Fashion


Örök divat ez a kék 

Minden szekrény kötelező darabja, amely megold minden öltözködési dilemmát és úgy igazodik személyes stílusodhoz akár a kaméleon.

Mint tudjuk, a farmer soha nem megy ki a divatból. Fedezd fel a Reserved legújabb Denim kollekcióját!.

 

Klasszikus alapdarabok.

A Reserved Denim kampányképeit a lengyel fotós Bart Pogoda készítette. A kollekcióban hat női és hét férfi farmer modell található. A női kollekcióban, olyan klasszikus darabokat találunk, mint az univerzális, egyenes szárú farmer, a laza boyfriend vagy mom fazon, amelyeknek magas a dereka és a bokánál szűkített.

 

A szortimentben megtalálható a balloon szabású farmer is, mely a csípőnél bő az aljánál pedig szintén szűkül­; illetve a magas és közepes derekú slim farmer is.

A férfi kollekció darabjait a lazább sziluettek jellemzik: kényelmes, egyenes szárú szabású nadrágok, melyek anyaga egy speciálisra szőtt streccs anyag.

 

Komfortos, extra széles, enyhén kúp fazonú vagy a szűkebbre szabott, 80-as évek ihlette “répa” fazon, rövidebb szárral, szintén a bokánál szűkülő szabással.

 

A farmer fazonok koronázatlan királya mégis a jogger, egy laza modell, amely elasztikus a deréknál és karakterisztikus tépett a bokánál.

A klasszikus stílus kedvelői találnak normál fazonú darabokat

– ami a legkeresettebb egyenes szárú fazon; a

-slim – az alakot jobban követő fazon, szűkített szárral és végül a

-skinny – amely akár a női kollekcióban, szorosan követi az alakot.

 

Az új kollekciót Bart Pogoda fotózta. A kampányt dinamikus, analóg képekkel keltette életre, s hogy a farmer különböző árnyalatait és koptatását kiemelje, természetes napfényt használt világításként.

 

A kék különböző árnyalatai mellett, lila,

 

fehér és fekete

 

színek egészítik ki a női kollekciót,

 

míg a férfiban bézs, szürke, zöld és narancspiros színekkel találkozunk.

 

A nadrágok széles választékát klasszikus trucker dzsekikkel és laza szabású ingekkel egészítették ki.

 

A női kollekcióban továbbá ruhákkal: mini ingruhák és a szűk derékszabású mini, amelynek puffosabbra hagyták az ujját,

 

szoknyákkal: mini és klasszikus midi ceruzaszoknyák, gombokkal vagy hosszú kivágással az elülső részen, rövid puffos ujjú vagy pántos toppokkal, a bralette farmer verziójával, a motoros dzsekivel (átlós irányú varrással) és

 

az örök divatos Bermuda nadrágokkal találkozunk.

 

A Reserved Denim kollekciója gyerek darabokat is tartalmaz. A laza, kényelmes szabás dominál, mely tökéletesen illik a gyerekek aktív és mozgalmas életéhez.

 

Farmer szettek koptatott kék színben, fekete és szürke, cargo stílus ihlette nadrágok, oldalzsebekkel vagy a bájos kertésznadrág, mely megadja azt a szabadságot, hogy mindenki kifejezhesse magát.

 

A részletek fontos szerepet játszanak, kontrasztok és többféle varrásmintával dolgoztak a tervezők: kivágott, tépett modellek, márványozott, festett textúrákkal találkozunk. A lányoknak és fiúknak készült darabok praktikusak, sok-sok zsebbel, és óriási előnyük, hogy kényelmesek.

 

A kollekciót az #EcoAware vonallal egyetértésben tervezték és túlnyomó részt organikus pamutból készülnek a darabok, GOTS és OCS certifikációval ellátva. Az organikus pamutnak sokkal kisebb a környezetkárosító hatása, mint a hagyományos pamutnak. Oly módon termesztik, ami segíti megőrizni a talaj termőképességét és védelmezi a biodiverzitást: nem használnak genetikailag módosított magokat és a növényeket természetes ciklusukban nevelik és aratják, ami azt jelenti, hogy nem kapnak növekedés segítő vagy mesterséges, növekedés gyorsító szereket.

 

A márka nemcsak ragaszkodik a környezetbarát anyagok használatához a kollekcióiban, de elhatározta, hogy a farmer darabokat készítő gyárakat 2023-ra 100%-ban az Eco Aware Gyártási programba kapcsolják. Ebbe csak azok a gyárak tartoznak majd, melyek bevezették a mennyiségi és ökológiai elvárásokat: csökkentik a víz és energiafelhasználást a farmer szövetek előállítása során.

 

A Denim kollekció elérhető online és a kiválasztott üzletekben:

https://www.reserved.com/hu/hu/

 

Kredit:

Fotó és videó: Bart Pogoda

Fotó és videó asszisztens: Marcin Morawicki

Styling: Jan Kryszczak

Smink és haj: Iza Kućmierowska

Női modell: Marie Maxime Lucassen

Férfi modell: Anton Thiemke

KIDS lány modell: Penelope Michaelidis

KIDS fiú modell: Younousou Drame