Érdekesség


Döbbenetes összegért lesz Daniel Craig újra James Bond

Daniel Craig 135 millió dollárért – mintegy 35 milliárd forintért! - ötödszörre is eljátssza a 007-es ügynök szerepét. A bejelentést egy Late Night Show-ban tette meg, és azt is megemlítette, hogy ez lesz az utolsó Bond-filmje.

A 49 éves filmszínész  gázsiját jócskán megemelték, eddig körülbelül 50 millió dollárt kapott a világ legismertebb kémjének szerepéért. 
Craig korábban úgy nyilatkozott, hogy nem bújik többször Bond szerepébe. A legutóbbi 007-es film, a Spectre után azt mondta, hogy inkább öngyilkos lesz, minthogy újra eljátssza Őfelsége titkos ügynökét. A színész később azzal magyarázta ezt a nyilatkozatát, hogy az előző film forgatása után azonnal mennie kellett az interjúra, és ahelyett, hogy valami stílusos választ adott volna, ez a hülyeség jött a szájára. Persze az is lehet, hogy Craiget a 135 millió dollár, tehát az eddigi gázsi háromszorosa győzte meg a film folytatásáról. 


A színész Stephen Colbert kedd éjszakai Late Night Show-jára tartogatta a belejelentést, miszerint visszatér. Megemlítette azt is, hogy ez lesz utolsó alkalom, hogy Bondként láthatjuk a mozivásznon.
„Látványos búcsút szeretnék, alig várom már.” – mondta Colbertnek. Bár nem lehetünk semmiben biztosak, hiszen legutóbb az élete árán sem vállalt volna új filmet, most mégis büszkén játssza el a 25. Bond-szerepet.


A film premierje várhatóan 2019 novemberében lesz. Tervben van egy ezt követő 007-es mozifilm is, amely egy korábbi epizód, az Őfelsége titkosszolgálatában feldolgozása lesz. 
A James Bond-szériában Craig az ötödik epizódját vállalta el, ezzel eggyel vert rá az őt megelőző Pierce Brosnanre, aki csak négyszer alakította az ügynököt. A legtöbbet Roger Moore és Sean Connery játszották a 007-est, mindketten hétszer.
Daniel Craig először 2006-ban alakította a legismertebb titkos ügynököt, a Casino Royalban. Ekkor még bizonytalanok voltak a rajongók, hogy a karakterében más Craig vajon megfelelő lesz-e Bond szerepére. Ezután következett a Quantum csendje, a 007 – Skyfall és a Spectre: A Fantom visszatér, amely filmek után már biztosak lehetünk, igazi James Bond vált belőle. 

 

Forrás: hvg.hu
Fotó: CNN