Sport


Sport a városban - Budapest Urban Games – szeptember 1-én!

Közel kétezer résztvevőt várnak a szervezők szombaton az Utcalimpiának is nevezett Budapest Urban Games-re. A városi sporton az indulás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni itt lehet: http://www.budapesturbangames.hu/
Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, Kiss Gergely olimpikon és Sticzay Péter főszervező

 

A Duna átúszásra és a Citadella körüli futásra már nagyon kevés hely van, tehát , aki részt akar venni, minél előbb keresse föl a fenti oldalt!

 

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes elmondta,, hogy a 2016-ban útjára indított rendhagyó sportesemény célja a városi sportolás népszerűsítése, a helyi sportközösségek támogatása és közösségteremtés. A főváros azért segíti a BUG életben tartását, fejlődését, mert a budapestiek szeretik az eseményt. A BUG kifejezetten olyan sportágakat vonultat fel, amelyek városi környezetben végezhetőek.

– Célunk, felhívni az emberek figyelmét arra, hogy vegyék igénybe a város sportra használható területeit, és azoknak szépségeit. Ezzel is javítják az életminőségüket! – hangsúlyozta. Alexandra nem csak beszélt a városi sportról, szombaton ő is részt vesz benne.

 

A VII. kerület részvételéről Hutiray Gyula kerületi alpolgármester röviden annyit mondott, örül, hogy a kerületben, a Klauzál téren van a Bug központja. Tréfásan megjelegyezte, már tudja, a BUG a Budapest Újra Győzni fog rövidítése, mert a sport mindenkié!

 

A Budapest Urban Games-ról Sticzay Péter főszervező arról beszélt, hogy az idén három helyszínen öt sportágban zajlanak majd az események. A Duna-átúszás 09-től 12 óráig tart, az 5 és 10 km-es Citadella-kör 12-kor rajtol, amelyhez ezúttal a Magyar Öttusa Szövetség is csatlakozott az úgynevezett Laser–Run (lézeres lövészet és futás) számmal. A Klauzál téren 10 órakor kezdődnek a csapatsportágak, a streetball és a kispályás foci küzdelmei.

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó – aki már 3. alkalommal vesz részt az eseményen – elmondta: 38 évvel ezelőtt itt rúgta az első góljait. A VII. kerület díszpolgára 1977-ben született és a Klauzál tér 7-ben töltötte gyerekkorát. Örül, hogy a Nagy Sportág-választó és az Ötpróba Tokióba Mozgalom mellett a BUG-nak is az egyik arca lehet. – Az én példám mutatja, hogy egy ilyen sportlétesítményekben nem túl gazdag városrészből is ki lehet emelkedni sportolóként!  Itt úszómedence sincs, mégis a víznél kötöttem ki élsportolóként – mondta a pólós, aki futni fog a BUG-on.

Az eseményen további ismert élsportolók vesznek részt, mint Kovács Kokó István olimpiai és világbajnok bokszoló, valamint a Duna átúszására nevezett Verrasztó Dávid és testvére: Evelyn, míg Hrutka János és Lisztes Krisztián kispályás fociban indulnak.

A BUG önkéntesei és sportolói jóvoltából megújult, megszépült a Klauzál téri grund. A pályára együtt felfestették a vonalakat.

Ezután a társaság gyors streetball meccseken mérte össze az erejét .

A hazai streetball közösség tagjai is kapnak egy 100 fős, felújított lelátót az újbudai Bikás parkban, amelyre Luke Embden, angol graffiti művész festményt készített a Színes város jóvoltából.