Ezt ajánljuk mi


Gipsy Kings a 9. Paloznaki Jazzpikniken

Az örökzöld Gipsy Kings lép fel a Paloznaki Jazzpiknik nyitóestjén!
 

A Jazzpiknik szervezői a hétfői napon jelentették be közösségi oldalukon a hírt, miszerint a programban korábban szereplő Al McKay’s Earth, Wind and Fire Experience formáció betegség miatt nem tud fellépni idén a Paloznaki Jazzpikniken.

 

A programban korábban szereplő Al McKay’s Earth, Wind and Fire Experience formáció frontembere Al McKay, betegsége miatt azonnali kezelésre szorul. Így az összes koncertjüket le kellett mondaniuk, nem tudnak ellátogatni idén a Jazzpiknikre. A formáció helyett szintén egy legendás örökzöld lép fel július 29-én, csütörtökön; a világhírű Gipsy Kings zenekar hozza el szívmelengető flamenco-pop dalait a paloznaki dűlőkbe!

A Gipsy Kings az 1970-es években alakult Dél-Franciaországan. José Reyes, a híres flamenco-gitáros fiai és unokatestvéreik, a Baliardo fivérek alapították az együttest. Flamenco, salsa és pop hangzásaik sikere több mint négy évtizede töretle. A „Bamboleo”, a „Baila Me” és az „Volare” számaikkal a világ legkeresettebb és legnépszerűbb zenekarai között jegyzik őket. 13 stúdióalbummal, 9 válogatás-, valamint live anyaggal és rengeteg Grammy-jelöléssel a hátuk mögött, még ma is aktívan zenélnek, koncerteznek és perdítik táncra közönségüket a világ minden pontján.

Latin alapú flamenco, tradicionális spanyol- és dél-amerikai hangzás, izgalmas, fúziós folkzene vegyítése a modern műfajokkal – világslágerek élőben a csillagfényes paloznaki éjszakában, Gipsy Kings by Diego Bailardo a 9. Paloznaki Jazzpiknik nyitóestjén!

 

A Paloznaki Jazzpiknik Nagyszínpadának fellépői: július 29-én, csütörtökön Mario Biondi viszi a nyitóeseményt, őt követi a legendás Gipsy Kings – a koncertek előtt és után Jazzkovács Lászlóval hangolódik a fesztiválélményekre éhes közönség.

Július 30-án, pénteken a Mörk lép fel, majd Rúzsa Magdi hangja tölti be a paloznaki dűlőket, végül az est a DELADAP utánozhatatlan elektroszving dallamaival folytatódik.

A szombati záróest valódi megkoronázása a három napnak: július 31-én a Manaky nyitja az estet, őt követi a De Phazz német jazz kollektíva, majd a világhírű holland szaxofon-királynő, Candy Dulfer lép fel, végül a Kraak&Smaak Live Band utánozhatatlan hangjai töltik be a piknikezők szívét.

 

Idén 9. alkalommal látja vendégül a jazz, a funk és a soul szerelmeseit a mesés Paloznak július 29-31. között.

 

A Jazzpikniknek köszönhetően a festői Balaton-felvidéken, a fűben piknikezve, klubkoncerteket hallgatva, a műfaj nemzetközi sztárjainak dallamával kísérve élvezhetjük a balatoni nyarat. A Nagyszínpad nemzetközi fellépői mellett a jazz széles spektrumán mutatkoznak be a magyar szekcióban a műfaj jeles hazai képviselői a Fábián Juli; az Audi Jazz Stage és a Taittinger Pezsgőterasz színpadokon.

 

További információk: http://jazzpiknik.hu

Napi programbontás: https://jazzpiknik.hu/programtabla2021/

 

Paloznaki Jazzpiknik – Fotokredit: Vanik Zoltán