Egészség


Az egészséges babákért magzati DNS vizsgálat

Magyarországi laboratóriumban vizsgálják az anyai vérben keringő magzati DNS-eket a fejlődési rendellenességek kiszűrésére.

 

A PrenaTest® az első és egyetlen olyan magzati genetikai vizsgálat, amely hazai genetikai laboratóriumban készül el. A PrenaTest® a legkorszerűbb technológiát kínálja, és pontos információt ad a magzati kromoszóma-rendellenességek előfordulására.

 

A vizsgálati módszer azon alapul, hogy a terhesség során, a magzat testi sejtjeivel genetikailag azonos méhlepényi sejtekből származó DNS darabkák kikerülnek az anya vérébe és jelentős mennyiségben vannak ott jelen. Ezzel a korszerű genetikai szűrőmódszerrel lehetséges a DNS darabok szerkezetét leolvasni és a magzat kromoszóma-szerkezetét megismerni. Ezáltal az egyszerű és kockázatmentes anyai vérvételen alapuló, non-invazív vizsgálattal már a várandósság 9. hetétől nagy pontossággal kimutathatóak a magzati kromoszóma-rendellenességek.

 

A Magyarországon elsőként bevezetett non-invazív, kockázatmentes genetikai vizsgálat, a PrenaTest® , a New Era Genetics budapesti laboratóriumában kerül elvégzésre. A vizsgálat az ország minden magzati diagnosztikai központjában igényelhető. Így a kismama gondozó orvosa közvetlen kapcsolatban lehet a vizsgálatot végző laboratórium munkatársaival, konzultálhat az eredményről, illetve az esetleges további lépéseket illetően.

 

A PrenaTest® program orvos szakmai vezetője, Dr. Tidrenczel Zsolt klinikai genetikus, személyesen veszi fel a kapcsolatot és nyújt szakmai segítséget azon páciensek orvosaival, akiknél a teszteredménye alapján további vizsgálatok szükségesek.

 

A PrenaTest® a magzati diagnosztika terén a legkorszerűbb technológiát és szakmai hátterével a megbízhatóságot jelenti a kismamák és a gondozó orvosaik számára.