Ezt ajánljuk mi


Jazzpiknik exkluzív zölden, a fenntarthatóság jegyében, saját illattal

Van egy apró falu a Balaton fölött, ami nyaranta három nap erejéig a jazz otthonává válik.

 

Idén 9. alkalommal látja vendégül a jazz, a funk és a soul szerelmeseit a mesés Paloznak július 29-31. között. A Jazzpikniknek köszönhetően a festői Balaton-felvidéken, a fűben piknikezve, klubkoncerteket hallgatva, a műfaj nemzetközi sztárjainak dallamával kísérve élvezhetjük a balatoni nyarat. Az exkluzív helyszín megóvásához számos környezetvédelmi törekvéssel járulnak hozzá a szervezők, így gyarapítva az ökotudatos fesztiválozók körét.

 

Ahhoz, hogy a butikfesztivál évről-évre újra visszatérhessen a dűlőbe, a szervezők kulcsfontosságúnak tartják a zöld törekvések és a fenntartható fesztiválmegoldások integrálását. Így óvják a kivételes természeti környezetet és csökkentik a fesztivál ökológiai lábnyomát.

A korábbi évek hagyományát folytatva, a szelektív hulladékgyűjtésben idén is a Zöldövezet Társulás lesz a Jazzpiknik partnere. A fesztiválon a teljes hulladékmenedzsment környezettudatos szervezése, újrahasznosítása és a környezetbarát termékek alkalmazása is a Társulással közösen valósul meg. A Jazzpiknik volt az első hazai rendezvények egyike, amely teljes egészében és kizárólag környezetbarát termékekkel dolgozott.

A rendezvény teljes területén szelektíven gyűjtik a szemetet, és erre ösztönzik a vendégeket is. A 2019-ben megrendezett 8. Jazzpiknik teljes hulladékának 60%-át újrahasznosították valamilyen formában, idén a fenti intézkedésekkel ezt még nagyobbra szeretnék növelni. Ezen a nyáron a CupRevolutionnel együttműködve a Jazzpiknik is átáll a repohár rendszerre, egy 10.000 darabos, limitált szériában megjelenő design pohárral feldobva. A repohár missziója az, hogy a fesztiválozók körében is erősítse a környezettudatosságot, felhívja a figyelmet a fogyasztói társadalom túltermelésére. A 9. Paloznaki Jazzpikniken is piknik-buszok és tuk-tukok várják a fesztiválozókat, hogy felelősen és autómentesen közlekedhessenek a balatoni falvak között.

 

Aki pedig fázna, választhat a fesztivál hosszú ujjú, kapucnis felsőiből, ami szintén környezetbarát módon készült. A webshopban csak limitált számban elérhetőek, ezért igyekezz beszerezni mielőbb! https://bit.ly/jazzpiknik_webshop

 

Az idei fesztiválszezon egyik legnagyobb újdonsága: a Jazzpiknik az első fesztivál, saját fesztiválillata!

A Jazzpiknik és a Calvin Klein együttműködésének eredményeként idén a Calvin Klein CK EVERYONE unisex illata lengi be a fesztivált, amelyet a frissítőponton lehet majd megismerni. Az illat alkotói – összhangban a Jazzpiknik alapítóinak missziójával – a kreációjukkal az egyéniség és az önkifejeződés szabadsága előtt tisztelegnek.

 

Egy merész, új parfüm citrusos illattal, felüdítő narancsolajjal, valamint kék tea és izzó cédrusfa alappal.

Az ikonikus mester parfümőr, Alberto Morillas ihlete nyomán született Calvin Klein CK EVERYONE unisex illat. Kristálytiszta frissességet áraszt, színtiszta és környezettudatos; ráadásul vegán és 79%-ban természetes eredetű összetevőket tartalmaz. Az összetevők kiválasztása során Morillas nem foglalkozott a hagyományos gender megkötésekkel, az új illat ezt a nyitottságot és nonkomformitást tükrözi. Üvege és csomagolása is újrahasznosítható anyagok felhasználásával készült.

 

Nyerd meg a Jazzpiknik fesztiválillatát,

HOGYAN NYERHETSZ?

https://www.facebook.com/jazzpiknik/ Itt keresd meg a nyereményjátékot, válaszolj helyesen a  kérdésre kommentben és légy Te a három szerencsés egyike, aki megnyeri a Jazzpiknik fesztiválillatát!

A játék 2021. július 21-ig tart, sorsolás július 22-én.

Játékszabályzat: https://bit.ly/3rgn8wx

 

DELADAP a 9. Paloznaki Jazzpikniken!

 

Photocredit: Bernhard Mayr

A progresszív jazzt hagyományos cigány népzenével és korszerű elektronikával vegyítő nu-roma mozgalom élvonalába tartozó DelaDap mögött Stani Vana frontember és zenekara áll. Nu jazz, elektroszving, manouche, és folk dallamok tarkítják a kollektíva mindenkit táncra perdítő multikulturális hangzásait.  Utánozhatatlan balkáni hangulat és "dirty jazz" a Balaton-parti domboldalon, július 30-án!

 

A Paloznaki Jazzpiknik Nagyszínpadának fellépői:

Július 29-én, csütörtökön

 

Mario Biondi viszi a nyitóeseményt, őt követi a legendás Al McKay’s Earth, Wind and Fire Experience – a koncertek előtt és után Jazzkovács Lászlóval hangolódik a fesztiválélményekre éhes közönség.

 

Július 30-án, pénteken a Mörk lép fel, majd Rúzsa Magdi hangja tölti be a paloznaki dűlőket, végül az est a DELADAP dallamaival folytatódik. A programban korábban szereplő MF Robots az Egyesült Királyság szigorú ki- és beutazási korlátozásaira hivatkozva, sajnálatos módon lemondta a Paloznaki Jazzpikniken való szereplését.

A pénteki napra a bécsi DELADAP dirty jazzt játszó kollektívát hozzák a Balaton-felvidékre a Paloznaki Jazzpiknik szervezői, hogy egy igazán unikális zenei élménnyel érjen véget a fesztivál második napja;

 

A szombati záróest valódi megkoronázása a három napnak: július 31-én

a Manaky triója nyitja az estet, őket követi a De Phazz német jazz kollektíva, majd a világhírű holland szaxofon-királynő,

 

Photocredit: Carin Verbruggen

Candy Dulfer lép fel, végül a

 

Kraak&Smaak Live Band utánozhatatlan hangjai töltik be a csillagfényes paloznaki éjszakát.

A Nagyszínpad nemzetközi fellépői mellett a jazz széles spektrumán mutatkoznak be a magyar szekcióban a műfaj jeles hazai képviselői a Fábián Juli; az Audi Jazz Stage és a Taittinger Jazz és Pezsgőbár színpadokon.

 

További információk: http://jazzpiknik.hu

 

Napi programbontás: https://jazzpiknik.hu/programtabla2021/