Sport


Igazi kihívás volt a Red Bull Balaton átevezés

Ragyogó napsütés, kis szél, ám a pénteki vihar miatt eléggé hullámzó Balaton várta az evezni szándékozókat.

 

Emiatt az eredeti indulást csúsztatva elstartolt a 2021-es Red Bull Balaton-átevezés! A résztvevők összesen 8 kilométert tettek meg a Zamárdi-Tihany-Zamárdi távon.

Minden kézzel hajtott vízi járművel lehetett indulni délután 3 óráig. Szinte az utolsó pillanatig startoltak az újabb és újabb versenyzők, kajakkal, kenuval suppal, sárkányhajóval. A női nem is szép számmal képviseltette magát, bátran vállalták a távot.

 

Az induló profi és hobbisportolók között hírességek is evezőt ragadtak. Többek között Molnár Andi, Eke Angéla, Diaz és Szivák Zsolti vágott neki a megmérettetésnek. Egy koncerthajóról pedig népszerű magyar együttesek szórakoztatták az indulókat.

 

Molnár Andi sokáig hezitált, hogy ki legyen a párja a bűvös nyolcas távon. „Végül egyedül indulok. Sajnos a baráti körből senki nem volt olyan bátor, hogy bevállalja a 8 kilométert. Bár az időjárás kicsit elrettentő lehetett reggel sokak számára, az én fejemben meg sem fordult, hogy visszalépjek” – mesélte Molnár Andi, aki SUP-pal teljesítette a távot, ezen az első evezős versenyén.

 

„Abszolút bakancslistás ez számomra. Sokkal jobban bízom az evező-, mint az úszótechnikámban, így ez nekem tökéletes kihívás. A szél talán kicsit ijesztő, de ami most szembeszél, az visszafele hátszél lesz” – tette hozzá a csinos versenytáncos, akit férje és kutyusa kísért el a Balaton-partra.

 

Diaz sok-sok éve sportol, ez a szombat mégis rendhagyó volt számára. „Nagyon bízom az evezőpartneremben, jó barátomban, Szivák Zsoltiban. Ő majd még jobban megtanít kajakozni” – nevetett össze zenésztársával, arra utalva, hogy Zsolti életében először a múltheti edzésen ült kajakban. „Nem kevés ez a 8 kilométer. Eredetileg azt terveztük, hogy csak evezünk kicsit, és aztán visszafordulunk. Végül persze úgy döntöttünk, hogy kemények leszünk, és teljesítjük a távot.”

 

Az átevezők igazi fesztiválhangulatban vághattak neki a távnak. Sőt, a Red Bull jóvoltából egy koncerthajó is szórakoztatta a versenyzőket és a parton szurkolókat. A hajó színpadán Margaret Island, Fluor Tomi és a Halott Pénz is a jó hangulatról gondoskodott.

„Mindig keressük a kihívásokat, ezt már megszokhatták tőlünk, akik követik a zenekar működését. Játszottunk már vitorláson is, így a mai katamarán-koncert nem lesz új terep a számunkra. Viszont az időjárással biztosan meg kell harcolnunk, hatalmas a szél” – árulta el a Margaret Island énekesnője, Lábas Viki.