Beauty


Szép, sima bőrfelületek

Borotva? Krém? Epilátor? Wax? Intimkozmetikus segít eligazodni

 

Szakszerű kezek között a szőrtüszőgyulladástól sem kell tartani
A nők körében elterjedtebb a szőrtelenítés, főleg az intim területeken, azonban egyre több férfi is aláveti magát ennek. De hogyan álljunk neki? Egy intimkozmetikus segítségével sorra vettük a lehetőségeket az otthoni gyors megoldásoktól a professzionális megoldásokig.

 

Itt a nyár és vele együtt a szőrtelenítési szezon is, hiszen az év többi időszakához képest ilyenkor mutatjuk meg a legtöbbet magunkból az utcán és a strandokon. A nők körében láb- és karszőrtelenítés mellett egyre inkább előtérbe kerül az intim területek hosszan tartó szőrmentesítése, de ez már a férfiaknál is egyre elterjedtebb.

„Ha megk
érdezzük az embereket, akkor a túlnyomó többség azt fogja mondani, elvárja a másik nemtől, hogy minden területen rendezett és higiénikus legyen az intim részeken is. A hozzánk betérő vendégek arányából azt látjuk, hogy 80-90 százalékban nők kérnek intim szőrtelenítést, a maradék 10-20 százalékot teszik csak ki férfiak” – mondta Halász Ágnes intimkozmetikus.

A korosztályt tekintve a nők korábban kezdik: 17-18 
éves kortól már hónalj-, kar- és lábszőrtelenítést kérnek. Az intim gyantát pedig az egyetemista, fiatal dolgozó nőktől egészen 50 éves korig igénylik. A férfiak esetében az intim szőrtelenítés 30-tól egészen 60 éves korig tehető.

Nem mindegy, mivel szőrtelenítünk
A legelterjedtebb 
és legolcsóbb szőrtelenítési módszer a borotva, ami gyors és azonnali megoldásnak számít. A másik kedvelt módszer a szőrtelenítő krém, ami viszont erős kémiai anyag, ezért irritációt okozhat. Mindkét módszer hátránya, hogy nem távolítják el gyökerestől a szőrszálakat, ezért rövid időn belül visszanő a szőr, emellett fertőzések is kialakulhatnak – ismerteti a kozmetikus.

Az epilálás, bár gy
ökerestül távolítja el a szőrszálakat, időigényes, fájdalmas, a szőrszál esetleg beszakad, ami miatt szőrtüszőgyulladás alakulhat ki. A másik kedvelt megoldás a gyanta, amit ma már otthon is lehet használni, de hátránya, hogy ráragad a bőrre, nyúzza azt. Ennél a megoldásnál is előfordulhatnak hámsérülések.

 

„A gyantához hasonlít, ám jobb tulajdonságokkal rendelkezik a wax. Ez ugyanis, a bőrre kenve, amint kihűl, úgy húzódik össze. Körbeöleli a szőrszálakat, de a bőrre nem tapad rá, ezért nem okoz hámsérüléseket sem. Fontos, hogy a test minden területénél más a bőr és a szőr is, ezért mindenhova másfajta waxot érdemes használni” – magyarázta el Halász Ágnes, a BESTWAX országos intim-kozmetika hálózat szakértője.
 

Az intim területekre szakosodott kozmetikus tanácsai szerint a wax használata előtt fontos, hogy a bőr elő legyen készítve.

A kezelés után pedig minden esetben szükség van hűsítő, bőrnyugtató gél használatára. Továbbá elengedhetetlen az otthoni ápolás legalább hetente kétszer, testradír alkalmazásával. Ezzel is elkerülve azt, hogy szőrbenövés vagy szőrtüszőgyulladás alakuljon ki.

Ha szőrtelenít
ésről van szó, nem érdemes megfeledkezni a lézeres megoldásokról sem. Ezek valóban tartósabbak, a kezelések után van hogy évekig nem nő szőr a kezelt területeken, azonban ára igen magas: testtájanként százezrekbe is kerülhet.

A rendszeress
ég a titok
„A tartós eredmény alappillére a terület rendszeres legyen kezelése. A rendszeresség egyébként a fájdalmat is csökkenti. Ugyanis a szőr növekedésnek három fázisa van, de nem minden fázisban van aktív szőrnövekedés. Amikor az első 2-3 alkalommal eltávolítjuk azokat a szőrszálakat, amik nem aktív növekedési fázisban vannak, akkor a 3-4. alkalommal már lényegesen kevesebb szőrszál van. Így a fájdalom is kisebb, inkább esetlegesen kellemetlenné válik a kezelés” – mondta el Halász Ágnes, a BESTWAX szakértője.

 

Halász Ágnes

A szőrtelenítés, a nyári szezon alapvetően márciusban kezdődik, azonban a koronavírus tavaly, és idén is kitolta ezt. Most viszont nagyon szép számokat hoznak az üzletek, vannak olyan helyek ahol rekordokat is dönt a vendégek száma.

Kismamá
k is választhatják a waxos szőrtelenítést
Az intim szőrtelenít
és egyébként olyannyira biztonságos, hogy a kismamák is teljes biztonsággal járhatnak a kezelésekre.

„Mielőtt belekezdtünk volna ebbe, kik
értük szakemberek, nőgyógyászok véleményét, hogy biztosan ne ártsunk a kismamáknak. Megnyugtattak minket, hogy semmi bajuk sem eshet a waxos szőrtelenítéstől. Ez azért is volt fontos, mert a nők egy része nem szeretne úgy szülni, hogy az intim részek nincsenek rendben, és mi is biztosra akartunk menni ezzel kapcsolatban” – mesélte az intimkozmetikus.

Fotók, forrás: BESTWAX