Pszichológia


Pedagógus Expo, egy új, motivációs szakmai nap

A rendezvény fő célja, hogy egy olyan napot töltsön együtt több ezer pedagógus, amely nem csupán szakmai megújulást, hanem jelentős élményt és motivációs együttlétet biztosítson a résztvevőknek, és alternatívákat biztosítson az élmény alapú oktatáshoz.

Az előadók által egyszerre jelenik meg:
A PEDAGÓUS MINT EMBER
A GYERMEK MINT EREDENDŐ JÓ
A PEDAGÓGIA MINT TUDOMÁNY
A PEDAGÓGIA GYAKORLATA

2018. február 24-én rendezik meg a Budapesti Kongresszusi Központban a Pedagógus Expót. Balatoni Katalin, a Pedagógus Expo szervezője maga is pedagógusként tevékenykedik, de olykor csalódás érte, amikor a pályára került.

„Azt hittem, hogy a szakma álomszép és tele van örömmel. Ez így is van, de sokszor a kollégákon teljesen mást láttam. Szeretnénk segíteni mindenkinek, hogy miként lehet  plusz élményt adni és kreatívan dolgozni a gyerekekkel” – fogalmazott.

Meglátása szerint az elmúlt időszakban rengeteget változott a gyerekek kompetenciája, amihez a pedagógusoknak alkalmazkodnia kell. Bár a feladat nem egyszerű, a hasznos tudás mentén elindulva, az anyagok kreatív feldolgozásával nem is lehetetlen. Előadásában saját életútján keresztül ejt szót a pedagógustársadalom elnőiesedéséről, tapasztalatairól és a szakma megreformálásáról.

Az eseményen Szabó Péter tréner motivációs előadásában elárulja, hogyan kell szeretni az életet, és hogyan lehet másokkal is elhitetni, hogy a pedagógus is ember.

Szintén kiemelt előadóként lép majd színpadra Bagdy Emőke szakpszichológus, aki elmondja, miként lehet felszínre hozni a gyerekek kreativitását, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes pedig a gyerekek irányából közelíti majd meg a témát.

A szekciótermekben az egész nap folyamán zajlanak majd a programok, amelyeken többek között a mesepedagógiát és a burn out szindrómát is alaposan körbejárják a meghívott vendégek segítségével.

Az érintett szekciók – bölcsőde, óvoda, iskola, határon túli magyar oktatási intézmények és magyarországi nemzetiségi oktatási intézmények.

Házigazda: Balatoni Kata és Novák Péter

A rendezvény bevételéből a Bethesda kórház Alapítványa kerül támogatásra.

Jegyek itt: https://www.jegy.hu/program/pedagogus-expo-2018-86709

Információ, programok: http://pedagogusexpo.hu/ és https://www.facebook.com/events/734408856749741/