Technika


A legújabb, törésálló telefon még Roberto Carlos legendás szabadrúgását is kibírja

Jéghideg vízbe ejtették, elrúgták, dekáztak vele és kijelzővel lefelé is csúsztatták betonos, kavicsos futballpályán

 

a vadonatúj 5G-képes okostelefont, a Nokia XR20-at. És mindezt nem akárkik tették, hanem a brazil foci ikon, Roberto Carlos és a freestyle világbajnok, Lisa Zimouche egy madridi focipályán.

 

A foci legenda, Roberto Carlos és a Nokia telefonok gyártója, a HMD Global közösen mutatják be a legstrapabíróbb Nokia okostelefont, a Nokia XR20-at.

  • Roberto Carlos, a futball legenda és Lisa Zimouche, a világbajnok freestyler együtt kemény tesztelésnek vetik alá az új, strapabíró Nokia XR20-at.
  • Egy madridi focipályán Roberto Carlos az új telefont többször is elrúgja, mintha az egy focilabda lenne. Ráadásul a végső kihívásban újra láthatjuk tőle a híres 1997-es csavart „banánlövést”, csak éppen a célpont most nem más, mint a kapufára helyezett Nokia XR20 készülék.
  • Az 5G-képes okostelefont úgy tervezték, hogy túlélje a nem mindennapi kihívásokat: többek között az extrém hőmérsékletet, akár 55 °C és -22 °C között is, akár egy 1,8 méteres zuhanást vagy 1 órát a víz alatt.

Miért is hasznos egy strapabíró telefon?

  • Egy mobilhasználó átlagosan a vásárlástól számított 10 héten belül összetöri okostelefonját
  • Az USA-ban másodpercenként eltörik két kijelző
  • A védőtokok, javítások és garanciák együttes költsége több tízezres összeg is lehet

Katonai szintű ellenálló képesség

Ezért készítette vadonatúj, strapabíró okostelefonját katonai szintű ellenálló képességgel a HMD Global. Négy éven át havi biztonsági frissítésekkel és három évig érkező szoftverfrissítésekkel kiállja az idő próbáját, mindez pedig 5G-vel párosítva.

„Egy mobilhasználó átlagosan a vásárlástól számított 10 héten belül összetöri okostelefonját. A védőtokok, javítások és garanciák együttes költsége több tízezres összeg, amely árán sokszor egy új készüléket vásárlása mellett döntenek. A Nokia XR20-at úgy terveztük, hogy rendkívül ellenálló legyen, ezzel megspórolva az említett költségeket, így az emberek biztonságosan és hosszú ideig tudják használni készülékeiket” – árulta el Stephen Taylor, a HMD Global marketing igazgatója .

 

Fizikusok tanulmányozták a legendás „banánlövést”

„Az elmúlt húsz évben sokszor kértek fel, hogy ismételjem meg a ’97-es szabadrúgásom, de még soha ilyen formában nem tettem, így nem hagyhattam ki ezt a kihívást – mondta Roberto Carlos, brazil világkupa győztes és a Real Madrid legendája. Egy mobiltelefon sem élheti túl a focilabda erejét. Bevallom, nem gondoltam volna, hogy a Nokia XR20 képes lesz ellenállni a rúgásom erejének. Lehet, hogy már nem vagyok profi játékos, de még mindig oda tudom tenni magam, ha rúgni kell, így ez tényleg lenyűgöző eredmény volt."

 

„A labdával rúgni és cselezni szoktunk, ezért azt hittem, hogy nehéz lesz ugyanezt egy okostelefonnal is kipróbálni, de miután láttam a kialakítását, alig vártam, hogy eleget tegyek a kihívásnak. Korábban ejtettem már le a telefonomat, és sosem volt happy end a vége, ezért is lenyűgöző, amire a Nokia XR20 képes.” – tette hozzá Lisa Zimouche, a freestyle világbajnok labdarúgó.

 

Telefon, amelyet a mindennapi élet kihívásaira terveztek

 

Kemény a pályán és azon kívül is

A szélsőséges hőmérsékletnek is ellenálló eszköz hű társ minden családi kalandban, a napsütötte strandtól a perzselő 55 °C-on át a -20 °C-os jeges sípályákig. A kalandvágyók, de akár az „ügyetlenebbek” számára is tökéletes választás, mivel az új készülék képes túlélni a legmeredekebb, akár 1,8 méteres eséseket is, továbbá egy órán át kibírja a víz alatt. És ez még nem minden, ha a telefon piszkos lesz, akkor egy egyszerű szappanos vízzel tisztíthatjuk.

 

Időtálló és strapabíró

 

A Nokia XR20-re az eddigi leghosszabb ideig – 4 évig – érkeznek a havi biztonsági frissítések, és három évig a szoftverfrissítések.

Akár két napig is bírja egyetlen töltéssel, de támogatja a 15 W-os Qi vezeték nélküli töltést és a 18 W-os gyorstöltést is.

A Gorilla® Glass Victus™-ból készült kijelző négyszer jobban ellenáll a karcolásoknak, mint versenytársai. Ráadásul a Nokia XR20 okos kialakítása biztosítja a kijelző jó láthatóságát közvetlen napfényben is, és a zavartalan böngészést még nedves kézzel és kesztyűvel is lehetővé teszi.

 

Örökítsd meg a pillanatot!

Az emlékek megörökítéséhez a megbízható 48MP ZEISS optikájú kettős kamera kiváló portrékat vagy panoráma felvételeket készít. Ráadásul a kettős vaku elhozza a fényt az éjszakába.

A vadonatúj SpeedWarp mód segítségével kedvünkre gyorsíthatjuk be a videónk egyes részeit, még dinamikusabbá téve a felvételeket. A Nokia XR20 stabilizált felvételeket készít az értékes családi eseményekről – akár a homokozóban, akár a kalandparkban, a felvétel tökéletesen stabil lesz az Action Cam üzemmóddal.

Az OZO térhatású zajszűrés garantálja, hogy a videók életszerűen visszaadják a pillanatot, anélkül, hogy bármilyen nem kívánt zaj az élményt megzavarná. Ha pedig azt szeretnénk, hogy a hang még messzebbre szálljon, az OZO Playback extra hangos hangszórói megfelelőek ahhoz, hogy a nyári sütögetés hangzavarát is túlharsogják.

A vadonatúj Nokia XR20 augusztustól kapható Magyarországon gránitszürke színben, 6/128 GB-os konfigurációban 229.990 forint fogyasztói áron.

 

Videók:

https://hmd-global-nokia.prezly.com/a-nokia-legujabb-toresallo-telefonja-meg-roberto-carlos-legendas-szabadrugasat-is-kibirja#embed-66d45e4d-4f65-4500-85c3-30b5e791fa4b

 

https://hmd-global-nokia.prezly.com/a-nokia-legujabb-toresallo-telefonja-meg-roberto-carlos-legendas-szabadrugasat-is-kibirja#embed-f2cda7e3-a28c-4122-aa30-fa9d5b47c96a