Zene


Legjobbak a zenei gálán Sevillában

Taylor Swift és a Green Day is elnyerték az MTV EMA legjobbjainak járó díjat!

A legjobb előadó Shawn Mendes lett, míg a vörös szőnyegen Cristiano Ronaldo és partnere, Georgina Rodríguez  aratta a legnagyobb sikert.

Huszonharmadik alkalommal adták át az MTV European Music Awards legjobbjainak járó díjakat tegnap, Sevillában.

A nagyszabású zenei gálán olyan nagy sztárok kaptak elismerést, mint Taylor Swift, Shawn Mendes, Billie Eilish, Rosalía, Martin Garrix, a Muse vagy Nicki Minaj.

Taylor Swift, Halsey és Billie Eilish

Az est két abszolút győztese Billie Eilish és Halsey lettek, akik két-két kategóriában is díjat vihettek haza. A show-t megelőzően Király Viktor és sok nemzetközi híresség, például Cristiano Ronaldo, Joan Smalls, Pabllo Vittar, és Doutzen Kroes vonult végig a vörös szőnyegen, megvillantva mesés ruhakölteményeiket.

A 2019-es MTV EMA-n Taylor Swift nyerte a legjobb videónak járó díjat, a ME! ft. Brendon Urie of Panic! At The Disco számáért, a legjobb előadó Shawn Mendes lett, míg Billie Eilish két kategóriában is tarolt, hiszen a legjobb új előadó címet és a legjobb dalnak járó díjat is ő nyerte el.

De nem volt ezzel egyedül: Halsey is duplázott, a legjobb pop előadónak és a legstílusosabb előadónak járó díjat is ő kapta.

A legjobb HipHop kategória győztese Nicki Minaj lett, míg a legjobb feltörekvő előadónak Ava Max-et választották.

A zenei gálát Dua Lipa nyitotta meg új számával, a Don’t Start Now-val,

majd a show házigazdája Becky G – aki nem egyszer váltott látványos ruhakosztümöt – többek között Akonnal is fellépett, előadva első közös reggaeton számukat, a Como No-t.

A koreai fiúbanda, az NCT 127 a Highway to Heaven című lemezükből készült egy különleges előadással.

A show-t az Oasis frontembere, Liam Gallagher zárta egy lélegzetelállító, vonós hangszeres produkcióval – őt illette meg a Rock Icon díj, melyet először idén adtak az MTV EMA történetében.

Idén másodszorra választottak győztest a Generation Change kategóriában, amellyel olyan fiatalokat díjaznak, akik kiemelt globális problémákra hívják fel a figyelmet, mint például a klímaváltozásra, a megkülönböztetésre vagy a jogi egyenlőség kérdésére.

Király Viktor - Fotocredit: Domszky László

A spanyolországi gálán Király Viktor menyasszonyával vonult végig a vörös szőnyegen, képviselve hazánkat a legnagyobb európai, zenei díjátadó gálán, és social media felületein tudósított a rajongóknak. Az énekes egyik legnagyobb gyerekkori álma vált valóra azzal, hogy ő képviselhette Magyarországot a ma már ikonikusnak mondható díj idei átadóján.

 

Az MTV EMA-ról még több információ az mtvema.com oldalán és az MTV Hungary Facebook-oldalán olvasható. Király Viktorral pedig legközelebb az MTV Facebook-oldalán találkozhatnak a rajongók, az MTV Podcast jövő heti adásában, mely az MTV SoundCloud és Spotify csatornáin visszahallgatható lesz.

 

A 2019-es MTV EMA vörös szőnyeges felvonulás ismétlését november 4-én, 22:00-től, míg a díjátadót november 5-én, kedden 13:00-tól és november 6-án, szerdán 9:00-től, november 7-án, csütörtökön 18:00-tól, november 8-án, pénteken 12:00-től, november 9-én, szombaton 24:00-től és november 10-én, vasárnap 14:00-től lehet újra megnézi a zenecsatornán.

 

2019 MTV EMA NYERTESEI:

 

A LEGJOBB VIDEÓ

Taylor Swift- ME! ft. Brendon Urie of Panic! At The Disco

 

A LEGJOBB ELŐADÓ

Shawn Mendes

 

A LEGJOBB DAL

Billie Eilish - Bad guy

 

A LEGJOBB KOLLABORÁCIÓ

ROSALÍA, J Balvin - Con Altura ft. El Guincho

 

A LEGJOBB ÚJ ELŐADÓ

Billie Eilish

 

A LEGJOBB POP

Halsey

 

A LEGJOBB ÉLŐ ELŐADÁS

BTS

 

A LEGJOBB ROCK

Green Day

 

A LEGJOBB HIPHOP

Nicki Minaj

 

A LEGJOBB ALTERNATÍV

FKA Twigs

 

A LEGJOBB ELEKTRONIKUS

Martin Garrix

 

A LEGSTÍLUSOSABB ELŐADÓ

Halsey

 

A LEGNAGYOBB RAJONGÓI TÁBOR

BTS

 

A LEGJOBB FELTÖREKVŐ

Ava Max

 

A LEGJOBB VILÁGSZÍNPAD

Muse