Ezt ajánljuk mi


Ha január, akkor cirkuszfesztivál

Az Újesztendő kezdetén évről-évre a világ legnevesebb artistái érkeznek Magyarországra, hogy tudásuk legjavát bemutathassák a szakmai zsűrinek és a cirkuszszerető közönségnek egyaránt.

Az idén immár 13. alkalommal kerül sor a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál megrendezésére. Az eseménysorozat nulladik napján, a Művésztelepen került sor a Szent Boszorkány című szimbolikus mesemű bemutatójára.

Január 8-án, délután, a fellépők nagyszabású bevonuló show keretein belül  érkeztek meg a Fővárosi Nagycirkusz előtti területre, és utána részt  vettek a fesztivál ünnepélyes megnyitóján.

A Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál egész ideje alatt a közönség az A és B program megtekintése között választhat. Január 9-én a budapesti Szépművészeti Múzeum Schickedanz terme ad helyet az UNESCO szakmai konferenciájának, amely a cirkuszművészet hazai és nemzetközi, szellemi és anyagi kulturális örökségének aktuális kérdéseivel foglalkozik.

Január 10-én, a Mezőgazdasági Múzeumban, az ECA Szakmai Konferenciájára kerül sor. A Fővárosi Nagycirkusz a fesztivál idejére olyan nemzetközi cirkuszpedagógiai szimpóziumot hozott létre, amely hozzájárul a szakmai kapcsolatok erősítéséhez és a külföldi gyakorlatok megismeréséhez.

A konferencia két nagy témája az artistaképzés, és a cirkuszi utazó gyerekek oktatása-nevelése. Délután a Fővárosi Nagycirkusz porondján a Lyrical Circus Midnight című műsorban az ígéretes magyar artistatehetségek kapnak bemutatkozási lehetőséget. A manézsban késő este Lyrical Circus Late Night Show – Egyéjszakás kaland című, összművészeti műsort láthatják a nézők, melyben a költészet, a zene és az artistaprodukciók lenyűgöző szimbiózisa elevenedik meg.

2020. január 13 -án este, egy gála show keretein belül, a Fővárosi Nagycirkusz porondján a zsűri kihirdeti az eredményt és átadja a díjakat.