlővel rendelkezünk, melyeket nagy odafigyeléssel és odaadással gondozunk minden évben, hogy a lehető legjobb borokat tudjuk elkészíteni.
Az idei szüret nagyszerűen sikerült, nagyon ígéretes fürtök növekedtek az év során, így nagy bizakodással tekintünk a következő időszakra.
A Bognár Pincészetben Merlot, Kékfrankos, Portugieser, Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc fajtákat készítünk.

•             Készítenek e pezsgőt is, ha igen milyen jellegű?

Saját pezsgők készítése egyelőre nem szerepel napirenden, hiszen több kiváló külföldi pincészettel dolgozunk együtt. Az egyik ilyen kiemelt pincészet az Olaszország legkiválóbb proseccoinak számos tételét készítő Val d’Oca pincészet, melyet 1952-ben alapítottak és lenyűgöző környezetben helyezkedik el Asolo és Conegliano között. A jelenleg 576 helyi szőlőtermelőt tömörítő szervezet 714 hektár szőlőültetvénnyel rendelkezik. Az ültetvényeikből 4 dűlő kiemelt jelentőségű, ugyanis a dűlőszelektált tételeik innen származnak. A Val Doca termékeket jelenleg 33 országba importálják, és az IMO-TIME FOR WINE által már hazánkban is elérhetőek.

•             Mely fórumokon, fesztiválokon vesznek részt bel- és külföldön, milyen borokkal?
Éves szinten közel 20-25 kisebb-nagyobb rendezvényen veszünk részt, hogy kiemelt tételeinket bemutathassuk a borkedvelő közönségnek. Legfőbb célunk, hogy mindegyik rendezvény-kategóriában jelen legyünk, így a cégünk számára kiemelt jelentőségő Borfesztivál mellett rendszeresen részt veszünk a Rosalia Fesztiválon, a Szigeten és az EFOTT-on is. A szűkebb célcsoportnak szóló rendezvényeken is jelen szoktunk lenni, legutóbb a Bordói November eseményen mutattuk be a Bognár Pincészet legkiválóbb tételeit.

•             Karácsonyra és az ünnepekre milyen borválogatásokat ajánl?
Számos kiváló tétel közül nehéz kiemelni egy-két tételt, de a Bognár Pincészet villányi borcsaládja (Chardonnay, Rosé, Merlot, Cabernet Sauvignon) igen kiváló társ lehet az ünnepek alatt is.

És, végül, egy jótékonysági esemény:

November 14-én került megrendezésre a Mosoly Alapítvány már rendhagyónak mondható Art-craft-design jótékonysági aukciója.
A licitre bocsátott műtárgyak kiválasztásakor kiemelt figyelmet fordítottak a képzőművészet és a dizájn, illetve ezek határterületein alkotó művészek munkáira, fontos szempont, hogy kvalitásos, a 21. század vizualitását közvetítő műtárgyakra licitálhassanak a jótékony célt támogató vásárlók.
Az alapítvány a befolyt összegből képzett pszichológusokat és a nonverbális módszereket ismerő terapeutákat alkalmaz, hogy a gyerekek betegség utáni krízis időszakának tartalmát és intenzitását csökkentsék.

A jótékonysági aukción az IMO - Time for Wine tételei gondoskodnak a jó hangulatról.