Gasztro


A hegyikerékpáros saját kávé márkája

Parti András imádjaa biciklijét és a kávét. Utóbbiból most ajánl is egyet: #KoffeinParti by CoffeeB

 

Parti András 22-szeres magyar bajnok, háromszoros olimpikon hegyikerékpáros választása a frissen pörkölt arabica kávéra esett, amikor elhatározta, hogy a kávék iránti szenvedélyét megosztja másokkal is egy saját brand keretében.

 

A rajongásból, saját kávé.

 

"Azt sokan tudjátok, hogy nagy kávés vagyok, így ez most egy "szerelem projekt" nekem! Nagy büszkeséggel mutatom be nektek, a saját nevemmel fémjelzett, a CoffeeB égisze alatt elkészült kávémat, a KoffeinParti névre keresztelt, frissen pörkölt arabica kávét.” - kezdi a bajnok a termék bemutatását.

 

A bringázás és a kávézás összeköt.

 

Berta Istvánnal, a CoffeeB tulajdonosával évek óta szoros barátságban vannak. A kávés barátság mellett a kerékpár is közös szenvedély.

 

“Barátságunk sok-sok éve kezdődött, több ezer letekert kilométer alatt, rengeteg jó kávézóban és pörkölőben fordultam meg én magam és Andris is. De barátságunkhoz hozzá tartozik, hogy a 3 olimpiára, amin Andris részt vett, jótékonysági út keretében #bringavalazolimpiakra eltekertem.” - mutatja be az előzményeket a pörkölő mester. Berta István 2004-ben hozta létre első kávépörkölő manufaktúráját, amit később CoffeeB névre keresztelt.

 

“Időközben rájöttem, a kávézás és a bringázás annyira szorosan összefügg, hogy bringa szónak benne kell lennie a kávénk nevében is, így neveztük el anno COFFEEB-nek (BIKE&BEAN). Nagyon örülök, hogy a legjobb magyar hegyikerékpárossal, közösen pedig megalkottuk az ő kedvenc kávéját. Egy igazán felpörgető, tanzániai arabica kávét. Ami az ország északi részének magasföldjéről, Arusha és a Kilimandzsaró 1400 -1800 méteren fekvő termő területeiről érkezik hozzánk, kistermelőktől. Kézzel szedik, vizes eljárással választják el a kávécseresznye héját és húsát a baboktól, majd 30 napig érlelik, és a napon szárítják.” - tér a részletekre a szakember.

 

Parti András hegyikerékpáros az edzőtáborok és az újra indult versenyek mellett, folyamatosan tanulja a kávépörkölés rejtelmeit.

 

Ha itthon van sokszor megtaláljuk őt István mellett a CoffeeB üzemében.

“Most, hogy végre újra elkezdődtek a versenyek nagyon élvezem, hogy a saját kávémat ihatom akár az utazások alatt is. A megszokott íz, az ami tudat alatt megadja a wattokat, erővel tölt fel. Különösen szeretem a KoffeinParti íz-világát. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a testes, de mégis krémes, borra jellemző savasságú, erős íz-jegyeket. Szinte egyszerre érzed az érett, édes bogyós gyümölcsöket, de érzel mellette mogyorót és mandulát is, utóízként pedig néha mézet. Ha kifejezetten gyümölcsös kávéra vágysz, idd magában, de ha a mogyorósabb ízre, tejjel a jó választás.” - osztja meg a brand jegyeit a hegyikerékpáros bajnok.

 

A KoffeinParti brand a kávé ízén kívül tartogat még meglepetéseket. Kulcsszavak, amiket választottak - #kissthepeak #coffedynamite #tastethenature #feelthechill #workwithcoffee - sokat sejtetnek, de érdemes lesz követni Parti András hivatalos facebook oldalát: www.facebook.com/partiandris.

 

További információk a kávéról: https://www.coffeeb.hu/koffein_parti

 

Fotókredit: KoffeinParti by CoffeeB